به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از مرکز اطلاعرسانی، روابطعمومی و امور بینالملل سازمان برنامه و بودجه کشور، نقش بخش کشاورزی در تامین امنیت غذایی کشور انکارناپذیر است و کارشناسان معتقدند بین استقلال هر کشور و تامین امنیت غذایی آن، ارتباط مستقیم وجود دارد. بخش کشاورزی و پایداری تولید در این بخش سبب ایجاد مقاومت در برابر بحرانهایی میشود که گاه از سوی بیگانگان بر کشور تحمیل میشود.
اهمیت این موضوع تا حدی است که رهبر معظم انقلاب بارها و بارها بر خودکفایی در محصولات اساسی بخش کشاورزی تاکید کردهاند.
استراتژیکترین محصول کشاورزی، گندم است که کشورهای زیادی برای تولید آن در تامین امنیت غذایی کشورشان تلاش میکنند.
ایران در اواخر دولت هشتم به خودکفایی تولید گندم رسیده بود، اما در سالهای بعد بهدلیل ضعف مدیریت در بخش کشاورزی خودکفایی را از دست داد و دوباره به واردکننده گندم تبدیل شد. اما با برنامههایی که دولت یازدهم و دوازدهم برای افزایش تولید گندم همزمان با کاهش سطح زیر کشت انجام داد، خودکفایی در تولید آن دوباره به دست آمد.
بیشتر بخوانید: نظرات مختلف برای نتیجه گیری مطلوب از بودجه را میپذیریم/ دقت بیشتر مدیران به ساختار اصلاح بودجه
به این ترتیب، پروژه ارتقای ضریب خوداتکایی در تولید گندم به عنوان یک محصول استراتژیک در سالهای اخیر با جدیت توسط وزارت جهادکشاورزی پیگیری شده است.
آمارها نشان میدهد که میزان تولید گندم در فاصله سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۷ به ۱۳،۴ میلیون تن افزایش پیدا کرده است.
بر این اساس، عملکرد پروژه نشان میدهد میزان خرید تضمینی گندم در فاصله سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۷ از ۴،۸ به ۹.۵ میلیون تن افزایش یافته که حاکی از رشد تقریبا ۲ برابری خرید تضمینی گندم حکایت دارد.
انتهای پیام/