به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آنتی اکسیدانها که در میوه ها، سبزیجات و انواع چای یافت میشوند، از بدن شما در برابر رادیکالهای آزاد و در نهایت ابتلا به برخی بیماریها محافظت میکند.
اگر رژیم غذایی خود را عاقلانه انتخاب کنید، میتوانید روزانه از تمامی منابع آنتی اکسیدانها بهره ببرید:
بیماریهای قلبی عروقی: رژیمهای غذایی سرشار از میوهها و سبزیجات، غلات سبوس دار، آجیل و چای، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را کاهش میدهد. انگور قرمز نیز سرشار از رسوراترول است. شاید باور نکنید که شکلات تیره نیز سرشار از آنتی اکسیدانها است.
ناباروری: مطالعات جدید نشان داده اند مردانی که مکملهای لیکوپن، ویتامینهای E و سی، روی، سلنیوم، فولات و سیر را مصرف میکنند، دو برابر کمتر از دیگر مردان در معرض خطر ناباروری قرار دارند.
دژنراسیون ماکولا: شایعترین علت کوری در افراد مسن است. در این بیماری ماکولا یا لکه زرد تخریب میشود. ماکولا قسمت حساس به نور شبکیه و مسئول دید مستقیم و واضح است که برای کارهای دقیق مثل خواندن و رانندگی لازم است. مطالعات نشان میدهد آنتی اکسیدانهای لوتئین و زیگزانتین در برابر ابتلا به این بیماری چشمی محافظت ایجاد میکنند.
دیابت: قند خون به سرعت تولید برخی از رادیکالهای آزاد غیر معمول را افزایش میدهد. این مولکولهای مخرب باعث بسیاری از عوارض ناشی از دیابت از جمله نابینایی، آسیب عصبی و نارسایی کلیه میشوند. برخی از مطالعات امیدوارکننده نشان میدهد که آنتی اکسیدانها میتوانند علائم دیابت را کاهش دهند. به عنوان مثال مطالعات اروپایی نشان میدهد که مکملهای غذایی حاوی اسید آلفالیپوئیک (که در اسفناج، بروکلی و گوشت گاو یافت میشود)، ممکن است درد و ناراحتی نوروپاتی دیابتی را کاهش دهند. دانشمندان هندی نیز دریافته اند ترکیب آنتی اکسیدانی کورکومین که در زردچوبه یافت میشود، منجر به کاهش آسیبهای کلیوی در دیابتیها میشود.
زوال عقل: سلولهای مغزی افرادی که دچار انواع زوال عقل از جمله آلزایمر هستند، شواهدی از آسیبهای رادیکالهای آزاد را نشان میدهد. به نظر میرسد رادیکالهای آزاد یکی از علل تجمع آمیلوئید در مغز هستند که مشخصه بیماری آلزایمر است. هیچ کس مطمئن نیست که آنتی اکسیدانها چطور از آلزایمر جلوگیری میکنند، اما ثابت شده که مصرف نوعی از آنتی اکسیدانها یعنی ویتامینهایای و ث، از مغز در برابر این آسیبها جلوگیری میکند. محققان هلندی با مطالعه روی بیش از ۵ هزار فرد بالای ۵۵ سال به مدت ۶ سال، متوجه شدند در افرادی که بیشترین میزان ویتامین ث را دریافت میکردند، نرخ ابتلا به آلزایمر ۳۴ درصد کاهش داشت.
آلرژی و آسم: کودکانی که مقدار زیادی گوجه فرنگی، بادمجان، کدو سبز و لوبیای سبز میخورند، کمتر به آسم مبتلا میشوند. آنتی اکسیدانهای آلفا کاروتن، بتا کاروتن، ویتامین C و لیکوپن ممکن است از بافت ریه محافظت کنند.
سرطان: مصرف زیاد میوه و سبزیجات در برابر برخی از سرطانها محافظت میکند. با این حال، برای کسانی که تحت شیمی درمانی قرار دارند، نگرانی این است که مصرف زیاد آنتی اکسیدانها ممکن است مانع از درمان شود، زیرا برخی از داروهای شیمی درمانی از رادیکالهای آزاد برای از بین بردن سلولهای سرطانی استفاده میکنند؛ بنابراین در این مورد با پزشک خود صحبت کنید.
منبع: آوای سلامت
انتهای پیام/