به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حمید ملانوری مدیرکل سیاسی وزارت کشور که در جریان چهاردهمین سفر استانی معاونت سیاسی، در نشست هم اندیشی با مسؤولان خانه احزاب و دبیران احزاب استان مازندران، به تبیین جایگاه تحزب و ضرورت مشارکت سیاسی در جمهوری اسلامی پرداخت و بیان داشت: نظام سیاسی که پس از انقلاب اسلامی در ایران استقرار یافت بر مبنای مشارکت سیاسی مردم بر سرنوشت خود شکل گرفت و همین موضوع بر فعالیت احزاب تاکید دارد؛ زیرا احزاب یکی از مکانیسمهای اصلی افزایش مشارکت سیاسی مردم هستند.
مدیر کل سیاسی وزارت کشور در ادامه با اشاره به وضعیت مشارکت سیاسی در جمهوری اسلامی و مقایسه آن با برخی کشورهای دیگر اظهار داشت: در ۴ دهه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، میزان مشارکت مردم در کارنامه انتخاباتهای ایران، رقم چشمگیر و بالایی است. وی افزود: این در حالی است که میانگین مشارکت انتخاباتی در برخی کشورهای پیشرفته که خود را مهد دموکراسی میدانند، رقمی در حدود ۲۵ درصد است که رقم بسیار پایینی است.
دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب خاطرنشان کرد: تفاوت بین احزاب در روشها و برنامهها است. بهعنوان مثال احزاب اصولگرا، اصلاح طلب و اعتدال گرا معتقدند با برنامههای خود بهتر میتوانند کشور را اداره کنند و بر اجرای برنامههای خود تاکید دارند و اعتقاد دارند که برنامههای آنان موجب تسریع در توسعه کشور خواهد شد؛ پس در نهایت، هدف احزاب سیاسی یکی است، اما در روشها با یک دیگر تفاوت دارندکه البته باید سعی کنیم فضا را از افترا و تخریب پاک کنیم.
ملانوری هم چنین با اشاره به این که امروز که شاهد فشار دشمنان در حوزههای مختلف هستیم باید سرعت خود را در توسعه همهجانبه کشور زیاد کنیم، تاکید کرد: لازمه افزایش سرعت، همکاری بیشتر آحاد مردم و نخبگان کشور است و مهمترین محمل برای به ثمر رسیدن فعالیت نخبگان، حزب سیاسی است و احزاب سیاسی هر کشوری، بستر فعالیت نخبگان و بهترینهای جامعه هستند.
دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب با اشاره به دستورالعمل ابلاغی از سوی وزیر محترم کشور در قالب منشور گفتگوی سیاسی که یکی از بندهای مورد تأکید آن، حمایت از تأسیس و فعال سازی خانه احزاب استانها است، اظهار داشت: با تلاش و حمایت وزارت کشور، تاکنون در ۱۷استان تا به امروز خانه احزاب تاسیس شده است که مازندران یکی از همین استانها است.
وی در پایان با اشاره به تلاش ویژه دولت و وزارت کشور برای احیاء یارانه احزاب که چندین سال قطع شده بود، تاکید کرد: این اقدام، نمونهای از اعتقاد دولت تدبیر و امید به ضرورت تحزب و حمایت از فعالیت احزاب سیاسی در کشور است.
بیشتر بخوانید:رعایت بی طرفی و اجراى قانون سرلوحه مجریان انتخابات باشد
انتهای پیام/