به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، میرآرمان واعظی، مدیرکل شیلات استان اردبیل ظهر امروز در جمع خبرنگاران گفت: در سال ۹۶ بیش از ۹ هزار و هفت تن و در سال ۹۷ حدود ۹ هزار و ۳۰۸ تن انواع ماهیان سردابی و گرمابی در استان اردبیل تولید شد و پیشبینی میشود امسال این میزان امسال به بیش از ۱۰ هزار و ۵۰۰ تن برسد.
او افزایش تعداد مزارع، رشد تقاضای مصرف، صرفه اقتصادی بالا، وجود منابع آبی متعدد و نیز شرایط آب و هوایی مساعد را از جمله دلایل افزایش میزان تولید آبزیان در استان اردبیل ذکر کرد.
مدیرکل شیلات استان اردبیل ۶۰ درصد تولیدات آبزیان استان اردبیل را مربوط به ماهیان سردابی عنوان کرد و ادامه داد: این استان از قطبهای مهم پرورش و تولید ماهیان سردابی در کشور محسوب میشود.
واعظی بیان کرد: میزان تولید ماهی در استان اردبیل در سال ۸۶ حدود یک هزار و ۲۰۰ تن بود که این رقم در ۱۲ سال گذشته بیش از هشت برابر شده است.
او با اشاره به فعالیت ۵۴۰ مزرعه پرورش انواع ماهی در این استان افزود: این ماهیها در استخرها، مزارع نوین، منابع آبی محصور، مخازن آبی خرد و منفرد و نیز در دریاچههای محلی پرورش داده میشود.
مدیر کل شیلات استان اردبیل تولید و تکثیر آبزیان و تلاش برای افزایش مصرف آبزیان را از جمله اهداف کلی سازمان شیلات در کشور و استان اردبیل عنوان کرد و با اشاره به مطالعات جامع آبزی پروری در شهرستانهای مشگینشهر و پارسآباد مغان بیان کرد: در سایر شهرستانهای استان نیز با استقرار اداره شیلات، امور مربوط به آبزی پروری به صورت جامع پیگیری میشود.
واعظی ادامه داد: با اجرای طرحهای مکانیزه، میزان تولید در سطح مزارع پرورش ماهیان استان اردبیل افزایش یافته به طوری که پیش از این به ازای هر ۱۰ لیتر دبی آب، یک تن ماهی تولید میشد، ولی اکنون به ازای هر یک لیتر دبی آب، یک تن ماهی استحصال میشود.
او با اشاره به پیش بینی یک هزار و ۵۰۰ نفر روز آموزش رایگان برای صاحبان مزارع و پرورش دهندگان ماهی در استان اردبیل در سال جاری گفت: هر فرد آبزی پرور باید در این کلاسها شرکت کند.
مدیر کل شیلات استان اردبیل ادامه داد: سد یامچی اردبیل ظرفیت تولید چهار هزار تن ماهی را دارد، ولی به علت استفاده از منابع آبی این سد برای تامین آب آشامیدنی شهر اردبیل، محدودیتی در پرورش ماهی در این منابع آبی وجود دارد، ولی هم اکنون ۶ مزرعه پرورش ماهی در پایاب سد یامچی در حال ساخت است.
واعظی اضافه کرد: اداره کل شیلات استان اردبیل ۷۰ تا ۸۰ درصد منابع مالی مورد نیاز برای راهاندازی واحدهای تولید آبزیان را به صورت تسهیلات در اختیار متقاضیان قرار میدهد.
انتهای پیام/ح