در جمع دانشمندانی که با اکتشافات خود جهان را تغییر دادند، نام‌های بسیار زیادی از دانشمندان بزرگ ایرانی به چشم می‌خورد. دانشمندانی که نام‌شان در دنیا ماندگار شده و افتخاری برای ایران و ایرانی‌ها محسوب می‌شوند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  اگر کمی اهل مطالعه تاریخ و علاقه‌مند به مباحث علمی باشید، باید در پاسخ به این سوال که بزرگ‌ترین دانشمندان ایرانی چه کسانی هستند و اختراعات‌شان چیست؟ اسم‌های زیادی به ذهن‌تان خطور کند چراکه دانشمندان بزرگی در ایران چشم به جهان گشوده‌اند و اسم و رسمی جهانی به دلیل نبوغ خود به دست آورده‌اند. شکی نیست که دانشمندان به پیشرفت مستمر جامعه امروز کمک بسیار زیادی کردند.

دستاورد‌های علمی ۹ دانشمند بزرگ ایرانی

در جمع دانشمندانی که با اکتشافات خود جهان را تغییر دادند، نام‌های بسیار زیادی از دانشمندان بزرگ ایرانی به چشم می‌خورد. دانشمندانی که نام‌شان در دنیا ماندگار شده و افتخاری برای ایران و ایرانی‌ها محسوب می‌شوند. سیزدهم شهریورماه، روز بزرگداشت ابوریحان بیرونی است که از دانشمندان بزرگ ایران در علوم حکمت، اخترشناسی، ریاضیات، تاریخ، جغرافیا و ... است.

اگر به دنیای نوابغ و دانشمندان ایرانی علاقه دارید و اطلاعات دقیقی درباره‌شان ندارید، در این پرونده علاوه بر آشنایی با ۹ نفر از بزرگ‌ترین دانشمندان ایرانی از اختراعات‌شان هم خواهیم گفت.

دستاورد‌های علمی ۹ دانشمند بزرگ ایرانیهمه چیز دانی به نام بیرونی!
نام: ابوریحان محمدبن‌احمد بیرونی

در چه دوره‌ای زیست؟ درسال‌های ۳۵۲ تا ۴۲۷ هجری شمسی

که بود؟ ابوریحان دانشمند و ریاضی‌دان، ستاره‌شناس، تقویم‌شناس، انسان‌شناس و تاریخ‌نگار برجسته ایرانی در سده چهارم هجری بوده است. پدر ابوریحان، اخترشناس دربار خوارزمشاه و مادرش نیز ماما بوده است. پدر ابوریحان را به دلیل حسادت و بدگویی از دربار اخراج کردند و پس از آن در یک روستا در اطراف خوارزم ساکن شدند. گفته می‌شود دلیل شهرت او به بیرونی نیز همین موضوع است، چون آن‌ها برای مردم روستا بیگانه بودند. بیرونی را از بزرگ‌ترین دانشمندان مسلمان و یکی از بزرگ‌ترین دانشمندان فارسی‌زبان در همه اعصار می‌دانند.

دستاورد‌های علمی‌اش چه بود؟ ابوریحان از اولین کسانی است که به پیدا کردن وزن مخصوص بسیاری از اجسام مبادرت کرد و آن‌چنان این کار را دقیق انجام داد که اختلاف وزن‌های محاسبه‌شده‌اش با وزن‌هایی که دانشمندان در قرن‌های اخیر با توجه به تمام وسایل و فناوری‌های جدید خود تهیه کرده‌اند، بسیار ناچیز است. همچنین ابوریحان در طول عمر خود به شهر‌های مختلفی سفر می‌کرد و به اندازه‌گیری طول و عرض جغرافیایی آن شهر‌ها می‌پرداخت و سپس موقعیت هر شهر را روی یک کره مشخص می‌کرد و پس از سال‌ها توانست آن نقاط را روی یک نقشه مسطح پیاده کند.

او در ۱۷ سالگی ارتفاع خورشیدی نصف‌النهار را رصد کرد و یکی از مهم‌ترین فعالیت‌ها و دستاورد‌های او، محاسبه شعاع کره زمین است که تا قبل از او، حتی تخمینی هم در این باره وجود نداشت! گفته می‌شود که ابوریحان مؤلف حدود ۱۴۵ کتاب بوده که در مجموع شامل ۱۳ هزار صفحه است. بیش از ۹۰ مورد آن‌ها مربوط به ستاره‌شناسی، ریاضی و ریاضیات زمین‌شناسی بوده، اما متاسفانه با گذشت سال‌ها، تنها ۳۵ اثر از ابوریحان بیرونی به جا مانده است.

در ضمن معروف است که در واپسین ساعات عمر ابوریحان شخصی به دیدنش آمد و او در بستر بیماری پاسخ مسئله‌ای علمی را از وی پرسید. اطرافیان که از کار او متعجب شده بودند، از بحث علمی برحذرش داشتند؛ ابوریحان در پاسخ چنین گفت: «آیا پاسخ این سوال را بدانم و بمیرم بهتر است یا ندانسته بمیرم؟». ابوریحان بیرونی در سن ۷۸ سالگی از دنیا رفت.

دستاورد‌های علمی ۹ دانشمند بزرگ ایرانیمنجمی کارکشته و فیلسوف شیعه
نام: ابوجعفر محمد بن محمد بن حسن توسی مشهور به خواجه نصیرالدین

در چه دوره‌ای زیست؟ در سال‌های ۵۷۹ تا ۶۵۳ هجری شمسی

که بود؟ شاعر، فیلسوف، متکلم، فقیه، ستاره‌شناس، اندیشمند، ریاضی دان، منجم، پزشک و معمار ایرانی که به القابی، چون «نصیرالدین»، «محقق توسی»، «استاد البشر» و «خواجه» شهرت دارد.

دستاورد‌های علمی‌اش چه بود؟ توسی سنت فلسفه مشایی را که پس از ابن‌سینا در ایران رو به افول گذاشته بود، بار دیگر احیا کرد. وی با استفاده از آرای فلسفی ابن‌سینا کلام شیعه را بر برهان‌های عقلی مبتنی کرد و مجموعه آرا و دیدگاه‌های کلامی شیعه را در کتاب «تجرید الاعتقاد» گرد آورد. او در زمینه نجوم، رصدخانه مراغه را ساخت و در کنار آن کتابخانه‌ای به وجود آورد که نزدیک به ۴۰ هزار جلد کتاب در آن بوده است.

توسی با پرورش شاگردانی همچون قطب الدین شیرازی و گردآوری دانشمندان ایرانی عامل انتقال تمدن و دانش‌های ایران پیش از مغول به آیندگان شد. این دانشمند شیعه، در نحوه استفاده از ساعت آفتابی ابتکار جدیدی برای رصد کردن به خرج داده است که این ابتکار در علم ستاره‌شناسی بسیار ارزشمند و ماندگار بوده است. خواجه نصیرالدین همچنین یکی از گسترش‌دهندگان علم مثلثات بوده که در سده ۱۶ میلادی کتاب‌های مثلثات او به زبان فرانسه ترجمه شده است.

دستاورد‌های علمی ۹ دانشمند بزرگ ایرانیپدر علم شیمی
نام: ابوموسی جابر بن حیان

در چه دوره‌ای زیست؟ در سال‌های ۷۲۱ تا ۸۱۵ هجری شمسی

که بود؟ این فیلسوف بزرگ ایرانی را «پدر علم شیمی» نامیده‌اند و در این زمینه تاثیر فراوانی بر کیمیاگران و شیمی دان‌های جهان گذاشته است.

دستاورد‌های علمی‌اش چه بود؟ جابربن حیان در زمان حیات خود در زمینه‌های کیمیاگری، نجوم، پزشکی، فلسفه و فیزیک به دستاورد‌های بزرگی رسید. از این قبیل می‌توان به برخی از وسایل آزمایشگاهی که وی اختراع کرده است، مانند «انبیق» و «قرع» اشاره کرد. کشف مواد شیمیایی بسیاری مانند نیتریک اسید، سیتریک اسید (جوهر لیمو)، تیزاب (از جمله اندک موادی است که طلا را در خود حل می‌کند)، استیک اسید (جوهر سرکه) و معرفی کردن فرایند‌های تقطیر و تبلور که هر دوی آن‌ها به عنوان پایه‌های اصلی شیمی امروزی به شمار می‌آیند، از دستاورد‌های علمی جابربن‌حیان است.

دستاورد‌های علمی ۹ دانشمند بزرگ ایرانیداروساز و شیمی‌دان کاشف الکل
نام: ابوبکر محمد بن زکریای رازی

در چه دوره‌ای زیست؟ در سال‌های ۲۴۳ تا ۳۰۴ هجری شمسی؛ که بود؟ پزشک، فیلسوف و شیمی‌دان ایرانی که در آخر عمرش نابینا شد.

دستاورد‌های علمی‌اش چه بود؟ او بیش از هر چیز به کشف الکل شناخته می‌شود. رازی توانست این ماده را از مواد نشاسته‌ای و قندی تخمیر شده به دست آورد. او البته نخستین کسی بود که ماده شیمیایی جوهر گوگرد H۲So۴ که امروزه آن را «اسیدسولفوریک» می‌نامند کشف کرد.

از دیگر اکتشافات او در شیمی می‌توان به اسید کلریدریک اشاره کرد که از تأثیر آب آهک بر نشادر به دست آورد. رازی همچنین با اثر دادن سرکه با مس، استات مس یا زنگار تهیه کرد که با آن‌ها زخم را شست وشو می‌دادند. وی همچنین آثار ماندگاری در زمینه پزشکی، شیمی و فلسفه نوشته است. زکریا درباره کیهان‌شناسی، منطق و ریاضیات نیز آثاری دارد.

این دانشمند ۵۶ کتاب در زمینه طب، ۳۳ کتاب در طبیعیات، ۱۰ کتاب در زمینه ریاضیات، نجوم و ... دارد. به گفته «جرج سارتن» پدر تاریخ علم، رازی بزرگ‌ترین پزشک ایران و جهان اسلام در زمان قرون وسطی بوده است.

دستاورد‌های علمی ۹ دانشمند بزرگ ایرانیمبتکر در مثلثات و سینوس‌ها
نام: ابوالوفاء محمد بوزجانی

در چه دوره‌ای زیست؟ درسال‌های ۳۱۹ تا ۳۷۶ هجری شمسی

که بود؟ وی ریاضی دان و منجم بزرگ ایرانی در دوران طلایی اسلام بوده است.

دستاورد‌های علمی‌اش چه بود؟ بوزجانی، روش‌های محاسبه‌ای را که بازرگانان به کار می‌بردند ارتقا بخشید و بعضی از روش‌های ناصحیح را نیز مورد انتقاد قرار داد. او روش‌های ساختن اشکال دوبعدی و سه‌بعدی را عرضه کرد که اقتباس از اقلیدس و ارشمیدس بوده و ابتکارات خوبی در همین زمینه به آن اضافه کرده است.

قبل از بوزجانی، در مثلثات کروی، تنها وسیله حل مثلث‌ها قضیه منلائوس راجع به چهارضلعی کامل بود که در کتاب‌های اسلامی به قاعده مقادیر ششگانه موسوم بود. بوزجانی با غنی‌تر ساختن ابزار مثلثات کروی، حل مسائل آن‌ها را راحت‌تر کرد. در ضمن یکی از اولین اثبات‌های قضیه کلی سینوس‌ها برای حل مثلث‌های غیر قائم الزاویه، توسط بوزجانی ابداع شد.

وی مسائل لاینحل هندسه کلاسیک را حل و تحقیقاتی در اصول ترسیمات هندسی کرد که تا امروز هنوز کسی موفق به ارائه راه‌حل دیگری برای حل آن مسائل نشده است. در ضمن، او اولین کسی است که مطالعات دقیقی درباره کره ماه انجام داده است و به نتایجی جالب درباره آن دست یافت که این روزها، صحت‌شان اثبات شده است.

دستاورد‌های علمی ۹ دانشمند بزرگ ایرانیخالق ۴ عمل اصلی ریاضی
نام: غیاث‌الدین جمشید کاشانی

در چه دوره‌ای زیست؟ در سال‌های ۷۵۸ تا ۸۰۸ هجری شمسی

که بود؟ وی فرزند پزشکی کاشانی به نام مسعود بود. او زبردست‌ترین حساب‌دان و آخرین ریاضی‌دان برجسته دوره اسلامی و از بزرگ‌ترین مفاخر تاریخ ایران به شمار می‌آید.

دستاورد‌های علمی‌اش چه بود؟ او در یکی از فعالیت‌های متعدد علمی خود به تکمیل و تصحیح روش‌های قدیمی انجام چهار عمل اصلی حساب پرداخت و روش‌های جدید و ساده‌تری برای آن‌ها اختراع کرد. در واقع، کاشانی را باید مخترع روش‌های کنونی انجام چهار عمل اصلی حساب (به ویژه ضرب و تقسیم) دانست. کتاب ارزشمند وی با نام مفتاح الحساب کتابی درسی، درباره ریاضیات مقدماتی است و آن را از نظر فراوانی و تنوع مواد و مطالب و روانی بیان سرآمد همه آثار ریاضی سده‌های میانه می‌دانند.

دستاورد‌های علمی ۹ دانشمند بزرگ ایرانینوآور در جبر و نجوم
نام: محمد بن موسی خوارزمی

در چه دوره‌ای زیست؟ درسال‌های ۱۵۹ تا ۲۲۹ هجری شمسی

که بود؟ این ریاضی دان، ستاره‌شناس، فیلسوف، جغرافی دان و مورخ شهیر ایرانی در دوره عباسیان زندگی می‌کرده است.

دستاورد‌های علمی‌اش چه بود؟ شهرت علمی خوارزمی مربوط به کار‌هایی است که در ریاضیات به ویژه در رشته جبر، انجام داده به طوری که او را «پدر جبر» نامیده‌اند. جرج سارتن، مورخ مشهور در مقدمه کتاب خود، سده نهم میلادی را «عصر خوارزمی» می‌نامد.

بیشترین چیره‌دستی وی در حل معادله‌های خطی و درجه دوم بوده است. یکی از کتاب‌های او باعث شد که دستگاه عددی در اروپا ازعددنویسی رومی به عددنویسی هندی-عربی تغییر پیدا کند، چیزی که هنوز نیز در اروپا و دیگر نقاط جهان فراگیر است. او در زمان مامون عباسی مسئول تهیه اطلسی از نقشه‌های آسمان و زمین بود. جشنواره خوارزمی نام یک جشنواره علمی در ایران است که به منظور ارج نهادن به مقام دانش پژوهان و فناوران نوآور به نام این دانشمند بزرگ، نام‌گذاری شده است.

دستاورد‌های علمی ۹ دانشمند بزرگ ایرانیشیخ الرئیس، فخر پزشکی ایران
نام: ابوعلی حسین‌بن‌عبدا... بن‌حسن‌بن‌علی‌بن‌سینا مشهور به ابوعلی سینا

در چه دوره‌ای زیست؟ در سال‌های ۳۵۹ تا ۴۱۶ هجری شمسی

که بود؟ ابوعلی سینا اول شهریور ۳۵۹ در شهر بخارا و در دوران سامانیان به‌دنیا آمد. وی حافظه و هوشی خارق‌العاده داشت به طوری‌که در ۱۴ سالگی از آموزگار خود پیشی گرفت. ابوعلی‌سینا پزشک نامدار ایرانی است که آرامگاهش در شهر همدان قرار دارد و روز اول شهریور را به افتخار وی «روز پزشک» نام گذاری کرده‌اند.

دستاورد‌های علمی‌اش چه بود؟ وی ۴۵۰ کتاب در زمینه‌های گوناگون نوشته است که شمار زیادی از آن‌ها درباره پزشکی و فلسفه است. وی نویسنده کتاب شفا که یک دانشنامه علمی و فلسفی جامع است و القانون فی الطب یکی از معروف‌ترین آثار تاریخ پزشکی است. آثاری که وی را در تمام دنیا مشهور و متمایز کرده و پایه‌گذار بسیاری از علوم پزشکی است و اختراعات و اکتشافات بسیاری را از خود به جا گذاشته یا مراحل کشف‌شان را پایه‌ریزی کرده است.

خالق تقویم خورشیدی
نام: غیاث‌الدین ابوالفتح عمر بن ابراهیم خیام نیشابوری معروف به خیام

در چه دوره‌ای زیست؟ در سال‌های ۴۲۷ تا ۵۱۰ هجری شمسی

که بود؟ خیام، فیلسوف، ریاضی دان، ستاره‌شناس و رباعی‌سرای ایرانی در دوره سلجوقی است. گرچه پایگاه علمی خیام برتر از جایگاه ادبی اوست، ولی آوازه وی بیشتر به خاطر رباعیاتش است که شهرت جهانی دارد.

دستاورد‌های علمی‌اش چه بود؟ یکی از برجسته‌ترین کار‌های وی را می‌توان سر و سامان دادن و سرپرستی محاسبات گاه‌شماری ایران در زمان وزارت خواجه نظام‌الملک که در دوره پادشاهی ملک‌شاه سلجوقی بود، دانست؛ محاسبات منسوب به خیام در این زمینه، هنوز معتبر است و دقتی به مراتب بالاتر از گاه‌شماری میلادی دارد.

دستاورد‌های علمی ۹ دانشمند بزرگ ایرانی

وی در ریاضیات، نجوم، علوم ادبی، دینی و تاریخی استاد بود. نقش خیام در حل معادلات درجه سوم و مطالعاتش درباره اصل پنجم اقلیدس نام او را به عنوان ریاضی‌دانی برجسته در تاریخ علم ثبت کرده‌است. ارائه نظریه‌ای درباره نسبت‌های هم‌ارز با نظریه اقلیدس نیز از مهم‌ترین کار‌های اوست که باعث شگفتی دانشمندان آن زمان شد.

منبع: روزنامه خراسان

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۷ ۱۲ دی ۱۴۰۳
خیلی قشنگه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۴ ۰۸ دی ۱۴۰۳
خیلی خوب بود
واقعا ایران دانشمندان زیادی داشته ودارد اما این آمریکایی ها و اروپا یی
ها نمیگزارند دانشمندی در ایران و ... جاها رشد کند وترر می کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۴ ۰۹ آذر ۱۴۰۳
عالی بود دست این همه دانشمند های ایرانی درد نکنه
♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡
*امید وارم ما هم بتوانیم مثل دانشمندان یک چیز علمی کشف کنیم*
Iran (Islamic Republic of)
استقلال
۲۲:۰۹ ۱۹ آبان ۱۴۰۳
واقعا عاییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییئیییییییییییییییییییییییییییییییییییییییی بود

????????????????
Iran (Islamic Republic of)
الیاس
۱۳:۳۰ ۲۵ مرداد ۱۴۰۳
بنازم خراسان رو پرورش دهنده بزرگترین دانشمندان ایران
پورسینا،ابوریحان،جابربن حیان خیام عطار خوارزمی فارابی بورجانی خواجع نصیرالدین طوسی خواجه نظام الملک
Iran (Islamic Republic of)
الیاس
۱۳:۲۷ ۲۵ مرداد ۱۴۰۳
بنازم خراسان رو پرورش دهنده بزرگترین دانشمندان ایران
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۵:۳۴ ۲۶ تير ۱۴۰۳
از زمانی که اسلام درگیر مذهب گرایی شد علم رخت بر بست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۴ ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۳
ای کاش دانشجویان و دانش آموزان ما با این مفاخر بزرگ آشنا تر می شدند ،جای بسی تأسف است که این مرض خود کم بینی و خود تحقیری به شدت بر برخی مراکز علمی ما حاکم شده است ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۶ ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
تشکر از دانشمندانم و از شما بزرگواران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۲ ۳۱ فروردين ۱۴۰۳
عالی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۳ ۱۸ فروردين ۱۴۰۳
عالی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۲ ۱۱ فروردين ۱۴۰۳
عالی بود و دست دانش مندان عزیزمان درد نکند
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۶:۲۴ ۲۸ بهمن ۱۴۰۲
عالی بود خدارو شکر که ما ایرانی ها همچین دانشمندان بزرگی
داریم

خاک تو سرت آمریکا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۰ ۱۲ دی ۱۴۰۲
من آمریکایی هستم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۶ ۰۸ دی ۱۴۰۲
واقعا عالی بود امیدوارم همه بتوانند قدر این دانشمندان خوب را بدانند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۰ ۰۳ دی ۱۴۰۲
عالیییییییییییییی بود من تک تک اسم دانشمندان رو یاد گرفتم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۸ ۲۶ آذر ۱۴۰۲
خیلی عالی بود دوسش داشتم اسم تک تک دانشمندان را یاد گرفتم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۹ ۰۸ آذر ۱۴۰۲
خیلی دانش مندان عالیی داشت♥️♥️♥️من که عاشقش شدم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۴ ۰۹ دی ۱۴۰۲
ابوریحان بیشتر داشت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۸ ۰۸ آذر ۱۴۰۲
خیلی دانش مندان عالیی داشت♥️♥️♥️من که عاشقش شدم
Iran (Islamic Republic of)
زهراسلمانی
۲۲:۰۹ ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۲
خیلی خوب بود برای کنفرانس مدرسه استفاده کردم
Iran (Islamic Republic of)
سا میار
۲۱:۰۳ ۲۳ فروردين ۱۴۰۲
خوب و دانستنی بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۸ ۲۷ آبان ۱۴۰۱
خیلی خوب م عالی عاشقش شدم افرین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۰ ۱۱ آبان ۱۴۰۱
ابوعلی سینا و ابوریحان بیرونی دانشمندان معروف ایران هستند.
Iran (Islamic Republic of)
تلدوت
۱۳:۴۴ ۲۰ مهر ۱۴۰۱
Pakistan
ناشناس
۲۰:۰۶ ۳۱ فروردين ۱۴۰۱
ابو علی سینا از ایران نه بلکه از وطن عزیز ما افغانستان بود.
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۱:۰۶ ۲۹ تير ۱۴۰۱
شما خودتان باید بدانید که تا دو سه قرن پیش افغانستان جزو ایران بود به همین دلیل من هنوز افغان های عزیز را ایرانی میدانم که گویش خاص خود را دارند مثل گیلانی ها که زبان گیلکی یا ترک های ساکن ایران که ترکی صحبت میکنند و ......
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۲ ۲۶ فروردين ۱۴۰۱
الییییییییییییییي
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۹ ۰۵ فروردين ۱۴۰۱
عالی ما چقدر دانشمند خوب داشتیم حیف الان یا مردن یا با وضع بد مهاجرت کردن
Iran (Islamic Republic of)
باران غلامی
۱۰:۴۹ ۰۷ اسفند ۱۴۰۰
سلام. خیلی عالی خوب بود
Iran (Islamic Republic of)
ندا
۲۳:۲۸ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
خوب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۶ ۰۱ اسفند ۱۴۰۰
من به این آدم های بزرگ افتخار می کنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۱ ۲۵ بهمن ۱۴۰۰
عالییییییییییییی بود
Iran (Islamic Republic of)
هادی
۲۲:۴۶ ۰۴ بهمن ۱۴۰۰
کجایی بودند ؟
Iran (Islamic Republic of)
امیرمحمد
۰۳:۰۰ ۲۱ دی ۱۴۰۰
خیلیییییی عالی بود خیلی چیز یاد گرفتم ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۲ ۰۴ دی ۱۴۰۰
سلام بسسسسسسسیار عاااااالی
کاش میشد بدونیم که هریک از دانشمندان در زمان کدامیک از ائمه علیهم السلام زندگی میکردن مثل جابر ابن حیان که از شاگردان برجسته امام صادق علیه السلام بودند
این رو میدونم که همشون حتما شاگرد امامان نبودند ولی اینکه بدونیم زمان کدام معصوم بودند واسم خیییییلی جالبه لطفا اگه میشه یه اشاره دراین مورد کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۱ ۰۲ دی ۱۴۰۰
بسیار عالی
Iran (Islamic Republic of)
مهناز
۱۶:۱۶ ۲۲ آذر ۱۴۰۰
خیلی خوب بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۳ ۲۱ آذر ۱۴۰۰
ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۰ ۱۳ آذر ۱۴۰۰
عالی ممنون
Iran (Islamic Republic of)
یاسمین
۰۹:۲۱ ۱۲ آذر ۱۴۰۰
خیلی ممنون مفید بود تشکر میکنم از سازنده
Iran (Islamic Republic of)
امیر حسین
۱۹:۰۱ ۲۷ آبان ۱۴۰۰
عالی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۹ ۲۵ آبان ۱۴۰۰
خیلی مفید بود و ما باید به خودمون افتخا کنیم که همچین دانشمندانی داریم
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۰:۴۴ ۱۴ مهر ۱۴۰۰
عالی و مفید بود ، و ممنون از مطالب خوبتون
Iran (Islamic Republic of)
احجبی
۱۰:۲۱ ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
سلام، خداقوت عالی بود.
من با ابن خلدون موافقم و معتقدم ک "خواجه نصیر" بزرگ ترین دانشمند ایرانی ست.
با توجه ب اینک "نصیر" در دوران خون و کشتار چنین درخشید و از تمام دانشمندان‌ ایرانی (البته با اختلاف کمی نسبت ب شیخ بهائی) عملگرا تر بوده است.
Iran (Islamic Republic of)
ایرررررررراااااااانننننننننییییییییی
۱۰:۱۸ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۰
ااااااااایییییییییییررررررررررااااااااااااااان سرای هنر عشق ورزیدن از دانشمندان بززززززززررررررررگ،عشقست ایران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۴ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
خیلی خوب بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۰ ۰۲ فروردين ۱۴۰۰
زنده باد دانشمندان ایران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۰ ۲۳ اسفند ۱۳۹۹
عالی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۰ ۱۳ اسفند ۱۳۹۹
واقعا عالییییییییییییییییی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۱ ۲۳ اسفند ۱۳۹۹
دانشمندان در این زمینه به شما کمک می کند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۴ ۲۷ بهمن ۱۳۹۹
عالییییییییییییییییییییی بود
Iran (Islamic Republic of)
نرگس ماهانی
۱۹:۲۳ ۰۸ بهمن ۱۳۹۹
خیلی‌ خوب‌ بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۶ ۲۸ دی ۱۳۹۹
راهتان‌ را ادامه خواهم داد از طرف دانشمند آینده
Iran (Islamic Republic of)
محدثه
۱۵:۴۱ ۱۳ دی ۱۳۹۹
خیلی خوب بود ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۸ ۲۱ آذر ۱۳۹۹
ممنون عالی بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۸ ۱۳ آذر ۱۳۹۹
خوبه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۴ ۱۳ آذر ۱۳۹۹
خوب بود
Iran (Islamic Republic of)
...
۰۹:۱۴ ۱۱ آذر ۱۳۹۹
عالی بود حرف نداشت
Iran (Islamic Republic of)
...
۰۹:۱۴ ۱۱ آذر ۱۳۹۹
عالی بود حرف نداشت
United Arab Emirates
fatemeh
۱۵:۴۴ ۲۷ آبان ۱۳۹۹
عاللللی فدات ایران
Iran (Islamic Republic of)
محمد متین موسوی
۱۷:۰۸ ۲۶ آبان ۱۳۹۹
عالیییییییییی
Iran (Islamic Republic of)
سجاد
۱۷:۵۰ ۱۳ آبان ۱۳۹۹
واقعا عالییییییییییییییییییییییییییییییییییییییی بود
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۳:۵۷ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
واقعا عالی احسنت به این ایران ما که این‌قدر دانشمندان با هوشی داره عاااااااالیییی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۱ ۲۴ شهريور ۱۳۹۹
عالی بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۷ ۱۸ شهريور ۱۳۹۹
به به ایران چه دانشمندان دارد
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۱۲:۰۳ ۱۸ شهريور ۱۳۹۹
شگفت انگیز بود
دانستنی فوق العاده بود
محشر بود حرف نداشت
من اصلا بلد نبودم ولی با اینا باسواد مو بیشتر کردم
Iran (Islamic Republic of)
سحر
۱۳:۴۷ ۱۱ تير ۱۳۹۹
واقعا عالی
Iran (Islamic Republic of)
محمدرضا
۰۰:۰۲ ۰۴ تير ۱۳۹۹
واقعا ما باید به چنین دانشمندانی افتخار کنیم و احساس غرور داشته باشیم
Iran (Islamic Republic of)
زینب
۱۹:۱۹ ۳۱ خرداد ۱۳۹۹
واقعا عالیییییییی بود
Iran (Islamic Republic of)
حدیث
۱۲:۳۸ ۲۳ خرداد ۱۳۹۹
واقع ب خودم افتخار میکنم ک هموطن چنین کسانی هستم عالی بود ممنون
Iran (Islamic Republic of)
هستی صالحی
۱۸:۱۶ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
واقعا شگفت انگیز بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۶ ۱۴ مهر ۱۴۰۳
عالی از دانشمندان کشور عزیز مون ممنون
Iran (Islamic Republic of)
عالییییییییییییییییییییییییییییی
۲۳:۲۶ ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
عالیییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییی واقعن عالی بود
Iran (Islamic Republic of)
مهدیس ابطحی
۱۴:۳۹ ۱۵ بهمن ۱۳۹۸
بسیار جالب بود