به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، مریم پورآدینه مدیرگروه سلامت جمعیت و خانواده دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: در سال ۹۶ حاملگیهای زنان بالای ۳۵ سال استان حدود ۱۰ درصد بود که این میزان در سال ۹۷ به بیش از ۱۳ درصد افزایش یافته است.
او افزود: این میزان در سال جاری نیز به همین منوال بوده و درصد قابل توجهی از حاملگیها از ۳۵ سال به بالا است، که جزو حاملگیهای پرخطر محسوب میشود.
پورآدینه با اشاره به افزایش بیماریهای زمینهای برای مادران باردار در این سن، خاطرنشان کرد: احتمال ابتلا به بیماریهای غیرواگیر از قبیل دیابت، فشار خون و بیماریهای قلبی و عروقی در زنانی که در سنین بالا باردار میشوند بسیار بیشتر از سنین پایینتر است.
او گفت: باردار شدن در سنین بالای ۳۵ سال همچنین خطر سقط جنین، مشکلات جنینی و کروموزومی و بیماریهای مربوط به حاملگی را افزایش میدهد.
پور ادینه با بیان اینکه حاملگی در این سنین خطر بالایی دارد، گفت: به طور مثال در یک مادر دیابتی احتمال معضلاتی از قبیل زایمان زودرس و سخت، افزایش وزن و ... بسیار زیاد است.
مدیرگروه سلامت جمعیت و خانواده دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی یادآور شد: بیشترین خطرات بارداری در این سنین و عوارض آن متوجه مادران است، ولی ممکن است در بزرگسالی برای فرزندان آنها نیز مسائلی را به دنبال داشته باشد.
انتهای پیام/ه