به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، از آنجایی که استقلال میزبان این بازی است، روز یکشنبه ۳۱ شهریور ۹۰ درصد از سکوهای استادیوم آزادی در اختیار تماشاگران تیم استقلال قرار خواهد گرفت و ۱۰ درصد از ظرفیت سکوهای استادیوم آزادی در اختیار تماشاگران پرسپولیس خواهد بود. این قانون برای اولین بار در شهرآورد تهران اجرایی خواهد شد و این در حالی است که خیلیها به اجرای بدون نقص این قانون خوشبین نیستند؛ از جمله باشگاه استقلال.
آنها به عنوان میزبان با انبوهی سؤال روبهرو هستند که اگر پرسپولیس هم میزبان میشد، همین دغدغهها را داشت. مثلاً از کجا معلوم که که تماشاگران تیم پرسپولیس بلیت جایگاه استقلالیها را نخرند و در روز برگزاری بازی به استادیوم نروند تا سکوها خالی بماند؟ و بالعکس. این اتفاق ممکن است در بازی برگشت رخ دهد و این بار این کار را تماشاگران استقلال انجام بدهند! آیا در حال حاضر مکانیزم تشخیص تماشاگران استقلال و پرسپولیس وجود دارد و همه مطالعات در این زمینه صورت گرفته است؟ سخت است به این سؤال پاسخ مثبت دهیم، چون در فوتبال ایران همواره پروژهها شروع و بعد در مورد آن فکر و اشکالات در جریان کار برطرف میشود! البته پیشبینی مشکلات هم سخت نیست، مثلاً همه میدانیم برای شهرآورد از سراسر کشور علاقهمندان به تهران میآیند و شب بازی را جلوی ورزشگاه میخوابند.
تقریباً ۹۰ درصد آنها هم از قبل بلیت ندارند و به امید «ورود به ورزشگاه به هر قیمت» میآیند. خب، چطور میشود کسی را که از آن سوی کشور آمده و بلیت هم ندارد و جا هم برایش نیست، مدیریت کرد؟ طرفدار پرسپولیس میپذیرد که فقط ۱۰ درصد ورزشگاه متعلق به اوست؟!
حالا یک بحث و دغدغه دیگر؛ استقلال از هماکنون به زمان برگزاری شهرآورد معترض شده است. چرا یکشنبه؟! حال استقلال مدعی شده باید بازی برگشت هم روز غیرتعطیل برگزار شود!
خوب است پیش از هر عملی مقدمات آن فراهم شود تا اجرایش برای فوتبال و فوتبالیها دردسر درست نکند. فدراسیون فوتبال تصمیم گرفته این فصل باشگاهها به هیچوجه به تماشاگران بلیت دستی عرضه نکنند، اما هنوز مکانیزم بلیتفروشی اینترنتی مهیا نیست و تماشاگران در دو هفته ابتدایی برای تهیه بلیت با سختیهای زیادی مواجه شدهاند. در اروپا هواداران با کارت هواداری بلیت میخرند و شناسنامه دارند، در ایران و با جایگزینی کارت ملی، چند بازی باید بگذرد و نهادی باید بررسی کند تا تکلیف هواداری مشخص شود...
در این زمینه یک پیشنهاد داریم به سازمان لیگ برتر برای تشخیص طرفداران استقلال و پرسپولیس. کد ملی که خود را به عنوان تماشاگر استقلال معرفی میکند در ادامه بازیها حق خرید بلیت جایگاه پرسپولیس را نداشته باشد و همینطور بالعکس. در این صورت تماشاگر پرسپولیس خود را قربانی خرید بلیت شهرآورد نمیکند. اگر کد ملی هر تماشاگری که بلیت میخرد در سامانه ثبت شود، او دیگر نمیتواند پلیتیک بزند و در ادامه خود را به عنوان تماشاگر تیم دیگری معرفی کند.
قانون ۹۰ به علاوه ۱۰ یک قانون جهانی و حرفهای است و در آییننامه برگزاری بازیها بدان اشاره شده، اما اگر قرار باشد به درستی اجرا نشود مشکلات زیادی را به وجود میآورد و در این صورت اجرا نکردن آن بهتر از اجرا کردن است.
چراکه اجرا کردن این ایده با اشکالات، دردسرهای زیادی را ایجاد میکند. حسن اجرای این قانون این است که تیم میزبان به معنی واقعی کلمه شرایط میزبانی را احساس خواهد کرد و این شاید روی نتیجه بازیها هم تأثیر میگذارد. طبیعتاً اگر پیش از این برای تماشاگران استقلال و پرسپولیس از سوی دو باشگاه کارت شناسایی صادر میشد اکنون مکانیزم بلیت فروختن به آنها به شکل بهتری به نمایش درمیآمد.
در اجرای این قانون دو باشگاه استقلال و پرسپولیس میتوانند کمک شایانی به سازمان لیگ بکنند. سازمان لیگ پیشتر هم قصد داشت این قانون را پیاده کند، اما باشگاهها استقبالی از خود نشان ندادند و گویی به اجرای ۵۰-۵۰ بیشتر راضی هستند. جالب اینکه در قانون ۹۰ بهعلاوه ۱۰ سود حاصل از بلیتفروشی هم برای باشگاهها جذاب خواهد بود و نکته مهم دیگر اینکه با اجرای این قانون تنشها بین تماشاگران کمتر خواهد بود. خلاصه اینکه هر قانونی حتماً دلیل و سود داشته که وضع شده، اما به شرطی که درست و خوب اجرایی شود.
کارشناسان و صاحبنظران پاسخ میدهند
برای اجرای قانون ۹۰ به ۱۰ چه راهکاری دارید؟
سعید فتاحی: بلیتفروشی باید به طور کامل الکترونیکی باشد
رئیس کمیته مسابقات سازمان لیگ در این خصوص گفت: اعلام کرده بودیم اجرای قانون ۹۰ به ۱۰ در صورتی است که بتوانیم به طور کامل بلیتفروشی الکترونیکی داشته باشیم و اگر این الزامات به طور کامل رعایت شود قانون ۹۰ به ۱۰ هم اجرا میشود در غیر این صورت شدنی نیست. تمام مسابقات ما طبق آییننامه انجام میشود و قانون هم صراحتاً اعلام شده است. پس بنابراین فقط در صورتی قانون ۹۰ به ۱۰ اجرا میشود که بلیتفروشی الکترونیکی به صورت کامل اجرا و جداسازی انجام شود.
غلامرضا فتحآبادی: این قانون در شهرآورد اجرا شدنی نیست
مهاجم اسبق تیمهای استقلال و پرسپولیس در این خصوص گفت: ما ساختار و امکانات لازم را برای اجرایی کردن قانون ۹۰ به ۱۰ در شهرآورد تهران نداریم. حتی از لحاظ فرهنگی هم هواداران فوتبال پذیرای این قانون نیستند لذا بهتر است این دو بازی را در طول یک فصل فاکتور بگیرند و از همان قانون ۵۰-۵۰ استفاده کنند تا هیچ اجحافی در حق تیمها نشود یعنی هم در بازی رفت و هم در بازی برگشت همان ۵۰-۵۰ باشد.
امیررضا واعظیآشتیانی: ورزشگاه مشترک سرخابیها مشکلساز است
مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال در این خصوص گفت: اجرایی شدن این کار ابتدا مستلزم فرهنگسازی بین هواداران دارد و خیلی زمانبر خواهد بود. ضمن اینکه بسترهای سختافزاری و نرمافزاری در ورزشگاههای ما فراهم نیست به خصوص اینکه سرخابیها در یک ورزشگاه مشترک بازی میکنند و همین خودش کلی حاشیهساز میشود. به نظرم ما باید باتوجه به شرایط فعلی قید قانون ۹۰ به ۱۰ را بزنیم و همان قانون ۵۰-۵۰ را اجرا کنیم که مشکلات حاشیهای و... در آن کمتر خواهد بود و دردسر کمتری خواهد داشت.
ناصر نوآموز: ساختار فوتبال ما مناسب این کار نیست
رئیس پیشین فدراسیون فوتبال در اینخصوص گفت: باید امکانات لازم اعم از بلیتفروشی کامل الکترونیکی، صندلیها، جایگاهها و از همه مهمتر فرهنگسازی هواداران فوتبال صورت گرفته باشد و سپس راهکارهای لازم را برای اجرایی شدن قانون ۹۰ به ۱۰ پیگیری کرد. در شرایط فعلی به نظر من تماشاگران و هواداران دو تیم مساوی به ورزشگاه بروند بهتر است و حرف و حدیثی هم به وجود نمیآید و فوتبالدوستان هم راضی میشوند. در حال حاضر ساختار فوتبال ما برای اجرایی شدن قانون ۹۰ به ۱۰ مناسب نیست.
مجید جهانپور: هنوز آمادگی فنی و حرفهای پیدا نکردهایم
کارشناس فوتبال کشورمان در این خصوص به ما گفت: من هم معتقدم بهتر است در جدال استقلال و پرسپولیس که به قول معروف بزرگترین رویداد فوتبال باشگاهی ماست قانون ۵۰-۵۰ همچنان اجرایی باشد و سراغ قانون ۹۰ به ۱۰ نرویم، چون در حال حاضر شرایط و امکانات حرفهای لازم را برای این کار نداریم. البته مدتی است که به سمت تقویت امکانات ورزشگاهها و... رفتهایم، ولی هنوز تا رسیدن به موقعیت ایدهآل فاصله داریم و لذا قانون ۵۰-۵۰ باعث بروز حاشیههای کمتری میشود.
منبع: روزنامه خبر ورزشی
انتهای پیام/