محققان راز کاهش تمایل انسان به غذا خوردن بعد از وقوع استرس و نگرانی زیاد را کشف کردند.

تاثیر استرس بر کاهش اشتهابه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، محققان دانشگاه تگزاس برای اولین بار راز کاهش تمایل انسان به غذا خوردن بعد از وقوع استرس و نگرانی زیاد را کشف کرده‌اند.  علت این مساله یک نوع محافظ عصبی است که در زمان وقوع استرس در انسان فعال می‌شود و همین مساله از تمایل انسان به غذا خوردن می‌کاهد.

این یافته جدید علمی راه را برای درمان اختلال‌های تغذیه‌ای ناشی از فشار عصبی و استرس در انسان‌ها هموار می‌کند. یکی از این اختلال‌های شدید که بی‌اشت‌هایی عصبی نام دارد حتی می‌تواند موجب مرگ انسان‌ها به علت غذا نخوردن طولانی شود. افرادی که به این بیماری دچار می‌شوند یا بسیار کم غذا می‌خورند یا به طور کلی تمایل خود به غذا خوردن را از دست می‌دهند. اختلال مذکور باعث می‌شود اشخاص مبتلا در شرایطی که به شدت کمبود وزن دارند، خود را چاق تصور کنند.

این محافظ عصبی دو بخش از مغز را به یکدیگر متصل می‌کند: یکی هیپوتالاموس paraventricular که امور مربوط به ایجاد احساس گرسنگی را در مغز هماهنگ می‌کند و دیگری سپتوم جانبی شکمی که بخش مربوط به کنترل احساسات و عواطف در مغز است. محافظ عصبی یادشده مانند کلید روشن و خاموش برای مرتبط ساختن این دو بخش عمل می‌کندو عملکرد آن به علت استرس مختل می‌شود.

منبع: فارس

انتهای پیام/

برچسب ها: دانستنی ها ، خواندنی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.