شنیدن یک خبر بد مثل مرگ عزیزان و اضطراب از دست دادن یک شغل ممکن است در فرد اختلالی ایجاد کند که بسیار زجر آور باشد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، پانیک یا حمله وحشت، اختلالی است که در آن موج شدیدی از ترس بطور غیر منتظره به فرد وارد می‌شود. قلب فرد به تپش می‌افتد، نمی‌تواند نفس بکشد و ممکن است احساس کند که در حال مرگ است. حملات وحشت غالباً بدون هشدار و گاهی اوقات بدون تحریک خارجی ایجاد می‌شوند و حتی ممکن است در مواقع آرامش یا خواب به وجود بیایند.

این حمله ممکن است یک بار اتفاق بیفتد، اگرچه بسیاری از افراد بطور مکرر آن را تجربه می‌کنند. حملات مکرر هراس اغلب در اثر یک شرایط خاص مانند عبور از یک پل یا صحبت کردن در ملاقات عمومی صورت می‌گیرد. به خصوص اگر قبلاً آن موقعیت باعث حمله وحشت شده باشد. فرد مبتلا به این اختلال معمولاً احساس خطر و ناتوانی برای فرار می‌کند و ممکن است یک یا چند حمله وحشت را تجربه کند.
 
اختلال وحشت

علائم و نشانه‌های حمله هراس

علائم و نشانه‌های حمله وحشت ناگهانی، معمولاً طی ۱۰ دقیقه به اوج خود می‌رسد و به ندرت بیش از یک ساعت طول می‌کشد و بیشتر آن‌ها طی ۲۰ تا ۳۰ دقیقه به پایان می‌رسد. حملات هراس می‌تواند در هر کجا و در هر زمان اتفاق بیفتد. ممکن است هنگام خرید در یک فروشگاه، در خیابان هنگام راه رفتن،  در زمان رانندگی یا حتی در خانه روی صندلی به فرد وارد شود.

علائم حمله پانیک شامل تنگی نفس، تپش قلب، درد قفسه سینه یا لرزیدن، احساس خفگی، احساس غیر واقعی بودن یا جدا شدن از محیط اطراف خود، تعریق، حالت تهوع یا ناراحتی معده، احساس سرگیجه، سبکی یا ضعف، گرگرفتگی، ترس از مرگ، از دست دادن کنترل یا دیوانه شدن است که بسیاری از این عوامل در چند دقیقه برای فرد اتفاق می‌افتد و پس از آن کاملا برطرف می‌شود.

علائم و نشانه‌های اختلال وحشت

اختلال وحشت با حملات مکرر، همراه با تغییرات عمده در رفتار و یا اضطراب مداوم مشخص می‌شود. به دلیل وقوع چنین علائمی فرد مبتلا گاهی شروع به اجتناب از موقعیت‌های مختلف از جمله اماکن شلوغی مانند مراکز خرید یا عرصه‌های ورزشی، اتومبیل، هواپیما، مترو و سایر اشکال سفرمی کند و در موارد شدیدتر، فرد ممکن است فقط در خانه احساس امنیت کند.

علل حملات وحشت یا پانیک

اگرچه دلایل دقیق حملات و اختلال وحشت مشخص نیست، اما استرس شدید، مانند مرگ یک دوست عزیز، طلاق یا از دست دادن شغل هم می‌تواند حملات وحشت را ایجاد کند. حملات هراس همچنین می‌تواند به دلیل شرایط پزشکی و سایر دلایل جسمی ایجاد شود. اگر از علائم هراس رنج می‌برید، مهم است که به پزشک مراجعه کنید تا احتمالاتی مانند پرولاپس دریچه میترال- مشکل جزئی قلبی است که وقتی یکی از دریچه‌های قلب به درستی بسته نشود- پرکاری تیروئید (غده تیروئید بیش فعال)، هیپوگلیسمی (قند خون پایین) را رد کند.
 
اختلال وحشت

راهکار‌های مقابله با اختلال وحشت

مهم نیست که چقدر در مورد حملات وحشت خود احساس ناتوانی می‌کنید، اما مهم است بدانید که کار‌های بسیاری وجود دارد که می‌توانید برای کمک به خودتان انجام دهید.
 
تکنیک‌هایی که می‌تواند به شما در غلبه بر هراس کمک کند:
-درباره وحشت و اضطراب بیاموزید.
-تنها دانستن اطلاعات بیشتر در مورد وحشت می‌تواند مسیری طولانی را برای تسکین پریشانی شما طی کند.
-درمورد اضطراب، اختلال وحشت مطالعه کنید.
-شما می‌آموزید که احساساتی که هنگام هراس دارید طبیعی است و ممکن نیست بمیرید یا دیوانه شوید.
-از سیگار کشیدن، الکل و کافئین خودداری کنید، زیرا این موارد همه می‌تواند باعث ایجاد حملات وحشت در افراد مستعد شود.
-بیاموزید چگونه تنفس خود را کنترل کنید.
- تنفس عمیق می‌تواند علائم هراس را تسکین دهد.
-با یادگیری کنترل تنفس خود می‌توانید خود را آرام کنید.
بیشتر بخوانید: چگونه از شر افسردگی لحظات بارداری خلاص شوید؟

اختلال وحشت

دارو برای حملات هراس و اختلال هراس

از دارو‌ها می‌توان برای کنترل موقت یا کاهش برخی از علائم اختلال هراس استفاده کرد. با این حال، این مشکل را درمان یا حل نمی‌کند و دارو در موارد شدید می‌تواند مفید باشد. برخی دارو‌های مورد استفاده ممکن است شامل دارو‌های ضد افسردگی و بنزودیازپین‌ها که دارو‌های ضد اضطراب هستند؛ باشد.

چگونه به شخصی که دچار حمله وحشت شده است کمک کنیم:

دیدن فردی که دچار حمله شده است، می‌تواند وحشتناک باشد. ممکن است تنفس او بطور غیرطبیعی سریع و کم عمق شود، ممکن است دچار سرگیجه یا سبکی، لرزیدن، تعریق و احساس حالت تهوع شده و  یا فکر کند که دچار حمله قلبی شده است.
 
در این هنگام لازم است شما به آن‌ها بگویید که آرام بودن به فرد بیمار کمک می‌کند تا حمله وحشت را زودتر پشت سر بگذارد. او را راهنمایی کنید تا برای چند دقیقه نفس‌های کُند و عمیق بکشد. به او بگوئید بازو‌های خود را بالا و پایین کند یا پا‌های خود را حرکت دهد. این اعمال می‌تواند به از بین بردن استرس او کمک کند. 

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۳ ۰۲ بهمن ۱۴۰۰
سلام منم خيلي كارم استرس الان ي مدت هس كه كلا همش استرس تپش تپش قلب دارم شب كه ميشه بدتر ترس مياد سراغ من وقعا نميدونم چه دكتري و چكار كنم اروم بشم
Iran (Islamic Republic of)
اکبر
۲۲:۲۷ ۲۸ شهريور ۱۴۰۰
با سلام و ممنون از مطالب خوبتان
من مدتیه شبها با ترس و اضطراب بیدارمیشم . کابوس های وحشتناک میبینم تو خواب . احساس ترس دلهره واضطراب شدید و تپش قلب احساس لرزش و گاهی هم احساس داغ شدن بدن ... طوری که نصف شبی میبردنم بیمارستان و آرام بخشو و چند آمپول دیگه تزریق میکردن . تا یه کم آروم میشدم و میخابیدم متاسفانه مدتیه روزها هم اینطوری میشم . خیلی زود با یه حرف . یا یه جای شلوغ . یا مغازه خود به خود دچار حمله استرس و اضطراب میشم . و حالت دلهره و ترس بهم دست میده دیگه دکتر هم نمونده نرم آزمایش هام و ام آر ای مغز . نوار قلب و اکو همگی سالمم . لطفا راهنمایی و کمکم کنید
Iran (Islamic Republic of)
مصطفي
۱۰:۵۱ ۱۳ آذر ۱۳۹۹
كساني ك مشكل ترس و اضطراب دارن تا سه رو سرب رو اب كنن ي پتو رو خودشون بكشن ي كاسه اي ولرم بزارن رو سينشون و سرب داغ رو بريزن تو اب تا غل غل كنه تا چند روز صب و شب همين كارو بكنن ترسشون كلا ميريزه خودم امتحان كردم از ترس و لرز ماريجوانا شكر خدا كلا ترسم ريخت
Canada
بهروز ازبابلسر
۲۱:۲۱ ۲۱ آبان ۱۳۹۹
سلام عرض میکنم ،
وَخیلی خیلی تشکرمیکنم،
ازتوضیحاتیکه برای قلبه بر
ترس وَاسترسووحشت نوشته اید
محبتِتُون کم نشه همیشه باشیدشادباشید.
Iran (Islamic Republic of)
Sajjad
۲۲:۴۶ ۱۸ آبان ۱۳۹۹
کسانی که چنین حالاتی رو دارند یه روز در میان عمل بادکش رو انجام بدن
Iran (Islamic Republic of)
بهرام
۱۳:۱۴ ۲۶ شهريور ۱۳۹۹
من چند روز پیش تصادف کردم الان لحظه ناگهانی یک ترس به جانم می افتد بدنم داغ و سرد میشود تقریبا 4روز پیش هست لطفا راهنمایی کنید ممنونم ازت لطف شما
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۱۶ ۱۳ بهمن ۱۳۹۸
من چند باری این حسو تجربه کردم افکار آدم رو پریشان میکنه آدم نمیدونه چیه همه چیز به نظرش بی معنیه یعنی بدترین حس تو دنیارو داره ظربان قلبم یهو بالا میره احساس میکنم صورتم آتیش گرفته خدا خودت کمکمون کن
Iran (Islamic Republic of)
مجد
۲۳:۱۷ ۰۹ شهريور ۱۳۹۸
من از دیشب تا به الان ده دقیقه میخوابم ولی به اندازه دوروز کابوس میبینم و با تپش قلب و گریه و بدن خیس از عرق از خواب میپرم میبینم ده دقیقه بیشتر نخوابیدم و هر چقدر نماز میخونم و آیه الکرسی و دعا ولی بعد از دوساعت وقتی بازم ده دقیقه بزور میخوابم همین ماجرا کابوس های وحشتناک میبینم.کسی میدونه چکار باید بکنم .دارم دیوونه میشم حالم خیلی بده.یکی راهنماییم کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۳ ۰۹ شهريور ۱۳۹۸
من این بیماری دارم. ولی این حالت فقط 10 تا 20 ثانیه طول میکشه.
چند بار رفتم دکتر نتونستن کمکم کنند.
تازه فهمیدم بیماریم چیه
ممنون از مطلب شما
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۳ ۰۹ شهريور ۱۳۹۸
وضعیت و شیوه زندگی باید تغییر کنه که اون هم تابع شرایط و متغبرهای دیگه ای میشه . البته دارو هم موثره وقتی دیگه چاره ای نیست .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۰ ۰۹ شهريور ۱۳۹۸
زجر اوره.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۰ ۰۹ شهريور ۱۳۹۸
خدا همه ی بیمار هارو شفا بده بحق محمد_ص_
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۰ ۰۹ شهريور ۱۳۹۸
آگاه باشید ،تنها با یاد و نام خدا دلها آرامش میابد.
Iran (Islamic Republic of)
مرادی
۰۱:۰۶ ۱۷ دی ۱۳۹۹
درود من هم مثل شما باید به یک جا خیره نشی سربرگرداندن نفس عمیق بکشی بری تو رویا ها مثبت اندیشی ورزش پیاده روی بسیار مفید این مریضی روحی وجسمی نیست وبه مرورزمان آدم خوب میشه نترسید امیدوارم تمام مریضا خوب بشن بدرود
آخرین اخبار