این هفته در میان اخبار حوزه بهداشت و پزشکی به سراغ شفاف نبودن چرخه توزیع کارپول در کشور و افزایش ٨۶ درصدی مرگ ناشی از سکته در تریاکی‌ها رفته‌ایم.


به گزارش خبرنگار  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، حوزه بهداشت‌ و درمان در هفته ای که گذشت با رویداد‌هایی متعدد روبرو بود که در این بسته خبری به بخشی از آنها می‌پردازیم.

شفاف نبودن چرخه توزیع کارپول در کشور

محلاتی، مدیرعامل کارخانجات داروپخش گفت: در حال حاضر شرکت‌های داخلی توان تولید کارپول با استاندارد‌های بالا را دارند، اما به دلیل شفاف نبودن چرخه توزیع کارپول، قسمت عمده این تجهیزات دندانپزشکی سر از بازار آزاد در می‌آورد به همین دلیل سامانه توزیع آنلاین با هدف ردیابی کارپول توزیع شده، راه‌اندازی شده است.

محلاتی تأکید کرد: دندانپزشکان با ثبت‌نام در سامانه توزیع آنلاین که برای اولین بار در کشور انجام شده است، می‌توانند سهمیه خود را در محل کار خود دریافت کنند و این سامانه واسطه‌ها را به منظور توزیع کارپول حذف می‌کند.

مدیرعامل کارخانجات داروپخش با اشاره به افزایش قیمت کارپول بیان کرد: افزایش قیمت کارپول بیشتر به دلیل قیمت تمام شده تولید این ماده حیاتی است و تولید کارپول با ارز دولتی تأمین می‌شود و اگر مبنای ارز تغییری پیدا کند، قیمت محصولات نیز مانند کارپول افزایش پیدا می‌کند.

افزایش ٨۶ درصدی مرگ ناشی از سکته در تریاکی‌ها

ملک‌زاده، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، بیان کرد: استفاده از مواد افیونی در دنیا دچار مشکل جدی شده است، در سال ٢٠١٩ تعداد مصرف کنندگان مواد مخدر به ۵٣ میلیون نفر رسیده و در هند و نیجریه آمار افزایش داشته وشیوع اعتیاد ۵۶ درصد در طول یک سال افزایش پیدا کرده و این در حالی است که در افغانستان ٧٨٠٠ تن تریاک تولید می‌شود.

او با اشاره به اینکه اعتیاد را باید به عنوان بیماری تلقی کنیم، ادامه داد: علم اعتیاد در دنیا این موضوع را پذیرفته است که به یک معتاد باید مانند یک فرد دیابتی نگاه کرد و با آن‌ها مانند بیمار برخورد کرد؛ نباید معتاد را مجرم دانست و به این مسئله از دوران نوجوانی توجه داشته باشیم و برای جوانان سرگرمی و شغل ایجاد کنیم.

ملک زاده با بیان اینکه درمان قوی و موثری برای اعتیاد نداریم، گفت: باید منتظر باشیم که درمان متادون هم به نحوی فرد را معتاد می‌کند، تجربه ما در درمان اعتیاد به مطالعه‌ای در شمال شرقی کشور با جمعیت ۵٠ هزار نفری در ٣٣۶ روستا بر می‌گردد که در این مطالعه ١٧ درصد معتاد بودند و اکنون پرشین کوهورت را با جمعیت ٢٠٠ هزار نفری در ٣٠ استان کشور در دست اجرا داریم.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به بررسی حدود ۵٠ هزار جوان بالای ١٨ سال کشور گفت: نزدیک ١٠ درصد افراد بالای ۴٠ سال از تریاک استفاده می‌کنند.

ملک زاده گفت: متاسفانه ایران مسیر عبور مواد مخدر به سایر دنیا از افغانستان است و همین مسئله باعث افزایش خطر مصرف موادمخدر در کشور می‌شود البته اغلب جوانان برای لذت، از موادمخدر استفاده می‌کنند..

تی تک مانع سوء استفاده از ارز دولتی می‌شود

خیر آبادی، عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع دارو‌های انسانی با تاکید بر اینکه سامانه تی‌تک به شفافیت در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی کمک می‌کند، گفت: این سامانه از سوءاستفاده‌ها در حوزه ارز دولتی برای تخصیص به دارو جلوگیری می‌کند چرا که برخی اقلام دوگانه داریم که هم به عنوان ماده اولیه دارو استفاده می‌شوند و هم در برخی صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرند.

او گفت: در تی‌تک این موارد دوگانه قابل ردیابی است و با ارتقای آن جلوی سواستفاده از ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی در سایر صنایع گرفته خواهد شد، برای مثال آلوما در شربت معده مصرف می‌شود، اما در برخی صنایع نیز از این ماده اولیه استفاده می‌کنند یا دکستروز ماده اولیه سرم است و بقیه صنایع مثل صنایع رنگ و نقاشی از آن استفاده می‌کنند و با تی تک کسی نمی‌تواند ارز دولتی بگیرد و ماده اولیه را در سایر صنایع استفاده کند.

انباشت بدهی بیمه‌ها با افزایش تعرفه پزشکان

حیدر عابدی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان با اشاره به افزایش ۲ و نیم برابری میزان تعرفه برخی از حوزه‌های پزشکی اظهار کرد: پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت میزان تعرفه‌های برخی از حوزه‌های پزشکی در حدود ۲/۵ برابر افزایش پیدا کرد که این مسئله موجب تحمیل هزینه‌های مختلفی بر حوزه بهداشت و درمان کشور است.

او ادامه داد: یکی از مشکلات جدی حوزه سلامت پس از اجرای طرح تحول این بود که پزشکان شاغل در مناطق محروم با مقایسه درآمدشان نسبت به سایر پزشکان کمتر حاضر به اشتغال در این مناطق بودند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: افزایش تعرفه پس از طرح تحول نظام سلامت باعث انباشت بدهی صندوق‌های بیمه گر شده است و همین مسئله سبب تاخیر در پرداخت مطالبات جامعه پزشکی می‌شود.

عابدی تاکید کرد: تعرفه برخی از پزشکان و بعضی از تخصص‌ها بعد از طرح تحول نظام سلامت افزایش بسیاری پیدا کرده است و این مسئله باعث شد نارضایتی سایر پزشکان شده است.

صدور حواله الکترونیکی دارو بیماران پیوندی از ۱۰ شهریور ماه

مهدی شادنوش، رئیس مرکز مدیریت پیوند و بیماری‌های وزارت بهداشت اظهار کرد: از تاریخ ۱۰ شهریور ماه برای دارو‌های بیماران پیوندی و برخی بیماران خاص حواله الکترونیکی صادر می‌شود و این طرح به صورت آزمایشی در تهران کلید می‌خورد و پس از اجرای طرح پایلوت در تهران، این برنامه را در سراسر کشور اجرایی خواهیم کرد.

او ادامه داد: بیماران می‌توانند با ارائه حواله الکترونیکی دارو به نزدیکترین داروخانه‌های محل زندگی خود مراجعه و سهمیه دارویی خود را دریافت کنند و به مرور زمان تعداد استان‌های تخت پوشش طرح صدور حواله الکترونیکی دارو‌های بیماران پیوندی و صعب العلاج افزایش پیدا می‌کند.

شادنوش تاکید کرد: در شرایط فعلی تمام دارو‌های پیوندی و برخی از دارو‌های بیماران خاص در طرح صدور حواله الکترونیکی قرار دارند، اما به تدریج سایر دارو‌های بیماران خاص نیز تحت پوشش این طرح قرار می‌گیرد.

سازمان نظام پزشکی سخت‌گیرتر از دادسرا‌ها شکایت مردم را رسیدگی می‌کند

محمد جهانگیری، معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی گفت: در کشور ما دادسرای نظامی، معاونت‌های درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور و نظام پزشکی مسئول رسیدگی به جرایم پزشکی است.

او با اشاره به اینکه اگر مردم از خدمات جامعه پزشکی شکایت دارند می‌توانند آن را از طریق نظام پزشکی و دادسرا‌های سراسر کشور مطرح و پیگیری کنند، افزود: اکنون ۲۰۸ سازمان نظام پزشکی در سراسر کشور مشغول به فعالیت و رسیدگی به شکایت مردم از خدمات پزشکان هستند؛ معتقدم که سازمان نظام پزشکی سختگیرتر از دادسرا‌های سراسر کشور پرونده‌هایی مانند خطای پزشکی را رسیدگی و پیگیری می‌کند.

جهانگیری بیان کرد: البته در برخی مواقع مردم عوارض درمان را با خطای پزشکی اشتباه می‌گیرند و به همین دلیل احساس می‌کنند که به شکایتشان رسیدگی نمی‌شود.

طرح دو فوریتی افزایش ظرفیت پزشکی در صحن مجلس

یک منبع آگاه گفت: موضوع افزایش ظرفیت پزشکی برای کنکور سال ۹۹ مدتی است سطر اول اخبار رسانه‌های مختلف قرار گرفته است و بر اساس شنیده‌ها نمایندگان مجلس مقرر کردند که افزایش ظرفیت پزشکی را برای سال آینده در یکشنبه هفته آینده در صحن علنی مجلس مطرح کنند.

او گفت: افزایش ظرفیت پزشکی بدون فراهم شدن زیر ساخت‌ها امکان پذیر نیست و وزارت بهداشت در حال رایزنی با مجلس است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.