شاهرخ سلیمی هنرمند سراجی سنتی، از نبود کارخانه‌های دباغی و مشکلات موجود در این رشته هنری گلایه کرد.

درد دل و گلایه‌های یک هنرمند صنایع دستی/ وضعیت هنرمندان سراجی سنتی چرم چگونه است؟شاهرخ سلیمی هنرمند سراجی سنتی، در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه میراث و گردشگری  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درخصوص نبود کارخانه‌های دباغی و مشکلات موجود در این رشته گفت: اصلی‌ترین مواد اولیه رشته سراجی سنتی چرم است که بیشتر از چرم طبیعی و خام استفاده می‌شود. با توجه به نبود کارخانه‌های دباغی چرم در اکثر شهرستان‌ها هنرمندان به اجبار باید به تهران برای خرید پوست دباغی شده مراجعه کنند؛ چرا نباید در استان کرمانشاه که نسبت به شهرستان‌های دیگر دارای کیفیت چرم مرغوب تری است، کارخانه دباغی پوست وجود نداشته باشد و صنعتگران این رشته برای تهیه چرم باید به پایتخت مراجعه کنند؟!

او ادامه داد: علاوه بر چرم از دیگر مشکلات موجود در این حوزه نبود سایر مواد اولیه، یراق آلات و نبود ابزارآلات پیشرفته برای طراحی بهتر و تنوع در محصولات برای رغبت بیشتر مردم برای خرید است که بسیاری از هنرمندان این رشته و استادکاران را از کار بیکار و بیشتر کارگاه‌ها را تعطیل کرده است.

سلیمی افزود: ما گاهی مواد اولیه را به صورت تلفنی سفارش می‌دهیم و خریداری می‌کنیم تا هزینه کمتری را برای حمل و نقل بپردازیم؛ اما خرید تلفنی باعث می‌شود که صنعتگران در انتخاب، کیفیت و نوع موادی که استفاده می‌کنند تغییراتی ایجاد کنند و خریدشان با کیفیت نباشد. برخی اوقات نیز قیمت مواد اولیه را گران‌تر از حد معمول خریداری می‌کنیم.

این هنرمند سراجی سنتی کشور ادامه داد: در برخی خانه های صنایع دستی ۸۰ نفر صنعتگر به صورت مستقیم و ۳۵۰ نفر به صورت غیر مستقیم فعالیت می‌کنند و امکاناتی مانند عرضه مستقیم تولیدات صنایع دستی از هنرمندان به خریداران ایجاد شده است. دست دلالانی هم که باعث بالارفتن قیمت محصولات و در نتیجه فروش کمتر می‌شدند، کوتاه شد.

او بیان کرد: هنرمندان صنایع دستی به دلیل امکان رویارویی مستقیم با خریداران در این فضا، باتوجه به سلیقه خریدار محصول خود را تولید می‌کند و خریداران نیز با مشاهده چگونگی ساخت و تولید محصولات هنری به خرید تولیدات صنایع دستی بیشتر راغب می‌شوند.

سلیمی افزود: خریداران رنگ، مدل و جنس مواد اولیه مورد استفاده در تولید را به هنرمند ارائه می‌دهند که این اقدام باعث فروش و رضایت ۹۰% خریداران خواهد شد. اگر این ارتباط بین تولید کننده و خریدار به وجود نیاید، به تبع محدودیت در طراحی و تنوع محصولات رخ می‌دهد.

او گفت: تولیدات آثار صنایع دستی به دو صورت تزیینی و کاربردی است که سراجی سنتی بین رشته‌های صنایع دستی رشته کاربردی است و رشته‌های کاربردی به دلیل بازار فروش خوب بین مردم عادی، هنوز هنرمندانش را امیدوار نگه داشته است. اما رشته‌هایی مانند منبت که جزو رشته‌های تزئینی محسوب می‌شود، بازار خوبی برای فروش ندارند و هنرمندانش می‌گویند که این حوزه و رشته‌های تزئینی دیگر نفس‌های آخر را می‌کشند.

انتهای پیام/ 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار