رئیس کمیته مشترک اقتصادی ایران و سوریه گفت: مسیر ترانزیت زمینی کالا می‌تواند نقطه عطفی در رونق تبادلات باشد که باید با همت بالای مسئولان پیگیری و توافقات انجام شده را عملیاتی کنند.

افزایش سطح مبادلات نیازمند برنامه‌ریزی اصولی بین اتاق مشترک ایران و سوریه استبه گزارش  گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،کیوان کاشفی رئیس کمیته مشترک اقتصادی ایران و سوریه گفت: مسیر ترانزیت زمینی کالا می‌تواند نقطه عطفی در رونق تبادلات باشد که باید با همت بالای مسئولان پیگیری و توافقات انجام شده را عملیاتی کنند.

او گفت: ما در شرایطی گرد هم آمده‌ایم که جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه تحت بی‌سابقه‌ترین و شدیدترین تحریم‌های ظالمانه قرار گرفته‌اند، دشمنان دو ملت بزرگ ایران و سوریه پس از اینکه در جبهه‌های جنگ نتیجه‌ای نگرفتند، درصدد هستند با اعمال جنگ اقتصادی به اهداف خود برسند. به همین دلیل برای حراست از دست آورد‌ها و پیروزی‌های به دست آمده، همکاری‌های فعالان اقتصادی می‌تواند ضامن تداوم این پیروزی‌های ارزشمند باشد.

عضو هیات رئیسه اتاق ایران با تاکید بر این موضوع که ایران و سوریه در شرایط سخت موجود در منطقه همواره یار و یاور یکدیگر بوده‌اند، افزود: بدیهی است که انتظار داشته باشیم فرصت‌های اقتصادی موجود در اختیار فعالان اقتصادی ایران و سوریه قرار گیرد.

او بیان کرد: مسائلی مانند ایجاد ارتباطات بانکی، مسیر ترانزیت زمینی کالا می‌تواند نقطه عطفی در رونق تبادلات باشد که باید با همت بالای مسئولان پیگیری و توافقات انجام شده را عملیاتی کنند تا در سایه آن بخش خصوصی ایران و سوریه بتوانند تبادلات اقتصادی را در حد انتظارات عملیاتی کند.

به گفته کاشفی پس از سفر معاون اول رئیس جمهور ایران به دمشق و مذاکرات و تفاهمات بعمل آمده و همزمان تشکیل اتاق مشترک ایران و سوریه و ارتقاء سطح تبادلات بین دو کشور، زمینه‌های مناسبی برای رشد تعاملات اقتصادی فراهم شده است.

رییس اتاق بازرگانی ایران بیان کرد: امروز وظیفه ما فعالان بخش خصوصی است که در سایه روابط خوب سیاسی موجود بتوانیم صنعت، تجارت و کشاورزی دو کشور را به هم پیوند زده و دوستی‌ها را با افزایش سطح تجارت تداوم بخشیم.

او همچنین افزود: عقیده دارم افزایش سطح مبادلات در فاز اول و تا ۱ میلیارد دلار سالانه، نیازمند برنامه‌ریزی اصولی بین اتاق مشترک ایران و سوریه است ما بایستی برنامه ریزی دقیقی برای حوزه‌های مختلف داشته باشیم. اولین اولویت قطعا کمک و حضور در بازسازی سوریه است که علاقمندیم شرکت‌های ایرانی در این حوزه حضور فعال داشته باشند؛ علاوه بر این، افزایش ارتباطات تخصصی در حوزه صنعت و کشاورزی و پیوند تشکل‌های این دو حوزه مهم می‌تواند منجر به انتقال دانش فراوان صنعتی و کشاورزی بین دو کشور شود.

کاشفی ضمن دعوت از هیات‌های تخصصی در حوزه کشاورزی و صنایع وابسته برای حضور در ایران به منظور آشنایی با زمینه‌های کشاورزی گفت: بنده از زمان حضور در کمیته مشترک اقتصادی ایران و سوریه شاهد اشتیاق شرکت‌های مهم ایرانی جهت حضور و مشارکت در سوریه هستم و این اشتیاق را از طرف تجار و صنعتگران سوری هم شاهدیم.

او اعلام کرد: در یک‌سال گذشته شاهد تبادل ۶ هیات تجاری و صنعتی بزرگ بین دو کشور بوده ایم که در یکی از آنان ریاست اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیز حضور داشته اند از طرف دیگر اتاق ایران امکانات و اختیارات ویژه‌ای را برای افزایش سطح تبادلات بین فعالین اقتصادی دو کشور ایجاد کرده که نشان از عزم جدی اتاق ایران برای داشتن روابط اقتصادی مستحکم با کشور سوریه است.

کاشفی همچنین با اعلام اینکه به‌زودی مرکز تجارت ایرانیان در دمشق تاسیس خواهد شد بیان کرد: امیدواریم بتوانیم این مرکز را به کانون ارتباطات فعالین اقتصادی دو کشور تبدیل کنیم.

او با اشاره به برگزاری نمایشگاه بازرگانی سوریه گفت: حضور ما در این نمایشگاه به جهت آشنایی بیشتر با فضای اقتصادی سوریه است همچنین همزمان با نمایشگاه بازسازی نیز هیات دیگری از ایران و چند شرکت ایرانی حضور خواهند داشت و انتظار داریم با بررسی کامل این دو نمایشگاه و آشنایی بیشتر با نیاز‌های مختلف سوریه بتوانیم نسبت به برگزاری نمایشگاه توانمندی جمهوری اسلامی ایران در سوریه اقدام و ظرفیت‌های مختلف اقتصادی موجود را به نمایش بگذاریم.

انتهای  پیام/ز

 

برگزاری نمایشگاه بازرگانی سوریه

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.