مهدی حسینی زاده رئیس مرکز بهداشت خوزستان در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، با اشاره به همزمانی محرم ۹۸ با فصل گرما و احتمال بیشتر خطر فساد موادغذایی و وقوع موج جدید بیماریهای رودهای در استان گفت: با انجام هماهنگی و ارسال الزامات و دستورالعملهای بهداشتی به ارگانها و سازمانهای ذیربط مانند؛ سازمان تبلیغات اسلامی باید از بروز خطرات احتمالی در حین تهیه و توزیع موادغذایی جلوگیری شود.
او با بیان اینکه آموزشهای لازم به موکب داران و افراد مرتبط داده شده، افزود: نکات بهداشتی در زمینه بهداشت موادغذایی وجود دارد که از این جمله میتوان به مواردی همچون استفاده از مواد اولیه سالم و استاندارد مثلا؛ روغن ترانس پائین، نمک تصفیه شده، برنج مرغوب، گوشت بهداشتی، استفاده از ظروف یک بار مصرف گیاهی و آلومینیومی استاندارد، آب مصرفی و نوشیدنیهای سالم اشاره کرد.
حسینی زاده با تشریح جزئیات بیشتر نکات بهداشتی بیانداشت: اصول بهداشتی اساسی و عمدهای در خصوص بهداشت در طبخ و تهیه مواد غذایی وجود دارد همانند خودداری از نگهداری موادغذایی خام و پخته در کنار هم حتی در یخچال، جلوگیری از توزیع مواد غذایی بسیار حساس که بر پایه شیر تهیه میشوند، توزیع نکردن سبزی و سالاد به دلیل داشتن مراحل حساس سالم سازی و نیز نگه نداشتن غذا بیش از ۲ ساعت در محیط بیرون از جمله این موارد مهم بهداشتی محسوب میشود.
این مقام مسئول اظهار کرد: وجود سطل و کیسه زباله در محل، وجود مایع دستشویی، لوله کشیهای بهداشتی آب و فاضلاب، خروج مرتب پسماندها از مکان و هدایت مناسب فاضلاب، بهداشت کامل منابع و مخازن تامین آب از سری نکات و الزامات بهداشت محیط در مواکب و محلهای تجمعی به شمار میرود.
به گفته رئیس مرکز بهداشت خوزستان، تامین بهداشت و اعمال نظارتهای صحیح و به موقع بستگی به هماهنگی و همیاری همه دستگاههای مربوط و حتی خود مردم دارد.
انتهای پیام/گ