به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،برومند چهارآیین عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران ایران با بیان اینکه هر ساله در فصل تابستان شاهد افزایش قیمت مرغ در بازار هستیم، گفت : افزایش ناگهانی قیمت مرغ در برخی ایام سال و از جمله در فصل تابستان چندین دلیل دارد که اصلیترین آن به کاهش عرضه برمی گردد.
او گفت : اولین دلیل افزایش قیمت مرغ به دلیل کاهش عرضه در فصل تابستان، به گرمای هوا برمی گردد، زیرا در فصل گرم سال وزنگیری مرغ به دلیل گرمی و خشکی هوا به شدت کاهش مییابد.
عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران ایران افزود: دلیل دیگر افزایش قیمت مرغ در مقطع کنونی به افزایش تلفات واحدهای مرغدارای در سال جاری به دلیل عدم دسترسی به واکسنها به دلیل تحریمها هم از جهت کمی و هم از جهت کیفی برمی گردد، زیرا در حال حاضر ۶۰ درصد واکسنهای مورد نیاز صنعت طیور از کشورهای خارجی وارد میشود.
او از پایین بودن کیفیت نهادهها به عنوان یکی دیگر از دلایل افزایش قیمت مرغ در شرایط کنونی یاد کرد و افزود: قبلا نهادههای مورد نیاز صنعت طیور را از کشورهای برزیل و آرژانتین وارد میکردیم که هم اکنون این نهادهها از کشورهای هند و اوکراین وارد میشود که کیفیت به مراتب پایینتری دارند و همین سبب افزایش تلفات میشود.
او دلیل اصلی دیگر افزایش قیمت مرغ در بازار را با افزایش تقاضا در ارتباط دانست و افزود: همواره در دو مقطع خاص سال شامل ۱۵ خرداد تا انتهای شهریور ماه و ۱۵ بهمن تا انتهای سال با افزایش قیمت مرغ به دلیل افزایش تقاضا در بازار مواجه هستیم.
چهارآیین گفت: در کنار همه این عوامل، کاهش شدید قدرت خرید مردم بازار مرغ را تحت تاثیر قرار داده، زیرا در حال حاضر که پنج دهک پایین جامعه قدرت خریدشان پایین آمده و توان خرید گوشت قرمز، ماهی، بوقلمون و... را ندارند، مرغ را کالای جایگزین کرده اند.
این کارشناس صنعت طیور در نهایت دخالتهای دولت در قیمت گذاری بازار مرغ را در بالا رفتن گاه و بی گاه قیمت مرغ اثرگذار ارزیابی کرد و افزود: انتظار داریم دولت از این نوع دخالتهایی که هیچ پشتوانه کارشناسی ندارد صرف نظر کند، زیرا به گواه تجربه سنوات اخیر دستوری کردن قیمت مرغ، کاهش عرضه این محصول را در پی خواهد داشت.
چهارآیین در ادامه با اشاره به ساختار خرده مالکی و بازار رقابتی مرغ در کشور گفت: صفر تا ۱۰۰ مدیریت تولید مرغ بهتر است در اختیار بخش خصوصی گذاشته و ساختاری تعریف شود که تمام فرایند تولید و توزیع مرغ تحت یک مدیریت واحد قرار گرفته و تصمیم گیریها در این صنعت یکسان باشد، زیرا منفک بودن حلقههای صنعت از همدیگر سبب خواهد شد تا شاهد افت و خیزهای گاه و بی گاه بازار مرغ باشیم.
عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران ایران در ادامه اشارهای هم به وجود ۲۰ هزار و ۵۰۰ واحد مرغداری صنعتی در کشور داشت و افزود: این واحدها سالانه حدود سه میلیون تن مرغ زنده و به عبارتی دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن گوشت مرغ تولید میکنند.
چهارآیین سرانه مصرف گوشت مرغ را ۲۹ کیلوگرم در سال عنوان کرد و افزود: نیاز سالانه کشور به گوشت مرغ دو میلیون و ۳۰۰ هزار تن است، لذا در کشور مازاد تولید داریم.
او گفت: در صورت حمایت همه جانبه امکان تولید و صادرات یک میلیون تن گوشت مرغ مازاد بر نیاز داخل وجود دارد .
انتهای پیام/د