اجلاس بین‌المللی رشد و توسعه شهری با رویکرد حفاظت از بافت‌های تاریخی در حوزه اوراسیا صبح امروز در تبریز آغاز بکار کرد.

اعلام برنامه اجلاس بین‌المللی رشد و توسعه شهری حوزه اوراسیابه گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، مهدی صحت‌خواه رییس موسسه آموزش عالی رشدیه در مراسم افتتاحیه این اجلاس گفت: اساتید صاحب نظر، محققان و پژوهشگران داخلی و خارجی از کشور‌های ژاپن، چین، روسیه، فرانسه، فنلاند، ایتالیا، بلغارستان، ترکیه و ارمنستان در این اجلاس حضور دارند.

صحت‌خواه ادامه داد: همایش پایانی هفتم و هشتم شهریور ماه جاری با ارائه مقالات برگزار می‌شود.

او اظهار داشت: در ۸ روز ابتدایی این اجلاس، کارعملی و کار میدانی در بخش‌هایی از بافت تاریخی و کهن تبریز توسط گروه‌های پیمایشی در قالب اساتید و دانشجویان در حوزه‌های تعریف شده مانند احیای میدان صاحب آباد و حفاظت از بازار تبریز به عنوان بزرگترین بازار سرپوشیده جهان و سایر بخش‌ها کار‌های تحقیقاتی برگزار می‌شود.

صحت خواه افزود: گروه‌های پیمایشی شرکت کننده در این اجلاس در ۴ روز ابتدای آغاز ورک شاپ در بحث‌ها و نشست‌های تخصصی، بازدید‌های میدانی و کارگاه‌های علمی شرکت می‌کنند و در ۴ روز بعدی دانشجویان در موضوع مشخص فعالیت می‌کنند.

او گفت: این اجلاس در ۱۰ تا ۱۵ محور از جمله کاهش ریسک پذیری بازار تبریز، احیای بخشی از جاده ابریشم حدفاصل میدان بهشتی تا میدان صاحب آباد، بازآفرینی میدان صاحب آباد، مدیریت انرژی در شهر، نوزایی شهری، نقش ابزار‌های اجتماعی در احیا و تقویت مشارکت در راستای تاب آوری شهر و گردشگری و توسعه شهری از بعد گردشگری برگزار می‌شود.

تبریز گهواره عظیم تاریخ است

کریم حسین زاده دبیر علمی دهمین اجلاس بین‌المللی رشد و توسعه شهری با رویکرد حفاظت از بافت‌های تاریخی در حوزه اوراسیا با بیان اینکه تبریز گهواره عظیم تاریخ است گفت: تبریز در مسیر جاده ابریشم قرار داشت که شرق را به غرب مرتبط میکرد و یکی از بزرگ شهر‌های این جاده محسوب می‌شد.

حسین زاده دلیر افزود: یکی از نامدارترین شهر‌های جاده ابریشم تبریز بود، اما با افول شرایط اداری و سیاسی ممالک در آسیا این جاده اعتبار خود را از دست داد.

او ادامه داد: در شرایط امروزی با رشد ژاپن به عنوان یک ابر قدرت اقتصادی در کنار آمریکا و با ظهور قدرت عظیم چین در شرایط مدرن و جدید جاده ابریشم دوباره مورد توجه قرار گرفت.

حسین زاده دلیر افزود: انتخاب تبریز برای این اجلاس بسیار بجاست و بسیاری از فرهیختگان تبریز به صورت داوطلبانه برگزاری این اجلاس را پیگیری کردند.

او اظهارداشت: شاید بسیاری از تبریزی‌ها نمی‌دانند که مرکز شهر تبریز دارای چه ویژگی‌هایی است، تبریز با همه شهر‌های ایران و خاورمیانه متفاوت است در دل خود آتشی دارد که زیر خاک پنهان است آتشی از تاریخ، هنر، توان‌های اجتماعی، از فرهنگ مبادلات شرق و غرب دارد که در دلش مدفون است و نیازمند پژوهش است.

دبیر علمی اجلاس گفت: ۳۰۰ مقاله به دبیرخانه اجلاس ارسال شده که در روز‌های هفتم و هشتم شهریور ماه سال جاری تعدای از مقالات ارائه و بقیه به صورت کتاب چاپ می‌شود.

انتهای پبام/م

برچسب ها: گردشگری ، حمل و نقل
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.