رحمانی فضلی در ادامه سفر خود به قرقیزستان از سرویس ملی مبارزه با مواد مخدر قرقیزستان بازدید کرد.

به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، رحمانی فضلی در جریان سفر به قرقیزستان در گفت وگو با رئیس سرویس مبارزه با مواد مخدر قرقیزستان، گفت: جمهوری اسلامی ایران در خط مقدم مبارزه با مواد مخدر قرار دارد و اقدامات بسیار گسترده‌ای در این زمینه انجام داده است و علیرغم عدم دریافت کمک‌های بین المللی، همچنان به مبارزه با مواد مخدر ادامه داده است.

او ضمن اشاره به میزان کشت و تولید مواد مخدر در افغانستان گفت: علی رغم این که آمریکایی‌ها در افغانستان با تمام امکانات حضور دارند، هیچ گونه مبارزه‌ای با مواد مخدر در افغانستان صورت نمی‌دهند.

رحمانی فضلی افزود: با توجه به دشواری‌های اعمال حاکمیت از سوی دولت افغانستان، مرز‌های این کشور با ایران تقریباً توسط جمهوری اسلامی ایران کنترل می‌شود و افغانستان، کنترل خاصی روی مرز‌ها برای جلوگیری از مواد مخدر ندارد و کشور‌های غربی و اروپایی نیز در این زمینه کمک خاصی به جمهوری اسلامی ایران نداشته و ایران، صرفاً بر اساس رسالت اسلامی و انسانی خود با مواد مخدر مبارزه می‌کند.

رئیس شورای امنیت جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: سالانه بیش از ۸۰۰ تن انواع مواد مخدر در ایران کشف می‌شود و جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های مختلف مبارزه با مواد مخدر از جمله درمان معتادان، راهکار‌های کشف جاسازی مواد مخدر و همچنین مبارزه با باند‌های تبهکار، تجربیات بسیار ارزشمندی دارد و آمادگی دارد؛ تمامی این تجربیات را در اختیار قرقیزستان قرار دهد.

وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران خاطر نشان کرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر و پلیس مبارزه با مواد مخدر ایران، تجربیات بسیار خوبی در این زمینه دارند و من از شما می‌خواهم با تبادل هیئت، چه از طرف ایران و چه از طرف قرقیزستان، سطح روابط دو کشور در زمینه مبارزه با مواد مخدر ارتقاء یابد. رحمانی‌فضلی همچنین برای تبادل اطلاعات و تجربیات، تجهیز و آموزش نیرو‌ها و همچنین دوره‌های آموزشی برای پزشکان ویژه درمان معتادان اعلام آمادگی کرد.
 

بیشتر بخوانید: موافقتنامه همکاری انتظامی و امنیتی بین ایران و قرقیزستان امضا شد

در ابتدای این بازدید، رئیس سرویس مبارزه با مواد مخدر قرقیزستان، گزارشی از فعالیت‌های این سرویس در قرقیزستان ارائه کرد. زاپولسکی اولگ، با ارائه آمار اقدامات قرقیزستان در مبارزه با مواد مخدر از جمهوری اسلامی ایران درخواست کرد در این زمینه به قرقیزستان کمک کند.

اولگ افزود: طبق آمار رسمی در قرقیزستان، ۸ هزار و ۵۰۰ معتاد وجود دارد که بیشتر هروئین و تریاک مصرف می‌کنند. مصرف سالانه مواد مخدر در قرقیزستان، سالانه نیم تن هروئین و نزدیک دو تن تریاک است و سالانه بیش از ۱۵۰۰ جرم مرتبط با مواد مخدر واقع می‌شود.

او افزود: سرویس مبارزه با مواد مخدر قرقیزستان در حوزه‌های درمان، مبارزه با توزیع مواد مخدر و همچنین مبارزه با تولید مواد مخدر اقدام می‌کند. سرویس زیر نظر نخست وزیری و به نیابت از وی زیر نظر وزیر کشور فعالیت می‌کند.

در ادامه این بازدید رحمانی فضلی از بخش‌های آزمایشگاهی، آموزش پلیس و دیگر بخش‌های مرکز مبارزه با مواد مخدر قرقیزستان بازدید کرد.

همچنین در موافقتنامه انتظامی امنیتی بین دو کشور که در جریان همین سفر به امضای وزرای کشور دو طرف رسید، همکاری در زمینه تبادل اطلاعات مبارزه با جرائم سازمان یافته، تروریزم و مبارزه با مواد مخدر مورد تاکید ویژه قرار گرفته است.

انتهای پیام/

اعلام آمادگی برای انتقال تجربیات به قرقیزستان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار