حضور سخنگوی جنبش انصارالله در دیدار با رهبر انقلاب با پوشش بومی و اصیل مردم یمن در نوع خود قابل توجه است، بخصوص که این پوشش همراه با «جَنبیه» بود.

چرا غلاف «خنجر یمنی» خالی نبود؟به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در یادداشتی به قلم  «محمد صرفی» آمده است: دیدار چند روز گذشته هیئت سیاسی یمن به ریاست سخنگوی جنبش انصارالله با رهبر معظم انقلاب اسلامی از جنبه‌های گوناگون دیداری بسیار مهم و قابل توجه است.

شاید نخستین نکته‌ای که در این دیدار به چشم می‌آید آن باشد که برخلاف رویه رایج در روابط بین‌الملل و مسائل دیپلماتیک، رهبر یک قدرت منطقه‌ای و تاثیرگذار با سخنگوی یک جنبش انقلابی و جهادی دیدار کرده است. چنین دیدار‌هایی در جهان به ندرت رخ می‌دهد و در صورت انجام شدن نیز رسانه‌ای نمی‌شود.

انجام این دیدار و انتشار رسمی خبر آن برای دوستان و دشمنان جمهوری اسلامی حاوی پیام‌های خاصی است. مهم‌ترین و روشن‌ترین پیام این دیدار آن است که جمهوری اسلامی در بالاترین سطح سیاسی از بیان مواضع خود در حمایت علنی از انقلابیون و مستضعفان ابایی ندارد.


بیشتر بخوانید: راز خنجری که عبدالسلام در دیدار با رهبر انقلاب به همراه داشت!


حضور محمد عبدالسلام سخنگوی جنبش انصارالله در این دیدار با پوشش بومی و اصیل مردم یمن نیز در نوع خود قابل توجه است، بخصوص که این پوشش همراه با «جَنبیه» نیز بود. «جنبیه» خنجری نمادین و سنتی میان مردم یمن، با سابقه‌ای پنج هزار ساله و نشانه مردانگی و مظهر شجاعت است. باور‌ها و داستان‌های کهن زیادی در این باره در میان یمنی‌ها رایج است. یکی از این باور‌های نمادین آن است که «جنبیه» از غلاف خود خارج نمی‌شود مگر خونی را بر زمین بریزد.

یمنی‌ها در چه صورت از خنجر مشهور خود استفاده می‌کنند؟

همراه داشتن این نماد تاریخی و اجتماعی مردم یمن در این دیدار سطح بالا و مهم، خرق عادت و برخلاف آداب دیپلماتیک و امنیتی است؛ «بین الاحباب تسقط الاداب»؛ و همچنین نشان دهنده عمق اعتماد و صمیمیت میان میهمان و میزبان و احترام ویژه رهبر انقلاب به تاریخ و سنت مردم مجاهد، مظلوم و سربلند یمن است.

این موضوع نمادین از چشم ناظران یمن و دنیای عرب نیز دور نماند و تصاویر این دیدار را با دیدار مزدوران یمنی و سران اماراتی و آل‌سعود مقایسه کردند. تصاویری حقارت‌آمیز از مردانی که غلاف‌های خالی از خنجرشان، حرف‌های بسیاری در خود دارد. به قول یکی از فعالان رسانه‌ای یمن: این دو تصویر تفاوت میان استقبال از دوست و هم‌پیمان و عمله و مزدور را به نمایش می‌گذارند.

سخنان عبدالسلام در این دیدار نیز در نوع خود قابل تامل است. وی خطاب به رهبر انقلاب گفت: «ما ولایت شما را امتداد خط پیامبر اسلام (صلی‌الله‌علیه‌وآله) و ولایت امیرالمومنین (علیه‌السلام) می‏دانیم و مواضع حیدری و علوی شما در حمایت از مردم مظلوم یمن را ادامه خط امام خمینی (رحمهًْ‌الله) و مایه برکت و بسیار روحیه‌بخش می‏دانیم.»

این عبارات خاص فراتر از مناسبات سیاسی و دیپلماتیک مرسوم است. یکی از کارشناسان «اف. دی. دی» (اندیشکده آمریکایی موسوم به «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها» که بشدت صهیونیستی و ضدایرانی است) به این بخش از دیدار واکنش نشان داده و نوشت: «زبانی که یمنی‌ها استفاده کردند عمیقاً دینی و در راستای تئوری ولایت فقیه است. در واقع این یک بیعت یا سوگند وفاداری است.»

غربی‌ها و در راس آن‌ها آمریکا، جمهوری اسلامی را متهم به بی‌ثبات‌سازی در منطقه با حمایت از گروه‌های انقلابی و جهادی می‌کنند. یکی از شروط و خواسته‌های اصلی آنان نیز مهار و نابودی نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران است. اشتباه بزرگ و اصلی آنان دقیقاً در همینجا نهفته است. نفوذ و حمایت از گروه‌های سیاسی و حتی مسلح، مسئله‌ای رایج و دارای پیشینه طولانی در میان کشور‌های جهان است. مشکل آمریکایی‌ها آن است که گمان می‌کنند نفوذ و حمایت جمهوری اسلامی نیز چیزی از جنس همان روابط مرسوم در جهان است؛ استفاده ابزاری از گروه‌ها، اقلیت‌ها، جنبش‌ها و انقلابیون در جهت اهداف خود.

پرونده دیپلماسی آمریکایی مملو از چنین روابطی است. رابطه آمریکا با القاعده در زمان جنگ سرد و تجاوز شوروی سابق به افغانستان، یکی از مشهورترین این پرونده‌هاست.

نمونه امروزی آن نیز رابطه آمریکا با کُرد‌ها در سوریه و عراق است. برای آمریکایی‌ها حمایت و رابطه با کردها، چیزی جز یک ابزار سیاسی- نظامی نیست که به راحتی و با توجه به شرایط منطقه، دستخوش تغییر و تحول می‌شود. پشت کرد‌ها که روزی ابزاری آمریکایی برای تضعیف دولت مرکزی در بغداد و دمشق بودند و کامیون کامیون سلاح برای آن‌ها ارسال می‌شد، بار‌ها محل فرود خنجر خیانت واشنگتن بوده و تابلوی مناسبی برای درک نوع همپیمانی و همکاری با آمریکایی‌هاست.

همپیمانی و حمایت جمهوری اسلامی ایران از دوستان خود، اما از نوع ایمان و باور قلبی است. اگر آمریکا با دلار و سلاح نفوذ و متحد می‌خرد (و البته به راحتی نیز می‌فروشد)، جمهوری اسلامی در قلب‌ها نفوذ می‌کند. چنین نفوذ و متحدانی قابل خرید و فروش نیستند.

شیخ زکزاکی و یارانش در نیجریه یکی از این نمونه‌ها هستند. میلیون‌ها زن و مردی که شیفته انقلاب اسلامی، امام خمینی (ره) و رهبر انقلاب هستند. همراهی همپیمانان آمریکا وابسته به دلار‌هایی است که باید به‌صورت منظم در قالب بنیاد‌هایی همچون NED (بنیاد اعانه ملی برای دموکراسی) و USAID (آژانس توسعه بین‌المللی) برسد و این رابطه در واقع پیمانکاری- مزدوری است و نه همپیمانی و اتحاد.

آمریکا حتی در برخورد با کشور‌ها نیز از همین فرمول استفاده می‌کند. منافع مادی است که آل‌سعود را با همه جنایت‌هایش متحد آمریکا می‌سازد، هرچقدر هم این رابطه کثیف، موجب رسوایی باشد. پس نباید چندان هم تحلیلگران غربی را سرزنش کرد، چرا که اساساً دستگاه محاسباتی و روش تجزیه و تحلیل آنان با ساز و کار معنوی و ایمانی نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی بیگانه است.

یکی از نشانه‌های مختصات این نفوذ را می‌توان در شهادت ابراهیم بدرالدین الحوثی، برادر رهبر جنبش انصارالله یمن دید. وقتی پای ایمان و اعتقاد قلبی در میان باشد، برادر و فرزند رهبران انقلابیون نیز همچون دیگران در وسط معرکه هستند و خون آنان از دیگران رنگین‌تر نیست. همانطور که سیدهادی نصرالله، فرزند دبیرکل حزب‌الله لبنان ۱۲ سال پیش در راه مقاومت و به دست رژیم صهیونیستی به شهادت رسید و یا شهادت شش پسر شیخ زکزاکی در نیجریه که از این جهت بی‌سابقه است. شهادت این عزیزان نشان می‌دهد، حزب‌الله در لبنان، جنبش اسلامی در نیجریه و انصارالله در یمن به مرحله بی‌بازگشت رسیده‌اند و با دلار‌های نفتی، بازی‌های سیاسی و حتی گلوله نمی‌توان آنان را از راهی که با جان و دل انتخاب کرده‌اند، بازگرداند.

رهبر انقلاب در دیدار با هیئت یمنی به دو نکته مهم اشاره کردند. اول آنکه بشارت پیروزی قطعی به مردم یمن و پیشرفت کشورشان را دادند و دوم به توطئه سعودی-اماراتی برای تجزیه این کشور اشاره و راه مقابله با آن را گفتگو‌های یمنی-یمنی عنوان کردند. مسئله توطئه تجزیه یمن، موضوع مفصلی است که تحلیل آن فرصتی دیگر می‌طلبد، اما درباره بشارت پیروزی به یمنی‌ها، یادآوری جنگ ۳۳ روزه که از قضا این روز‌ها سالروز پایان آن است، خالی از لطف نیست. رهبر انقلاب در ابتدای این جنگ و در حالی که حزب‌الله از زمین و هوا و دریا تحت هجمه‌ای بسیار سنگین بود در پیامی به سیدحسن نصرالله می‌فرمایند: «به تک تک برادران سلام می‌رسانم.

این جنگ سخت خواهد بود، اما بر خدا توکل کنید و پایداری نمایید. ما به پیروزی مقاومت یقین کامل و حتی بیش از آن، این مقاومت پیروز و به یک قدرت منطقه‌ای تبدیل خواهد شد.» همانگونه که آن وعده صادق محقق شد، ان‌شاالله به زودی بشارت پیروزی ایشان به برادران ایمانی و مردم مجاهد یمن نیز محقق خواهد شد.

منبع: کیهان

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
منتظر
۰۰:۵۷ ۲۳ بهمن ۱۳۹۹
ردای ولادت و سیادت تنها زیبنده حیدر کرار است و بس.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۰ ۰۴ شهريور ۱۳۹۸
یمن باطلاقی است که آمریکای جنایتکار وانگایس روباه صفت واسرائیل غاصب برای آل سعود تهیه دیده اند تاگاو شیر ده را دوشیده وبعد از اتمام شیرش کارش راتمام کنند انشاالله به زودی شاهد سقوط آل سقوط وخائن الحرمین خواه‍یم بود خداوند رهبر عزیز ومقتدرامام خامنه ای حغظ فرمایند
Germany
ناشناس
۱۰:۳۱ ۲۷ مرداد ۱۳۹۸
درود بر آقای ما که سرور تمام جهانه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۸ ۲۷ مرداد ۱۳۹۸
جالب است بدانید قبل از واقعه قدیر خم در ابتدا حضرت علی (ع) در یمن بودند و خود را به پیامبر رساندند.لذا یمنی ها ارادت عجیبی بر امبرالمومنین دارند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۳ ۲۶ مرداد ۱۳۹۸
هزار آفرین به این رهبری شجاع و مقتدر ایران و درود به رزمندگان محور مقاومت در هر جا که هستند من جمله در یمن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۱ ۲۶ مرداد ۱۳۹۸
درود بر سید یمانی
United States of America
م
۱۷:۰۵ ۲۶ مرداد ۱۳۹۸
ننگ بر رژیم صهیونیستی
Iran (Islamic Republic of)
یاشار
۱۴:۴۷ ۲۶ مرداد ۱۳۹۸
این تصویر تو تاریخ ثبت شد
زبان تصویر،زبان خیلی مهمیه
واقعا افتخار میکنم که رهبر کشورم انقدر مقتدر و تیزهوشه
خداوند حافظ و نگهدار مقام معظم رهبری باشه آمین‌.
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۱۴:۲۵ ۲۶ مرداد ۱۳۹۸
نصر من الله و فتح قریب .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۵ ۲۶ مرداد ۱۳۹۸
درودبراین دلاوران. درودبراین ولایتمداران