به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد ، سعید هاشم زاده رئیس اداره گردشگری سلامت وزارت بهداشت در نخستین سمینار گردشگری سلامت یزد گفت: استان یزد در سال ۹۷ رتبه ۱۱ و در سال ۹۸ رتبه ۱۵ کشوری را در جذب گردشگری سلامت به خود اختصاص داده است.
او افزود: در سال ۹۶ تعداد هزار و ۱۳۰ نفر، در سال ۹۷ تعداد ۹۲۶ و در سه ماهه اول سال جاری تعداد ۲۲۵ گردشگر سلامت به استان یزد مراجعه کرده اند و این سیر نزولی در جذب بیمار نشان دهنده الزام به برنامه ریزی بهتر در این زمینه است.
هاشم زاده تصریح کرد: ظرفیتهای درمانی یزد بسیار متنوع و کارآمد است و نبود نیروی متخصص و دانش کافی بزرگترین مشکل در حوزه گردشگری سلامت در یزد است که سایر استانهای کشور از این امر مستثنی نیستند.
هاشم زاده ادامه داد: استان یزد در سال ۹۷ رتبه ۱۱ و در سال ۹۸ رتبه ۱۵ کشوری را در جذب گردشگری سلامت به خود اختصاص داده است.
او گفت: براساس گزارشهای سازمان جهانی بهداشت، کشور ایران در سال ۲۰۰۰ رتبه ۵۸ از نظر مراقبتهای بهداشتی و درمانی و از نظر عملکرد سیستم سلامت رتبه ۹۳ را به خود اختصاص داده است.
رئیس اداره گردشگری سلامت وزارت بهداشت افزود: کشور ایران در سال ۲۰۱۶ سی امین سیستم بهداشتی- درمانی موثر بوده که جایگاهی بالاتر از برزیل و آمریکا را دارا بوده است.
هاشم پور اظهار داشت: شایعترین علت مراجعه اتباع خارجی به مراکز درمانی کشور ایران، درمان بیماریهای زنان و زایمان و درمان نا باروری است.
او افزود: با اجرای طرح تحول نظام سلامت حدود دو میلیون مترمربع از فضاهای بیمارستانی بازسازی شد که فرصت مناسبی جهت حضور گردشگران سلامت فراهم کرده است.
رئیس اداره گردشگری سلامت وزارت بهداشت نبود یک نظام مشترک و یکنواخت قیمت گذاری، بی توجهی به مقوله پژوهش در حوزه گردشگری سلامت، نبود همگرایی لازم و کافی بین دستگاههای اصلی متولی گردشگری سلامت و نبود وجود دیدگاه علمی در خصوص بازار و بازاریابی را از جمله نقاط ضعف جذب گردشگر سلامت در کشور برشمرد.
هاشم زاده گفت: یک شکاف و فقدان اطلاعاتی بزرگ بین گردشگر سلامت و ارائه کنندگان خدمت وجود دارد که ساماندهی، آگاهی سازی و ارائه اطلاعات کاربردی به بیماران خارجی را ضروری میسازد.
در این سمینار با حضور مسئولان و نمایندگان دستگاههای ذیربط استان، پیرامون چالشها و فرصتهای گردشگری سلامت یزد بحث و تبادل نظر شد.
انتهای پیام/ی