به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، عکاسی در دنیای امروز، به یک نیاز و علاقه شدید میان مردم کشورهای مختلف تبدیل شده است و با پیشرفت هر روزهی تجهیزات عکاسی، چاپ و ویرایش (در ابزاری مانند فتوشاپ)، این علاقه افزایش بیشتری مییابد.
مجهز شدن تلفنهای همراه هوشمند به دوربینی با کیفیت بالا، باعث شده است علاقهمندان در هر فضای باز یا بستهای اقدام به تصویربرداری کنند. اما تهیه تصویری مطلوب و ایده آل، علاوه بر تجهیزات تخصصی، نیازمند بهره مندی از دانش مفهومی و بصری است. دانشی که برای کسب آن باید دورههای آموزشی مختلفی را سپری و زمان زیادی را صرف کرد.
اما به دلیل درخواست و تمایل شمار زیادی از مخاطبان عزیز باشگاه خبرنگاران جوان، ما آموزش نکات خاص و کاربردی عکاسی را برعهده گرفتهایم و شما میتوانید روزهای دوشنبه (هر هفته) از مطلبی جدید در این زمینه بهره مند شوید.
در ادامه با اولین موضوع آموزشی ما همراه باشید.
عکاسی، کار ذهن انسان است و از دوربین باید فقط برای ثبت لحظه استفاده کرد. نباید در ویزور دوربین عکاسی (یا صفحه نمایش موبایل) دنبال کادر مناسب یا سوژه گشت؛ تمام پارامترهای مهم هر عکس مانند میزان روشنایی، نوع و قدرت سایهها، زاویه تابش خورشید و وضعیت المانهای محیط، باید توسط ذهن بررسی شود و در صورت مناسب بودن شرایط، دوربین مقابل صورت قرار بگیرد.
فردی را میتوان یک عکاس موفق خطاب کرد که پس از مشاهده خوب یا بد بودنِ عکس گرفته شده، تعجب نکند! در واقع عکاس موفق، تصویر را آگاهانه ثبت و قبل از تصویربرداری، تمام نکات مذکور را با ذهن بررسی میکند. اگر پس از بررسی ذهنی، شرایط (به هر دلیلی) مناسب به نظر نرسید، نباید اقدام به عکاسی کرد. به گفته «گری وینوگراند» (عکاس آمریکایی)، عکاس خوب کسی است که بداند چه زمانی عکس نگیرد! یکی دیگر از جملات طلاییِ وینوگراند که بر لزوم تمرکز روی ذهن و نگاه حکایت دارد: "به دنیای اطراف از دیدی نگاه کن که دیگران قادر به دیدن آن نیستند."
آندریاس فینینگر (دیگر عکاس آمریکایی) نیز در کتاب «تکنیک عکاسی» توانایی دیدن از دریچه چشم دوربین را یکی از پارامترهای یک عکاس موفق عنوان کرده است. این تعریف، به همان معنا است که عکاس باید قبل از استفاده از دوربین عکاسی، عکس را با ذهن خود بگیرد.
این نکته را نیز مد نظر داشته باشید که دوربین باید مکمل عکاس باشد، نه برعکس! پس باید به قدرت ذهن اعتماد و آن را تقویت کرد.
برای یادگیری هنر عکاسی و تسلط بر فنون تئوری و عملی، باید مراحل مختلفی را سپری کرد؛ اما یکی از قدمهای بسیار مهم، تقلید از بزرگان عکاسی است. یادگیری عکاسی، مانند قدم گذاشتن در برف است. باید چند قدم اول، پاها را دقیقا در جای پای گذشتگان گذاشت و از یک جایی به بعد، رد پای جدید ساخت. برای درک و فراگیری عمیق عکاسی نیز باید تکنیکها، ایدهها و تجربیات بزرگان عکاسی را عینا تکرار و تقلید کرد تا ذهن به قدرت ایده سازی دست یابد و پس از مدتی، به راحتی میتوان در دنیای عکاسی، رد پای جدیدی ساخت.
ایده ساز شدنِ ذهن و عکاسی با نگاه، ارتباط مستقیمی با یکدیگر دارند. ذهنی که ایده ساز شده باشد، به راحتی (و بدون استفاده از چشمی دوربین) میتواند تصویری ایده آل را در خود خلق کند و ذهنی که توانایی درک عمیق شرایط و عکاسی داشته باشد، میتواند ایدههای ناب و قوی تولید کند.
نکات دیگری برای یادگیری عکاسی وجود دارد که در صورت رعایت دقیق، میتوان قدمی استوار در دنیای عکاسی برداشت:
برای یادگیری عکاسی، باید زمین خورد! باید بارها و بارها با شکست مواجه شد! تنها در صورتی میتوان درست راه رفتن را یاد گرفت که بارها و بارها زمین خورد. پس در صورت تصویربرداری ناموفق و ثبت عکس نامطلوب، به جای ناامیدی و فاصله گرفتن از هنر عکاسی، باید علت ناموفق بودن را جویا شد و خوشحال بود! چون یک قدم به سمت حرفهای شدن برداشته شده است.
به گفته آنسل آدامز (عکاس طبیعت - آمریکایی)، برای گرفتن یک عکس خوب باید ۱۰۰۰۰ عکس بد گرفت. به این معنا که باید راههای ناموفق بودن را به خوبی شناخت تا بتوان به موفقیت دست یافت.
آشنایی با سبک زندگی بزرگان عکاسی و مراحلی که برای پیشرفت در این هنر سپری کردهاند، به پیشرفت تصاعدی و بهره مندی از ذهنی ایده ساز کمک چشمگیری میکند. در ادامه، تصویر و سبک کاریِ آندریاس فی نینگر، هنری کارتیر بنسون، گری وینوگراند و آنسل آدامز (چند تن از بزرگان عکاسی) را مشاهده میکنید.
در گزارش بعدی آموزش (که دوشنبه هفته آینده منتشر میشود)، به بررسی نحوه کارکرد پارامترهای دوربین عکاسی (سرعت شاتر، دیافراگم و ایزو) و تاثیر هر کدام بر میزان روشنایی، وضوح و کیفیت میپردازیم (آن آموزش با تصاویر مختلف برای درک بهتر، همراه خواهد بود). در آموزش مذکور، همچنین قابلیتهای مکمل پارامترهای دوربین (وایت بالانس و فلاش) با جزئیات زیاد، توضیح داده میشود. این آموزشها علاوه بر بیان اصول، با ترفندهای خاص و نکاتی کاربردی همراه خواهد بود.
همراهان عزیز، شما میتوانید سوالهای مربوط به هر جلسه آموزشی را در قسمت نظرات مطرح کنید؛ ما به سرعت به آنها پاسخ میدهیم.
انتهای پیام/
گزارش از رضا سلطانیان
در مورد سوال اول، خیر؛ اما سوال دوم و سوم، بله قطعا
نور مستقیم خورشید (بین ساعتهای 10 صبح تا 3 ظهر)، به سنسور دوربین عکاسی (یا دوربین موبایل) آسیب وارد میکند (البته اگر یک یا دو دفعه اتفاق بیوفتد، مشکلی نیست).
مرسی که رایگان دراختیار ماجوانان میگذارید
من واقعن مشکل مالی توخرید دوربین داریم روهردوربینی دست گذاشتم بالای ۱۰ملیون بوده خودم رشتم عکاسی سال یازدهمم ولی تاالان نتونستم بخرم باید مشکل قیمت دوربین حل بشه واقعن دردسر شده برای هم رشته ای های ما لطفا مسئولین رسیدگی کنند قیمت هانجومی شده.
بله متاسفانه؛ اما در این شرایط، باید به جای تمرکز روی خرید بدنه و لنزهای مدل بالا، روی تامین تجهیزات نورپردازی (در کنار بدنه و لنز معمولی) تمرکز بشه
ممنون میشم جواب سوالمو به و صورتی بدین که متوجه بشم.
برای تعیین کیفیت، چند پارامتر را باید در نظر گرفت، نه فقط عددِ مگاپیکسل! نوع سنسور، کیفیت عدسیهای لنز و ابعاد دهنهی لنز هم، تعیین کننده سطح کیفیت هستند؛ پس ممکن است دوربینی که سنسور 8 مگاپیکسلی دارد از دوربینی که سنسور 13 مگاپیکسلی دارد، تصاویری با کیفیت بالاتر ثبت کند!
درباره اینکه واقعا چه اتفاقی میوفتد، باید عرض کنم که هرچه سنسور بزرگتر، پیکسلهای تولید شده هم بزرگتر؛ و هرچه پیکسلها بزرگتر، نورگیری، بیشتر و بهتر؛ و هرچه نورگیری بیشتر، نویز کمتر و نهایتا کیفیت بالاتر. / پس اگر سنسور 8 مگاپیکسلی، ابعاد بزرگتری از سنسور 13 مگاپیکسلی داشت، قطعا کیفیت بالاتری هم خواهد داشت (بدون در نظر گرفتن وضعیت لنز)
بسیار کار ارزنده ای است
و دو پیشنهاد:
1- با توجه به گستره بسیار زیاد این موضوع و در جهت جلوگیری از خسته شدن بازدید کننده های سایت ،آموزش به صورت دسته بندی شده (به عنوان مثال :تکنیک های سخت افزاری،نرم افزاری و گرافیکی و ...) دسته بندی بشود تا بازدید کننده های با دانش ومهارت متفاوت در عکاسی بهتر از مطالب استفاده کنند
2- با همفکری با دوستان وعزیزان بازدیدکننده موضوعات مهم وارزشمند و مورد نیاز دیگر مثل موضوع اخیر (آموزش عکاسی )در دستور کار قرار بگیره.
با تشکر وخسته نباشید
نکات بسیار خوبی بود؛ حتما مد نظر قرار داده خواهد شد
بله بسیاری از نکات، برای تلفن همراه هم قابل استفاده است؛ ولی نکاتی که مربوط به پارامترهای دوربین عکاسی و تنظیمات است (مانند سرعت شاتر، دیافراگم و وضعیت لنز)، قابل پیاده سازی روی موبایل نیست.
اگر منظور شما از چگونگی کیفیت، انتخاب و خرید دوربین عکاسی است، باید برای انتخاب بدنه و لنز، بودجه و سبک کاری را مد نظر قرار داد.
ممنون از شروع این مطلب.
منتظر مطالب هفته های بعد هستیم
خیلی مختصر و مفیدو کارآمد بود . دستتون درد نکند.