به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد ، پس از عبور از یازده ماه هجری قمری بالاخره به ماه محرم رسیدیم ماه عزاداری و سوگواری برای سید و سالار شهیدان، ماهی که جایگاه ویژهای در بین یزدیها دارد و این عشق و ارادت و عزادرای خاص و منحصر بفرد یزدیها باعث شده است تا استان یزد به عنوان حسینیه ایران شناخته شود.
در ماه محرم آیینهای سنتی زیادی در استان یزد برپا میشود از مراسم نخل گردانی و جوش دوره گرفته تا پرسه زنی، جغجغه زنی و دسته سقاها؛ که هرکدام ریشه در اعتقادات و باورهای مردم قدیم یزد داشته و هنوز هم برپا میشود.
آیین دسته سقاها یکی از آیینهای قدیمی است که با حضور جمعی از نوجوانانی که به حسین بن علی (ع) و خاندان مطهر او عشق میورزند، تشکیل میشود.
دسته سقاها اکثریت از سادات حسینی هستند که لباسی سیاه و گاه سفید بر تن دارند و پارچهای به رنگ قرمز یا سبز بر کمر میبندند و مشکی از آب بر دوش میکشند.
این گروه از نوجوانان بازو بندی از قرآن کریم به کتف و پارچه سبزی نیز بر بازو پیشانی خود میبندند و در صفوف منظم به نوحهخوانی و عزاداری میپردازند.
دسته سقا ظرفی مسی را که با پنجهای تمثیلی از دستان بریده حضرت عباس زینت گرفته، در دست میگیرند و به یاد سقای دشت کربلا به تشنگان حسینی آب مینوشانند.
دسته سقاها، علمی سیاه رنگ با تزئینات اسب بیصاحب از حضرت عباس و یا امام حسین (ع) و مشک تیرخورده از دشمن بر دست دارند که این علم در واقع نمایانگر دسته سقاست.
گفته میشود از قدیم الایام، والدین با نذر خود مبنی بر بهبود سلامت فرزندان و یا صاحب فرزند شدن، فرزندان خود را به عضویت این دسته در می آورند.
دسته سقاها امروز در مناطق مختلف استان به عزاداری و سیراب کردن تشنگان میپردازند.
انتهای پیام/ غ