باوجود درخواست آمریکا برای ادامه توقیف گریس- ٬۱ نفتکش حامل نفت ایران پس از رفع توقیف به راه خود ادامه می‌دهد.

پایان چهل روز زورگیری دریایی؛ نفتکش گریس-۱ به راه خود ادامه می دهدبه گزارش  خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، چهل روز از زمانی می‌گذرد که نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا به بهانه نقض تحریم‌های اتحادیه اروپا، نفتکش روسی با نام «گریس-١» را همراه با محموله نفتی ایران در آب‌های منطقه جبل الطارق  توقیف کرد. اقدامی که با واکنش سریع تهران همراه بود و عصر همان روز یعنی ۱۳ تیرماه راب مک ایر سفیر انگلیس در ایران به منظور ابلاغ اعتراض کشورمان نسبت به توقیف نفتکش حامل نفت ایران توسط وزارت خارجه احضار شد و این تنها باری نبود که او پله‌های وزارت امور خارجه کشورمان را به منظور ارائه توضیح به مقامات ایرانی بالا رفت.

مدتی بعد جرمی هانت وزیر امور خارجه انگلیس در صفحه توییتر خود نوشت٬ در صحبتی که با همتای ایرانی خود داشته به او اطمینان داده است که اگر مقصد نفتکش سوریه نباشد لندن به آزادی آن کمک خواهد کرد.

این درحالی است که فابین پیکاردو، فرماندار جبل‌الطارق پس از متوقف کردن نفتکش اعلام کرد‌: «پالایشگاه مذبور به نهادی تعلق دارد که از سوی اتحادیه اروپا تحریم شده است». او افزود: «مقامات قضایی و دریایی ما با صلاحدید من، در اجرای این عملیات از تفنگداران دریایی بریتانیا کمک گرفتند». اما این ادعا که نفتکش قرار بود ۲میلیون بشکه نفت ایران را به پالایشگاه‌های سوریه برساند و از آنجا که دمشق مشمول تحریم‌های اتحادیه اروپا است این نفتکش در جبل‌الطارق توقیف شده است به سرعت تکذیب شد و مقامات کشورمان در پاسخ به آن تاکید کردند که صحبت از یک ابر نفتکش در میان است که حتی امکان عبور از کانال سوئز را هم ندارد.

در ادامه این توقیق حتی نحوه بازرسی و توقیف نفتکش روسی از سوی کارشناسان و صاحب‌ نظران مربوط  هم زیر سوال رفت چراکه بازرسی از نفت‌کش‌ها و کشتی‌های تجاری در محدوده آب‌های سرزمینی یک کشور موضوع عادی است و صاحب آن آب‌ها زمانی می‌تواند کشتی را توقیف کنند که کشتی دارای مشکلات زیست محیطی، گواهینامه و … باشد، اما توقیف «گریس- ۱» شامل این موارد نمی‌شد و همین امر ذهن ها را به این سمت برد که دلیل توقیف باید یک موضوع سیاسی باشد؛ چراکه یک مقام رسمی جبل الطارق عنوان کرده بود که واشنگتن می‌خواهد این نفتکش به نفع آن‌ها توقیف شود و به همین منظور هم دادخواستی را به دادگاه جبل الطارق ارسال کرده بود.

از همان روز‌های اول اخبار رسانه‌ها از رایزنی‌های انگلیس و آمریکا بر سر توقیف گریس ـ۱ یا به عبارت دیگر محموله نفت خام ایران حکایت می‌کرد.

علاوه براین٬ مطالب منتشر شده از سوی رسانه های محلی جبل الطارق که از تغییر قوانین این منطقه در کمتر از ۳۶ ساعت قبل از عبور نفتکش  روسی خبر می داد٬ احتمال برنامه ریزی شده بودن این توقیف را پررنگ تر از گذشته می کرد.


بیشتر بخوانیم:ظریف: توقیف نفتکش حامل نفت ایران کاملا غیرقانونی بود



به رغم تلاش های آمریکا؛ گریس-۱ آزادانه به راه خود ادامه می دهد


بیشتر بخوانید: پخش مستقیم مراحل آزادسازی نفتکش گریس ۱ + فیلم


پایان چهل روز زورگیری دریایی؛ نفتکش گریس-۱ به راه خود ادامه می‌دهد

باوجود پافشاری دولت آمریکا برای ادامه توقیف «گریس ۱»، در نهایت فابین پیکاردو، رئیس دولت محلی جبل الطارق عصر پنج‌شنبه ۲۴ مرداد پس از چهل روز حکم توقیف این کشتی را لغو کرد. این تصمیم دولت محلی جبل الطارق به دنبال صدور حکم دیوان عالی در  روز  پنجشنبه انجام شد و بر همین اساس این ابرنفتکش اجازه یافت تا به حرکت خود در آب‌های بین‌المللی ادامه دهد.

حرکتی که واکنش انگلیس را به دنبال داشت و مقامات این کشور ادعایی جدید را مبنی بر گرفتن تعهد از ایران برای تغییر مسیر نفتکش مطرح کردند که در پاسخ به آن محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در توییتی تصویر نامه سفارت کشورمان در لندن را منتشر کرد که خطاب به وزارت خارجه بریتانیا نوشته شده است.

ظریف همچنین تاکید کرد که در یادداشت سفارتمان در لندن  به توقیف نامشروع ابرنفتکش اعتراض، بیانیه‌های عمومی‌مان نسبت به مقصد این کشتی تکرار و شفاف‌سازی شده که تحریم‌های اتحادیه اروپا به ایران اطلاق نمی‌شود (موضع اکثر اروپایی‌ها نیز همین است). او تاکید کرد چیزی این حقیقت را تغییر نمی‌دهد که توقیف این نفتکش صد درصد نامشروع بوده است.


انتقام جویی به سبک نیویورکی؛ تحریم های آمریکا به خدمه گریس-۱ هم رسید

اما چند ساعتی از آزادی نفتکش و ۲۴ خدمه هندی آن نگذشته بود که وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای که بامداد جمعه منتشر شد خدمه نفتکش گریس-۱ را به ابطال روادید و یا جلوگیری از ورود به خاک آمریکا تهدید کرد. در این بیانیه تاکید شده است که امکان دارد خدمه کشتی‌هایی که با انتقال نفت از ایران به سپاه کمک‌رسانی می‌کنند٬ طبق مفاد قوانین آمریکا واجد شرایط دریافت روادید این کشور یا ورود به آمریکا نباشند. همچنین وزارت خارجه آمریکا خطاب به جامعه خدمه کشتی‌ها عنوان کرده که آنها باید آگاه باشند که دولت آمریکا قصد دارد روادید‌ مربوط به چنین خدمه‌هایی را باطل کند.

این بیانیه در حقیقت واکنشی نسبت به شکست حقوقی کاخ سفید در جلوگیری از آزادی گریس-۱ و خدمه آن محسوب می شود؛  چراکه رای دیوان عالی «جبل طارق» مبنی بر بی گناهی خدمه گریس-۱ بدون توجه به درخواست واشنگتن برای ادامه بازداشت آنها و ابرنفتکش  انجام شد و در نتیجه آمریکا بازهم به سراغ سلاح همیشگی خود یعنی تحریم رفته و گفت که واشنگتن کارکنان نفتکش را مرتبط با تروریسم قلمداد می کند.

باوجود چنین تهدیدی در قبال کارکنان کشتی ها باید منتظر واکنش نهادهای بین المللی مربوط ماند و دید که آیا در حمایت از این افراد واکنشی نشان می دهند یا سکوت خواهند کرد. 


انتهای پیام/

نفتکش گریش-۱ رفع توقیف شد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۴ ۲۶ مرداد ۱۳۹۸
روباه پیر دیگر با دم شیر بازی نکن . مدارا بس بود لازم است بساط تو جمع کنی و گرنه پوزت به زمین مالیده میشود .
-
ناشناس
۰۸:۰۰ ۲۶ مرداد ۱۳۹۸
انگلیس با ناوشکنش برای امنیت کشتی خود چه کرد
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۰۲:۴۶ ۲۶ مرداد ۱۳۹۸
بنام خداوند جان و خرد :
تا زمانی که نفتکش ایرانی صحیح و سالم به خلیج فارس برنگشته و تا خسارات کمی و کیفی نفتکش را بابت تجارت قانونی و آزاد را بابت توقیف بیجا در تنگه جبل طارق به ایران نپرداختند و تا پول تانکهای چیفتن را که از زمانهای سالها قبل دریافت کردند و کشیدن بالا و نه تانک دادند نه پولش را به تاریخ امروز پرداخت نکردند و تا پولهای جشن تولد ملکه عجوزه افریته ملعون شیطان صفت سفاک فاسد فاسق مکار رو که در سفارتخانه انگلیس در ایران برگزار کردند با پول این ملت را به ملت رشید دلاور پرداخت نکردند حقنداریت هرگز نفتکش انگلیسیها رو آزادش کنید و بابت هزاران جرم و جنایاتی که سر ملت مظلوم ایران درآوردند نباید نفتکششان را آزاد کنید و اگر بازحرفزیادی زدند تمامی نفتکشها و ناوچه های نظامیشان را در خلیج فارس توقیف کنید . والسلام و صلوات التماس دعا .
France
ناشناس
۱۹:۳۲ ۲۵ مرداد ۱۳۹۸
مرگ بر آمریکا و انگلیس
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۱۸:۱۰ ۲۵ مرداد ۱۳۹۸
بنام خداوند جان و خرد :
کشتی نفت کش انگلیسی را تا زمان بازگشت کشتی نفتکش ایرانی به خلیج فارس هرگز نباید آزادش کنید و خسارت تمامی ضرر و زیانه های وارده به سرمایه نفتکش ایرانی و تانکهای چیفتنی که پولش را در زمان گذشته گرفته و تانک و یا پول به روز شده اش را نداده از انگلیسها استرداد کنید . والسلام و صلوات التماس دعا .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۹ ۲۵ مرداد ۱۳۹۸
دمت گرم ایرانی با شرف
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۵:۲۴ ۲۵ مرداد ۱۳۹۸
ازین به بعد ورود کشتیای انگلیسی باید بشدت تحت نظر قرار گیرد
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۱۱:۰۲ ۲۵ مرداد ۱۳۹۸
چرا برای امنیت نفتکش و نفتکشها. ناوشکن نمی فرستید؟ همون کاری که انگلستان کرد
United States of America
ناشناس
۱۳:۳۹ ۲۵ مرداد ۱۳۹۸
چرا?
United States of America
ناشناس
۲۰:۵۹ ۲۵ مرداد ۱۳۹۸
باکدام هزینه?
آخرین اخبار