عباس محمدیان رئیس سازمان بسیج رسانه خراسان رضوی در گفتوگو با خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، با بیان اینکه
باشگاه خبرنگاران یک حلقه متصل به تشکیلات نظام جمهوری اسلامی است، گفت: باشگاه خبرنگاران از بعد تخصص یک مجموعه ویژه است و نگاه من این است که باشگاه باید مرکز تربیت و کادرسازی جبهه رسانهای طراز انقلاب در استان و در شرق کشور باشد.
او با اشاره به شعار بسیج رسانه گفت: ما شعار شناخت، تثبیت، اقتدار را انتخاب کردیم که اکنون در سال اقتدار به سعی میبریم و تلاش کردیم با نگاهی فراجناحی به همه رسانهها توجه کنیم.
محمدیان با بیان اینکه بسیج رسانه مرکز تجمع تمامی سلایق سیاسی در بستر رسانههای استان است، گفت: کمتر رده یا نهادی میتواند همه سلایق سیاسی و رسانهای را دور هم جمع کند، اما بسیج رسانه با راه اندازی قرارگاه رسانهای و انجام اقدامات فراساختاری توانست به این مهم دست یابد.
وجود ساختارهای اداری سنگین
رئیس سازمان بسیج رسانه خراسان رضوی، یکی از علل عقب ماندن جبهه رسانهای داخل نسبت به رسانههای بیگانه را وجود ساختارها و بروکراسی اداری سنگین دانست و افزود: بنده در تلاشم تا این ساختارهای سنگین را حذف کنم و این نگاه باید جامع شود، در همین راستا در تلاشیم تا با همه دستگاههای اجرایی فضای رسانه استان تعاملات سازندهای را ایجاد کنیم، اکنون نیز این تعاملات با بسیاری از دستگاهها از جمله استانداری برقرار شده و فضا را به سمت سازندگی، هم افزایی و همگرایی بردهایم.
محمدیان با اشاره به اینکه یکی از خلأهای موجود در استان و شرق کشور جریان جزیرهای و موازی کار کردن است، عنوان کرد: من به شدت به این جریان نقد دارم و آن را رد میکنم و اعتقاد دارم اگر کاری شروع شد همه باید به کمک آن بشتابند، جریان جزیرهای کار کردن آفتی است که در جبهه رسانهای استان دیده میشود و باید برای از بین بردن این آفت تلاش کنیم.
او با اشاره به وضعیت آموزشهای رسانهای در استان گفت: در حوزه آموزش ما به شدت دچار ضعف هستیم، زیرا هیچ ردهای متولی امر نیست، متاسفانه خلأهای قانونی خانه مطبوعات را ضعیف کرده و اداره ارشاد نیز در این زمینه به خوبی عمل نکرده است.
رئیس سازمان بسیج رسانه خراسان رضوی افزود: در حوزه آموزش ما به دنبال این هستیم که یک همافزایی شکل دهیم و پیشنهاد راه اندازی اولین دپارتمان تخصصی آموزشهای رسانهای در شرق کشور را نیز ارائه کرده ایم، ما این آمادگی را داریم که با نگاه همگرایی و استفاده از همه ظرفیتها و سلایق این دپارتمان را راه اندازی کنیم.
دپارتمان تخصصی رسانه راهاندازی می شود
محمدیان ادامه داد: ما هم اکنون در حال آماده سازی پروپوزال این دپارتمان هستیم و از ایدهها در این زمینه استقبال میکنیم، امیدواریم بروکراسی اداری و ساختارهای موجود مانعی در مسیر راه اندازی این مرکز نباشد و ما تلاش میکنیم دپارتمان تخصصی رسانه را همزمان با ایام الله دهه فجر راه اندازی کنیم.
او با اشاره به فعالیتهای باشگاه خبرنگاران خراسان رضوی در مسیر آموزش علاقهمندان به فعالیت رسانهای گفت: ما این آمادگی را داریم که در حوزه مستندسازی و آموزش با باشگاه خبرنگاران همکاری داشته باشیم و حتی میتوانیم فراتر از استان هم حرکت کنیم.
رئیس سازمان بسیج رسانه خراسان رضوی در بخش دیگری از این گفتوگو با تأکید بر پرداختن به مشکلات مردم در رسانهها گفت: یکی از موضوعاتی که سبب افزایش اعتماد مردم به رسانهها میشود پرداختن به سوژههای مربوط به آنان است، این که نسل دهه ۷۰ و ۸۰ اعتماد کمتری به رسانهها دارند به این دلیل است که رسانهها کمتر به ذائقه این گروه توجه میکنند.
او با اشاره به برگزار نشست خبری استاندار خراسان رضوی با اصحاب رسانه از سوی سازمان بسیج رسانه ادامه داد: یکی از اقدامات ما این است که تلاش میکنیم مسئولان را با رسانهها آشتی دهیم، اینکه بتوانیم مسئولی را راضی کنیم که پای صحبت نه ۲۰ رسانه، بلکه ۳۰۰ خبرنگار بنشیند، کاری بی نظیر است.
حاشیه های نشست استاندار با اصحاب رسانه
محمدیان ادامه داد: بهره گیری از ظرفیت جریان اقتصاد مقاومتی یک اولویت است بنابراین ما تلاش کردیم در همین راستا فضایی را ایجاد کنیم که استاندار خراسان رضوی مثلث اقتصادی خود را برای اصحاب رسانه تبیین کند و بنا به طرح دغدغههای صنفی خبرنگاران نبود.
رئیس سازمان بسیج رسانه خراسان رضوی با اشاره به حاشیههای به وجود آمده در این نشست گفت: در لحظات پایانی این نشست، دو نفر اقدام به صحبت و بیان دغدغههای خود کردند که اصلا خبرنگار نبودند، بلکه از بیرون تحریک شده بودند تا جریان به این مهمی را به حاشیه ببرند، این افراد در هیچ رسانهای مشغول به کار نیستند و خبرنگار محسوب نمیشوند.
او با بیان اینکه من آن دو نفر را نمیشناختم و همه تایید کردند که آنها خبرنگار نیستند، گفت: امروز خبرنگارنماها دارند جای خبرنگاران واقعی را میگیرند، رسالت خبرنگاری، پاکدستی، صداقت و صراحت است و ما نجیبترین خبرنگاران را در استان خراسان رضوی داریم.
محمدیان ادامه داد: متاسفانه یک عده خبرنگارنما پا به عرصه میگذارند و با داشتن یک گوشی همراه و یک کانال تلگرامی خود را خبرنگار و مدیر رسانه مینامند و میگویند به ما هم میکروفون بدهید و ما هم مطالبه دارم در صورتی که در خصوص کانالهای تلگرامی قانونی وجود دارد که صریح و مشخص است.
رئیس سازمان بسیج رسانه خراسان رضوی بیان کرد: امروز وجود تکنولوژی باعث شده خبرنگارنماها زیاد شود که خبرنگاران، خود باید این موضوع را مدیریت کنند و اجازه ندهند خبرنگارنماها اصالت خبری را زیر سوال ببرند.
کارت هدیه در نشست خبری توهین به خبرنگار است
او درباره حاشیههای دیگر نشست استاندار خراسان رضوی با خبرنگاران گفت: در آن برنامه همچنین مسائلی درباره کارت هدیه دادن به خبرنگاران مطرح شد، اما اصل ماجرا این است که بنده در یک نشست خبری که در دفتر مدیرکل صدا و سیما بود گفتم دادن کارت هدیه بابت نشست خبری، توهین به خبرنگارمحسوب میشود و سخن من این نبود که در کل دادن کارت هدیه توهین به خبرنگاران است و فایل صوتی این سخنان من هم موجود است.
رئیس سازمان بسیج رسانه خراسان رضوی افزود: دادن کارت هدیه به خبرنگاران به خاطر حضور در نشست خبری به این معنی است که میخواهند خبرنگاران را بخرند و آن مسئول با دادن کارت هدیه به خبرنگار میگوید حرف ناپخته مرا تو پخته و منعکس کن در صورتی که اگر مسئولی نشست خبری برگزار میکند باید حرفی برای زدن داشته باشد تا رسانهها دنبال مطلب آن باشند نه اینکه با کارت هدیه خبرنگاران را مدیون خود کنیم.
محمدیان تأکید کرد: من اینجا و صد جای دیگر هم این مطلب را تکرار میکنم و میگویم این کار توهین به ارزشها و جامعه خبری است. اینکه بنده نوعی، حرف و مطلبی ندارم و میخواهم به هرطریقی خبر اداره ام را منتشر کنم، توهین به خبرنگار است.
انتهای پیام/ف.ب
دپارتمان تخصصی رسانه در مشهد راه اندازی می شود