به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، سردار محمد رضا مقیمی رئیس پلیس امنیت اقتصادی ناجا از تدوین شیوه نامه نحوه استقرار و فعالیت پلیس امنیت اقتصادی ناجا در گمرکات و استقرار پلیس در مبادی ورود و خروج کالا خبر داد و اظهار داشت: روز گذشته نشستی با حضور بنده به عنوان رئیس پلیس امنیت اقتصادی ناجا، "علی مؤیدی خرمآبادی"؛ رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، " عبداله هندیانی "؛ معاون پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، " مهدی میراشرفی"؛ رئیس گمرک ایران، "آدم نژاد"؛ معاون حمل و نقل وزیر راه و شهر سازی، محمد راستاد؛ مدیرعامل سازمان بنادر، منوچهر سلمان زاده؛ معاون امور راه و راهداری و... برگزار و این شیوه نامه تدوین و ابلاغ شد.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی ناجا افزود: در این شیوه نامه، ساز وکار اختیارات پلیس مطابق قانون تعریف و چگونگی استقرار در گمرکات نیز مشخص شده است تا ان شاء الله پیرو تاکیدات و انتظارات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) مبنی بر مبارزه جدی با قاچاق، بتوانیم با همکاری بین بخشی اقدامات مثمرثمری انجام دهیم.
گفتنی است علی مویدی در نشست هماهنگی و ابلاغ این شیوه نامه (روز گذشته) اظهار داشت: با هماهنگی بین نیروی انتظامی، گمرک، سازمان بنادر و دریانوردی، راهداری و وزارت کشور پس از این برای از بین بردن ظن قاچاق و کنترل کمتر کالاهای در حال ترانزیت و یا انتقال در جاده ها، پلیس امنیت اقتصادی در مبادی ورودی وخروجی کالا مستقر خواهد شد.
وی افزود: این همکاری ایجاد شده نشان از این است که دستگاههای نظارتی در کنار دیگر دستگاههای اقتصادی و تجاری کشور به جای ترجیح منافع دستگاه خود به منافع ملی فکر میکنند.
رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز ادامه داد: در حال حاضر که کشور در برابر استکبار جهانی در حال مقابله است این گونه همکاریها میتواند با افزایش ریسک برای قاچاقچیان، پدیده قاچاق را به حداقل برساند تا جلوی سوء استفاده سودجویان گرفته شود.
همچنین عبداله هندیانی معاون پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز بیان کرد: فرایند استقرار نیروی انتظامی در مرزهای کشور فرایندی برای مبارزه با قاچاقچیان از مبادی ورودی وخروجی تا سطح عرضه کالا است و هدف از این استقرار کاهش آسیب پذیری و پیشگیری از قاچاق سازمان یافته و افزایش ریسک قاچاق برای قاچاقچیان است.
وی با اشاره به تدوین شیوه نامه اجرای دستورالعمل نحوه استقرار و فعالیت پلیس امنیت اقتصادی ناجا در مبادی رسمی ورود و خروج کالا تاکید کرد: روند تدوین این شیوه نامه در بیش از ۱۵ جلسه مدیریتی و صرف ساعتها وقت انجام شده و قرار است؛ استقرار ناجا در مبادی رسمی ورود و خروج کالا در مرحله اول در ۱۳ مرز زمینی، دریایی و هوایی انجام شود.
هندیانی یادآور شد: مرحله دوم این استقرار، استقرار سیستمی ناجا و دسترسی پلیس امنیت اقتصادی به سامانههای جامع امور گمرکی، پنجره واحد و تمامی سامانههایی است که در امر ورود و خروج کالا فعالیت میکنند تا با نظارت سیستمی و حضور فیزیکی امکان عبورکالای قاچاق از این مبادی را به حداقل برسانند.
سردار محمدرضا مقیمی رئیس پلیس امنیت اقتصادی ناجا نیز در این نشست با تشکر از دستگاههای همراه برای تدوین شیوه نامه اجرای دستورالعمل نحوه استقرار و فعالیت پلیس امنیت اقتصادی ناجا در مبادی رسمی ورود و خروج کالا و همکاری آنها گفت: در سالهای گذشته همه این دستگاهها اقدامات بسیاری برای مبارزه با قاچاق کالا و ارز به صورت انفرادی انجام داده اند و تمامی این کارها قطعاً قابل تقدیر است، اما همکاری امروز برگ زرینی در هماهنگی دستگاهها به حساب میآید.
وی افزود: ما با اجرای طرحهای مشترک امید داریم که در آینده فعالیتهای بیشتری بین دستگاهها به وجود بیایید چرا که تاکنون قاچاقچیان از شکاف بین دستگاهها برای دستیابی به اهدافشان استفاده میکردند.
همچنین مهدی میراشرفی رئیس گمرک ایران، در این نشست اظهار کرد: این استقرار در وهله اول دستور رئیس جمهوری بود تا با حضور پلیس در مبادی ورودی و خروجی کشور بتوانیم محیطی امن برای تجارت تجار ایجاد کنیم.
وی افزود: براساس آمار هر یک روز معطلی کالا درگمرک برابر با یک درصد قیمت تمام شده کالا برای بازرگانان هزینه دارد و دردنیا برای جلوگیری از این ضرر و زیان اقدامات بسیاری انجام شده، به همین دلیل با یکپارچه کردن سامانههای جامع تجارت تلاش میکنیم هزینههای تحمیلی به بازرگانان را به حداقل برسانیم.
میراشرفی ادامه داد: این همکاریها باعث سهولت تجارت رسمی میشود که این سهولت خود به خود عرصه را برای تجارت غیر رسمی تنگ خواهد کرد.
شایان ذکر است؛ آدم نژاد معاون حمل و نقل وزیر راه و شهر سازی نیز با ابراز خرسندی از همکاری دستگاهها با یکدیگر عنوان کرد: با تبادل اطلاعات با یکدیگر میتوانیم متوجه شویم که باید به کجا شک کنیم و به کجا مشکوک نباشیم.
وی افزود: حوزه ترانزیت به علت موقعیت جعرافیایی خاص کشور ما حوزهای بسیار مهم و درآمدزا است؛ امیدواریم با استقرار پلیس امنیت اقتصادی و همکاری سامانههای مختلف دستگاههای حاضر در این جلسه بتوانیم فعالیت قاچاقچیان را هر چه بیشتر مشکل کنیم.
همچنین محمد راستاد مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی نیز با اشاره به افزایش سرعت ورود وخروج کالا با همکاری دستگاههای حاضر در نشست اظهار کرد: با توجه به دید کارشناسی و تفاهمی که بین دستگاههای حاضر وجود دارد امید است که این ساز وکار ضمن ایجاد سرعت ترخیص کالا بهره وری حمل و نقل را هم به حداکثر برساند.
منوچهر سلمان زاده معاون امور راه و راهداری نیز خاطر نشان کرد: سابقه نگاه سیستمی به تجارت در دنیا نشان میدهد که این حوزه با این گونه نظارتهای بی واسطه میتواند بیش از گذشته ثمربخش باشد و برخورد با متخلفان قطعاً امکان فعالیت بیشتری برای کسانی که خواهان تجارت سالم هستند، ایجاد میکند.
انتهای پیام/