«سلولیت» و «خطرشستوشوی سوختگی» از جمله تازه های پزشکی امروز است.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در این گزارش جدیدترین دانستنیهای روز پزشکی که هر روز با آن سر و کار دارید را دنبال میکنیم.
شیر را صبح بخوریم یا آخر شب؟
شیر یکی از نوشیدنی هایی است که فواید بسیاری برای بدن و سلامتی دارد. برخی ها معتقدند که شیر را باید آخر شب خورد و برخی ها هم می گویند شیر را باید صبح ها نوشید. مصرف شیر قبل از خواب بسیار مناسب تر است اما برای کودکان بهتر است به هنگام صبحانه مصرف شود زیرا به رشد مغزی آنها کمک می کند.
توصیه میشود که کودکان زیر هفت سال روزانه یک و نیم تا دو لیوان شیر بخورند همچنین پسران در سن بلوغ سه لیوان و دختران در سن رشد و بلوغ دو و نیم لیوان شیر بنوشند. بزرگسالان و سالمندان دو لیوان و زنان شیرده و باردار ۳.۵ تا چهار لیوان شیر در کنار سایر لبنیات مصرف کنند. میتوان برای راحت خوردن شیر در طول روز، این میزان را در فواصل مختلف میل کرد. افرادی که دچار دل پیچه و نفخ میشوند بهتر است شبها شیر بنوشند. مصرف شیر به عنوان میان وعده نیز بسیار توصیه شده است حتی میتوان آن را با غذا و انواع سوپها مصرف کرد البته به شرطی که زیاد نجوشد تا خواص آن از بین برود. برای رفع طبع سرد شیر میتوان آن را با عسل و دارچین مصرف کرد. مصرف شیر به طور کلی قبل از خواب، علاوه بر این که از نفخ کردن جلوگیری میکند، باعث افزایش آرامش در افراد و جذب بیشتر کلسیم میشود.
بیشتر بخوانید: مصرف میوه خشک درد یا درمان؟ / اثرات مفید روغن زیتون را دست کم نگیرید
بهترین روش درمان سلولیت / علت سلولیت در خانم های لاغر
سلولیت یک مشکل پوستی رایج در بین خانم هاست که گاهی موروثی است و گاهی بر اثر عادتهای اشتباه در بین خانمها بروز میکند. سلولیت به تجمع بد شکل چربیهایی گفته میشود که در سوخت و ساز آنها اختلال ایجاد میشود و این چربیها همراه با مواد سمی زیر پوست رسوب میکنند. نداشتن تحرک و ورزش نکردن، وراث، نوشیدن آب ناکافی، خوردن غذاهای چرب و ناسالم، مصرف دخانیات کاهش یا افزایش ناگهانی وزن، جریان ناکافی خون در ناحیه زیر پوست، پیروی از رژیم غذایی غلط به منظور لاغر شدن است. درمان سلولیت، راههای بسیاری دارد، اما بهترین راه تغذیه و تمرین همراه با ماساژ است. روزانه به مدت ۱۰ دقیقه بدن خود را با کرمهای ضد سلولیت ماساژ دهید. این کار شما سیستم لنفاوی را به جریان میاندازد.
درخصوص تغذیه توصیه میشود خوب و سالم باشد. البته میتوانید از آب میوههای طبیعی برای پاک سازی بدن استفاده کنید. در روند اصلاح رژیم غذایی تان حتما مصرف غذاهای پرچرب، آماده، حاوی نگهدارنده و غذاهای شیرین مانند شکر تصفیه شده را کاهش دهید. در رژیم غذایی میتوانید آنتی اکسیدان مصرف کنید، به این منظور میوه جات (شاخص گلایسمی پایین و دارای مقادیر بسیار فیبر و مواد معدنی) و سبزیجات را در غذای خود افزایش دهید. فراموش نکنید دخانیات را ترک کنید تا متابولیسم بدن به حالت اولیه بازگردد و سطوح آنزیمها و هورمونها که باعث تشدید سلولیت میشوند، به حالت طبیعی برگردند.
از ورزش غافل نشوید و حتما تمرینات هوازی (ایروبیک، پیاده روی و...) را در کنار تمرینات مقاومتی (تی آر ایکس، بدنسازی، بادی پامپ و...) انجام دهید. بهترین حالت تمرینی هم سه جلسه در هفته به مدت ۶۰ دقیقه با شدت ۶۵ تا ۷۵ درصد است. چند ماده غذایی مفید برای رفع سلولیت، انواع توت ها، پرتقال، رازیانه، گوجه فرنگی، اسفناج، کلم بروکلی، گشنیز، جعفری، هویج، فلفل سیاه، زردچوبه، ماهی، روغن زیتون است.
بیشتر بخوانید: چگونه از شر افسردگی لحظات بارداری خلاص شوید؟
پوسته پوسته شدن اطراف ناخن
پوسته شدن اطراف ناخن مشکل خطرناکی نیست اما دردناک است و نشان دهنده وجود یک مشکل در بدن است . پوسته شدن اطراف ناخن که اصطلاحا ناخن ریش نامیده می شود، معمولا یک عارضه بی خطر است ولی گاهی می تواند نشانه زیاده روی در مصرف ویتامین A باشد. این لایه، خارجی ترین لایه سطح روی پوست (اپیدرمیس) است. این لایه به طور مکانیکی با دنیای خارجی و اجسام مختلف در تماس است و بر اثر اصطکاک با عوامل خارجی نازک و حساس می شود وگاهی این حساسیت منجر به خشکی، پوسته شدن، خراش و خون ریزی می شود. خارش و قرمزی از دیگر علایم این عارضه است. پوسته شدن اطراف ناخن دلایل متفاوتی دارد که می تواند شامل استفاده از موادشوینده، آب و هوای سرد و خشک یا کمبود ویتامین باشد. از طرفی زیاده روی در مصرف ویتامین نیز میتواند عامل ناخن ریش باشد. مطالعات نشان میدهد کمبود ویتامین های B3 یا B7 یا مسمومیت ویتامین A (استفاده بیش از حد از این ویتامین) مهم ترین دلایل این عارضه هستند.
خطر شستشوی محل سوختگی با آب سرد
در مواقع سوختگی به هیچ عنوان مواد غیربهداشتی روی محل سوختگی نریزید، افراد دچار سوختگی را به محلی دور از محل حادثه ببرید و با رعایت تمام جوانب ایمنی، لباس آتش گرفته را با پتو خاموش کنید و چنانچه لباس فرد قابلیت جدا شدن داشت، آن را با قیچی از تن فرد جدا و اگر لباس به بدن وی چسبیده بود از جدا کردن لباس اجتناب کنید و به حدود سوختگی دست نزنید. ناحیه سوخته را با آب سرد بین دمای ۱۰ تا ۱۵ درجه و با آب ولرم ۲۰ درجه شستشو دهید چرا که اغلب فرد مصدوم بر اثر سوختگی دچار افت فشار و قندخون میشود؛ شستشو با آب سرد ممکن است منجر به شوک و ایست قلبی فرد شود. همچنین یخ گذاشتن روی سوختگی فرد موجب میشود عمق سوختگی بیشتر شود.
انتهای پیام/
یکبار هم پیش من سوخت که با سرعت اول بچه را زیر آب سرد بردم . و بعد نمک روی سوختگی ریختم و بسته بندی کردم و با دست نگه داشتم . نمک تصفیه خیلی سخت روی زخم بچه می ایسته و هرچی بچه بیقراری میکرد من نمیگذاشتم تکان بخورد . تا 3-4 ساعت آرام گرفت . البته باید پیش دکتر میبردم تا ویزیت بشه اما پول نداشتم . بچه صبح از خواب بیدار شد و انگار نه انگار .