حیدر عظمایی، محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره خواص شربت کاسنی اظهار کرد: ترکیب خیار و سکنجبین یکی از محبوبترین و قدیمیترین شربتها در فصل تابستان است که از گذشته مورد استفاده قرار میگرفت؛ این شربت تاثیر شگفتانگیزی بر رفع عطش و پایین آوردن تب بدن در فصل گرما دارد؛ همچنین فیبر فراوان موجود در آن نقش بسیار موثری در ایجاد حس سیری و کمک به کاهش وزن دارد.
او بیان کرد: فیبر موجود در این شربت به دفع مواد زائد و سموم از اندامهای مختلف بدن، به خصوص کبد و کلیهها کمک چشمگیری میکند همچنین میتواند یبوست را برطرف کرده و عملکرد سیستم گوارش را بهبود میبخشد؛ ویتامینهای A ، D ، کلسیم، منیزیم و فسفر موجود در این شربت هم میتواند استحکام استخوانها و دندانها را بهبود بخشیده و از بروز پوکی استخوان در افراد مسنتر جلوگیری میکند؛
عظمایی تصریح کرد: سیلیس و مواد مغذی موجود در شربت خیار و سکنجبین نقش بسیار موثری در حفظ سلامتی مفاصل و تقویت غضروفها دارد و مانع از بروز دردهای آرتروزی میشود؛ این شربت خاصیت آنتیاکسیدانی بسیار قدرتمندی دارد که نقش موثری در تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از بروز انواع سرطانها ایفا میکند.
بیشتر بخوانید: شربتی برای فرار از گرمازدگی/ معجونی که پوست شما را شاداب میکند
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: ویتامینها و املاح معدنی موجود در شربت خیار و سکنجبین به طراوت، شادابی و جوان سازی پوست کمک میکند؛ نوشیدن این شربت خون را تصفیه و غلظت آن را کاهش میدهد بنابراین ترکیب خیار و سکنجبین میتواند تاثیر چشم گیری بر بهبود مبتلایان به نقرس و اسید اوریک بالا داشته باشد.
او افزود: شربت خیار و سکنجبین تاثیر چشم گیری بر کاهش چربی، قند و فشار خون کمک میکند، برای سلامتی قلب مفید است و عملکرد دستگاه گوارش را بهبود میبخشد. این شربتیکی از شربتهای بسیار مناسب به خصوص برای فصل تابستان است.
عظمایی تصریح کرد: برای تهیه شربت خیار و سکنجبین به ۶ عدد خیار، یک لیوان شربت سکنجبین، یک لیوان گلاب، لیمو ترش تازه و آب احتیاج دارید؛ کافیست آب و گلاب را با هم مخلوط کرده و سکنجبین را با آن مخلوط کنید؛ خیار خورد شده یا رنده شده را داخل این محلول بریزید و در صورت تمایل هنگام نوشیدن کمی آب لیمو ترش به آن اضافه کنید.
انتهای پیام/