به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، مراسم اختتامیه سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان سه شنبه شب پنجم شهریور ماه، با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معرفی برگزیدگان بخشهای مختلف در تالار وحدت تهران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم که با قرائت قرآن کریم و پخش سرود ملی کشورمان همراه بود، تیزری از روند برگزاری سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان پخش شد.
پس از پخش این کلیپ آراز وجودی از شرکتکنندگان بخش موسیقی نواحی جشنواره روی صحنه حاضر شد و قطعاتی را در حوزه موسیقی منطقه آذربایجان برای مخاطبان اجرا کرد.
در ادامه، هومان اسعدی دبیر علمی سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان در ادامه پشت تریبون قرار گرفت و گفت: به نسبت هفت دورهای که در این جشنواره کار میکردیم، در این دوره فضایی را مشاهده کردیم که جشنواره سیزدهم را نسبت به دیگر جشنوارهها متمایز کرده است. حضور پرتعداد هنرمندان شرکتکننده، اجرای ۱۰۰ ساز در بخشهای مختلف، شرکت هنرمندان از همه استانها، درخشش هر سه گروه سنی در بخشهای مختلف که نشان از استمرار جشنواره دارد و حضور ۱۱۰ استاد در بخشهای مختلف، از ویژگیهای این دوره بود.
وی افزود: این جشنواره ترکیبی از سه جشنواره بزرگ است که در قالب یک جشنواره برگزار میشود. من قاطعانه میگویم که هیچ جشنوارهای در دنیا به اندازه جشنواره ملی موسیقی جوان نیست. این رویداد واقعاً یک رویداد منحصر به فرد است و من این بار نمیگویم کم نظیر و بر این باورم این جشنواره بینظیری است. قطعاً در دهههای آتی ثمرات این جشنواره را مشاهده خواهید کرد.
اسعدی ادامه داد: البته از اینجا دلخوری خودم را از مسئولان وزارتخانههای مرتبط اعلام میکنم که حمایت چندانی از این رویداد نکردند. من امیدی ندارم که حرفهایم شنیده شود، اما باز هم میگویم باید مرکزی برای باروری این استعدادها تاسیس شود تا جوانان شرکتکننده به سمت موسیقیهای دیگر نروند. این رویداد نیازمند تاسیس یک بنیاد یا یک مجموعه است که امیدوارم به این دورههای کوتاه محدود نماند. اگر چنین رویکردی استمرار پیدا کنند، قطعاً دعای خیر مخاطبان موسیقی را نیز به همراه خواهد داشت. این رویداد حاصل یک همکاری جمعی توسط دوستان انجمن موسیقی ایرانی و استادان ارجمند موسیقی کشورمان است که بدون هیچ چشمداشتی با ما همکاری کردند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بعد از برگزاری این بخش ضمن قدردانی از ستاد اجرایی جشنواره به ایراد سخنرانی پرداخت.
وی گفت: اعتبار هر جشنواره به شخصیتهایی است که در آن حضور دارند. این که ما حضور و همراهی صد استاد موسیقی را در این جشنواره داریم، خود نکته مهمی است. در این حوزه ما شاهد گستردگی سازها و نواهایی هستیم که واقعا اتفاقات خوبی را به همراه دارند. وقتی به پشت سرمان در این سیزده دوره نگاه میکنیم، اتفاقات بسیار خوبی را در این رویداد میبینیم که علاوه بر استغدادیابی بخشی از حفاظت موسیقی ما برعهده موسیقی نواحی بوده است.
صالحی تأکید کرد: این جشنواره گام بهگام موسیقی نواحی را حفاظت میکند. خوشبختانه با تجربه قالبهای مختلف در این جشنواره، به ما ثابت شده است که باید این موسیقی را با تمام وجود حفظ کرد. این جشنواره ایدهها و قالبهای متفاوتی داشته که ارتباط میان نسلی را میان هنرمندان نوجوان و استادان برقرار کرده که به اعتقاد من یک آکادمی میان نسلی موسیقی را درست کرده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: این جشنوارهها همیشه دغدغه مدیریت پسینی داشتهاند. اینکه بعد از جشنواره قرار است چه اتفاقی برای برگزیدگان آن بیفتد. البته که من دغدغههای هومان اسعدی را میشناسیم و نمیخواهم از آن عبور کنم، اما بدانید این سه نسل خردسال، نوجوان و جوان شرکتکننده در این رویداد، به شکل یک نسل، به دوره بعد و گروه بعد میروند. البته که این مسئولیت ما بهعنوان وزارت ارشاد و نهادهای مسئول دیگر را کم نمیکند. نباید ارتباط میان نسلی را محدود به یک جشنواره کنیم تا این استعداد شکوفا و معرفی شوند. این بخشی از هویت ماست که ایران را با صدا و آوا نگه میدارد.
حسین علیزاده آهنگساز و عضو هیات داوران سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان هم در این مراسم گفت: میگویند عدد سیزده نحس است، اما خوشبختانه شما نشان دادید که جشنواره پرباری برگزار شده و عدد سیزده هم نحس نیست. این جشنواره یک رویداد دوست داشتنی است چرا که وقتی تداوم وجود داشته باشد و روندی قطع نشود، قطعا همه چیز به خوبی پیش میرود. متاسفانه در کشور همه موارد مقطعی پیش میرود کما اینکه بسیاری از اتفاقات خوب به دلیل عدم تداوم تغییر پیدا میکند. به اعتقاد من این جشنواره یک ایران، به معنای واقعی است و هر مدیری که چندین بار در وزارت ارشاد حضور پیدا کرد، دست به این جشنواره نزد.
وی ادامه داد: این جشنواره به قدری پشتوانه محکمی داشت که هیچ مدیری به خود اجازه نمیداد که به جشنواره دست بزند به همین جهت تداوم و استمرار در این سالهایی که گذشت نقطه قوت جشنواره بوده است. البته توجه اصلی را مردم باید داشته باشند، چون این بچهها هنرمندان قابلی هستند. این جشنواره سمبلی از ملت ایران است که از تمام اقوام و گونههای مختلف موسیقایی در آن هنرمندی میکنند و هر کسی که بخواهد آن را تغییر دهد، در واقع خود را کوچک کرده است.
این مراسم با اجرای هنرمندان برگزیده موسیقی جوان و نیز معرفی برگزیدگان دوره سیزدهم به پایان رسید.
در ادامه می توانید برای مشاهده اسامی برگزیدگان بخش موسیقی نواحی اینجا، بخش موسیقی ردیف دستگاهی اینجا و برای مشاهده نفرات برگزیده بخش موسیقی کلاسیک اینجا را کلیک کنید.
انتهای پیام/