یوسف نقیایی مدیر گروه تغذیه مرکزبهداشت استان یزد در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد ، گفت: خواص شیرمادر را از چند زوایا میتوان مورد بررسی قرار داد یکی از نکات مهم فواید تغذیه نوزاد با شیرمادر برای خود مادر است و یکی دیگر از اثرات تغذیه نوزاد اثری است که روی وزن مادرمی گذارد مصرف شیر از سوی نوزاد باعث میشود مقدار قابل توجهی کالری یا انرژی ازبدن مادر باردار گرفته شود و این امرباعث میشود مادر به وزن طبیعی خود برگردد.
او افزود: باتوجه به مقدارشیری که نوزاد تغذیه میکند حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ کیلوکالری مادرانرژی از دست میدهد که اگر مادر تغذیه مناسبی نداشته باشد باعث میشود نیم کیلوگرم در هفته کاهش وزن داشته باشد.
نقیایی ادامه داد: شیرمادربرای نوزادان از روز اول متناسب با نوزاد طراحی شده و طوری برنامه ریزی شده که اگربچه نارس و یا ترم ،به موقع به دنیا آمده باشد، شیر مادر متناسب با سن نوزاد به دنیا آمده است و ترکیبات مواد غذایی شیرمادر به گونهای است که هیچ آسیبی به نوزاد نمیزند.
مدیرگروه تغذیه مرکز بهداشت استان یزدگفت: شیرمادر درروزهای اول شیرمادر کلستروم یا آغوز نامیده میشود که شیر اولیهای است که زردرنگ تراست و سرشار ازآنتی بادیهایی است که نوزاد را در برابر بیماریهای مختلف مقاوم میکند و توصیه میشود حتما تغذیه نوزاد با شیرمادر در همان روزهای اول باشد.
نقیایی بیان کرد: متناسب با مقدار شیری که نوزاد با شیرمادر تغذیه میشود شیر مادر هم بیشترترشح میشود و شیردهی به نوزاد باید به صورت کامل انجام شود و ترکیب شیر مادر درابتدای تغذیه نوزاد باشیرمادربا انتهای شیر خوردن متفاوت است در مراحل انتهایی تغذیه نوزاد باشیرمادر درصد چربی شیرمادربیشتر میشود و بنابراین باعث میشود که نوزاد انرزی بیشتری بگیرد و نوزاد بهتررشد کند.
او گفت: نباید ناگهان شیردهی به نوزاد را قطع کرد و نوزادی که خودش بعد از هردفعه تغذیه کامل با شیرمادر خودش شیرخوردن را رها میکند رشد کافی و خواب کافی دارد و نکته دیگر ترکیبات متفا وت و بسیار سودمند شیرمادر است و آهن شیرمادربا وجود اینکه خیلی کم است، اما جذب بسیار بالایی دارد وباعث میشود خوب جذب شود وبه کمبود آهن دربدن نوزاد کمک میکند، اما توصیه میشود بعد از ۶ ماه، چون نوزاد رشد کرده حتما مکمل آهن را نیز به فرزند خود بدهند.
مدیرگروه تغذیه مرکزبهداشت استان یزد با اشاره به ایمن سازی نوزاد با شیرمادر دربرابر بیماریها گفت: شیر مادر نوزاد را از بیماریهای عفونی، گوارشی وحساسیتهای غذایی وبسیاری بیماریهای دیگرحفظ میکند و نوزادی که ازشیر مادرتغذیه میکند نسبت به نوزادانی که از شیرمصنوعی تغذیه میکنند دیرتر دچارچاقی واضافه وزن میشود و تاکید میشود در ۶ ماه اول نوزاد فقط با شیرمادر تغذیه شود و به غیر از شیرمادر هیچ ماده غذایی دیگرنباید به نوزاد داده شود و و بعد از ۶ ماه غذای کمکی به صورت اصولی شروع شود.
نقیایی خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت شیرمادر برنامههایی از سوی دانشگاه علوم پزشکی شهیدصدوقی یزد انجام میشود مثل بیمارستانهای دوستدار کودک که بلافاصله بعداز زایمان تماس مادر با بدن نوزاد انجام میشود و اقدامات آموزشی مانند کلاسهای آموزشی برای تغذیه با شیر مادربرای مادران بارداربرگزار میشود.
انتهای پیام/ی