ابتلا به بیماری‌های واگیردار در طول تاریخ تهدیدی دائمی برای سلامت انسان بوده است، با این بیماریها بیشتر آشنا شوید.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، بیماری مسری یک زیر مجموعه از بیماریهای قابل انتقال است که در بین افراد منتقل می شود، برخی از بیماری های مسری (مانند آنفلوانزا ، سرماخوردگی یا گلودرد مزمن) از طریق تماس مستقیم با فرد مبتلا سرایت کند و راه دیگر این است که میکروب از طریق هوا منتقل شود. بعضی اوقات افراد با لمس کردن یا استفاده از چیزی که یک شخص آلوده لمس کرده یا از آن استفاده کرده باشد و یا از  راه جنسی به بیماری های مسری مبتلا می شوند.

در ادامه مطلب با مسری ترین بیماری هایی که برخی از آنها در لیست کُشنده‌ترین بیماری ها هم قرار می‌گیرند، آشنا می‌شوید.

مسری‌‌ترین بیماری‌ها را بشناسید

آبله

آبله از سال ۱۹۷۹ رسماً در فرم انسانی خود ریشه کن شده است با این وجود؛ بسیاری از کشور‌ها برای پیشگیری از این بیماری، واکسیناسیون را ادامه می‌دهند. این بیماری به دلیل سرایت ویروسی به راحتی در بین مردم گسترش یافت و باعث ابتلای تعداد بیشماری از انسان‌ها در تاریخ گشت. اثرات جانبی آن در دهان و گلو، تاول پوست و بروز نابینایی از اثراتاین بیماری است و معمولاً با مرگ خاتمه می‌یابد.

مسری‌‌ترین بیماری‌ها را بشناسید

جذام

این بیماری که به عنوان بیماری هانسن معروف است، توسط باکتری مایکوباکتریوم لپرا ایجاد می شود که با تأثیرگذاری بر اعصاب محیطی، عملکرد آن را از کار می اندازد. در نتیجه بیماران غالباً از احساس درد و درجه حرارت در قسمتهای خاصی ناتوان می‌شوند که معمولاً منجر به شیوع عفونت می شود. تاریخچه این بیماری به هزاره ها باز می گردد و در مناطقی از نظر بهداشت ضعیف است بسیار مسری است.

حصبه یا تب تیفوئید

حصبه یک بیماری حاد همراه با تب است که بوسیله باکتری سالمونلا تیفی ایجاد می‌شود. باکتری سالمونلا پاراتیفی نیز که یک باکتری مرتبط است می‌تواند این بیماری را ایجاد کند اما بیماری ایجاد شده با این نوع باکتری از نظر شدت ضعیفتر است. این باکتری‌ها در آب یا غذا توسط یک حامل انسانی ته نشین می‌شوند و سپس در آب یا غذا به دیگران منتقل می‌شوند.

طاعون

به عنوان یک بیماری مرتبط با جانوران است، که عامل آن باسیل یرسینیا پستیس است. بیماری طاعون، بیشتر از راه کک‌های بدن موش مبتلا، به انسان سرایت می‌کند. اه‌های دیگر ابتلا به طاعون، گازگرفتگی از طریق جوندگان یا خوردن جاندار مبتلا به طاعون است. انتقال طاعون از انسان به انسان هم از طریق تماس و تنفس (در صورتی که فرد بیمار به طاعون ریوی مبتلا باشد) انجام می‌گیرد. این بیماری سیستم لنفاوی را آلوده می کند، به سیستم ایمنی بدن حمله می کند و به سرعت چهار روز پس از ظهور علائم اولیه باعث مرگ می شود.

مسری‌‌ترین بیماری‌ها را بشناسید

آنفلوانزا

گرچه امروزه به عنوان یک بیماری حاد تصور نمی شود، دارای سابقه طولانی در مرگ انسان است. آنفلوانزا در اکثر اشکال مسری است. این بیماری به سیستم تنفسی حمله می‌کند و باعث تب، خستگی، سرفه، حالت تهوع، استفراغ ، اسهال و درد عضلات می شود. این بیماری عمدتا از طریق تماس، سرفه و عطسه گسترش می یابد.


بیشتر بخوانید: واکسن آنفلوانزا در داروخانه‌های کشور توزیع شد + قیمت


هاری

اگرچه امروزه در بین انسان‌ها بسیار نادر است، اما هاری یک تهدید مداوم در چند صد سال پیش بود. این بیماری با علائمی متنوع و نامنظم به عنوان کف کردن دهان و توهمات شدید (زیرا بیماری به سیستم عصبی حمله می‌کند) مغز را هدف می‌گیرد. از طریق بزاق یک حیوان آلوده و انتقال آن به خون منتقل می‌شود.

مالاریا

بیماری مالاریا که یک بیماری ناشی از نیش پشه‌ها است، می‌تواند انسان را به آسانی آلوده کند. این بیماری معمولاً با تب و سردرد شدید مشخص می‌شود، این بیماری اغلب می‌تواند منجر به اغما و حتی مرگ شود.

مسری‌‌ترین بیماری‌ها را بشناسید

ژیاردیازیس

یک عفونت انگلی داخلی است که در اثر بلع یا قرار گرفتن در معرض آلوده آب ایجاد می‌شود.

بیماری کرم حلقه‌ای

عفونت قارچی کرم حلقوی یا Ringworm در بدن  روی لایه فوقانی پوست ایجاد می‌شود. مشخصه آن ضایعه پوستی دایره رنگ قرمزی با ظاهر پوستی روشن در میانه آن است. این ضایعه پوستی ممکن است با خارش همراه باشد.

مسری‌‌ترین بیماری‌ها را بشناسید

ایدز یا HIV

افراد مبتلا به شدت آسیب پذیر و در هجوم عفونت‌های فرصت طلب، و از کشنده‌ترین تومور‌ها تا شایع‌ترین سرماخوردگی رها می‌شوند. اچ آی وی یا ایدز از سال ۲۰۰۹ به صورت بیماری همه گیر در آمده است و امروز حدود ۳۳ میلیون نفر در جهان را تحت تأثیر قرار داده است. این ویروس از طریق تماس مستقیم غشای مخاطی و خون با مایعات بدن فرد مبتلا و از طریق جنسی منتق می‌شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: کلینیک ، بیماری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.