وزیر ارتباطات گفت: ماهواره ناهید ۱ مراحل ساخت خود را طی کرده و آماده تحویل به وزارت دفاع است.

اخت ناهید ۱ کبه گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات صبح امروز در مراسم بازدید رسانه‌ها از ماهواره در حال ساخت ناهید ۱ که در ساختمان سازمان فضایی برگزار شد، اظهار کرد: ماهواره ناهید مراحل ساخت خود را طی کرده و آماده تحویل به وزارت دفاع است تا مراحل قرار گرفتن در مدار خود را طی کند.
 
او افزود: ماهواره پارس هم آخرین مراحل ساخت خود را طی می‌کند و به زودی آماده پرتاب می‌شود.
 
وزیر ارتباطات ادامه داد: ماهواره ظفر هم مراحل پایانی ساخت خود را طی می‌کند و  تا پایان شهریور می‌توانید شاهد پایان کار آن باشید.
 
جهرمی با اشاره به حواشی موجود درباره سلامت ماهواره ناهید گفت: ماهواره ناهید اینجاست و از همین جا به افرادی که نسبت به آن شک داشتند؛ صبح به خیر می‌گوییم.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه در آزمایش در مدار قرار گرفتن ناهید هیچ اتفاقی رخ نداده است؛ گفت: این ماهواره حدود ۲ ماه و نیم بعد از پرتاب در مدار قرار خواهد گرفت. این ماهواره به تکنولوژی‌هایی مثل باز شدن سلول‌های خورشیدی مجهز است برای اولین بار در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

او تاکید کرد: مسئولیت پرتاب موشک با وزارت دفاع است اما می‌‌توانیم به صراحت بیان کنیم که ماهواره ناهید کامل و سلامت اینجاست، هنوز تحویل داده نشده اما به زودی می‌توانید شاهد پرتاب آن باشید.

جهرمی گفت: اگر ترامپ گفته است هیچ دخل و تصرفی در انفجار ادعایی سمنان نداشته است بداند که ایرانی‌ها پهپادی که وارد حریم ایران شد را سرنگون کردند. اگر تصویر با کیفیت دارند، با انتشار تصویر لحظه اصابت پهپاد با راکت ایرانی، کروکی نقطه دقیق اصابت را به افکار عمومی جهان بگوید.

وزیر ارتباطات گفت: ناهید یک، ماهواره‌ای مخابراتی است و ساخت آن اهداف مخابراتی دارد اما دوربین سنجشی هم روی آن مستقر شده است؛ به دنبال آن هستیم از سلول‌های باز شونده و برخی تکنولوژی‌های دیگر استفاده کنیم.

او ادامه داد: در مراحل بعدی با منظومه‌ای از این ماهواره ها به ارائه خدمات مخابراتی می‌پردازیم؛ تست‌های سازگاری ناهید یک با موشک انجام شده و به محض اعلام آمادگی وزارت دفاع، تحویل داده می‌شود.

ماهواره ناهید ۱ حاصل تلاش پژوهشگران ایرانی 

در ادامه حسین صمیمی، رئیس پژوهشگاه فضایی در جمع خبرنگاران گفت: ما برای رسیدن به ماهواره‌های مخابراتی نقشه راهی داریم که به ۳ فناوری کلیدی احتیاج دارد که عبارتند از ارتباط رادیویی در باند ku، باز شدن پلن های خورشیدی و کنترل وضعیت ۳ محوره که همه آن‌ها با تلاش محققان داخلی توسعه پیدا کرده است.

او بیان کرد: ماهواره ناهید ۱، حاصل۲ سال کار تحقیقاتی و حضور ۴۰ پژوهشگر در این پروژه است.

در این مراسم مریم موسوی، مدیر پروژه ماهواره ناهید ۱ بیان کرد: این طرح به طور کامل توسط پژوهشگران ایرانی تولید و طراحی شد؛ فعالان این پروژه به طور متوسط زیر ۳۰ سال سن داشتند و بدون شک می‌توانیم این طرح را حاصل تلاش جوانان کشور بدانیم.

او با اشاره داخلی بودن این پروژه یادآوری کرد: در برخی مقاطع به طور ۲۴ ساعته فعالیت کردیم و حاصل کار ماهواره ناهید 1 شد؛ این ماهواره در مدار دایروی ۳۷۵ از سطح زمین قرار خواهد گرفت و ماموریت اصلی آن خدمات مخابراتی است.

انتهای پیام/

برچسب ها: فناوری ، اخبار علمی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۰ ۰۹ شهريور ۱۳۹۸
چرا نمی توان با موشک ماهواره جاسوسی را زد؟؟
آخرین اخبار