به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه ،رسول جلیلی در مراسم افتتاحیه چهارمین همایش ملی تغییر اقلیم و تاثیر آن بر کشاورزی و محیط زیست که به میزبانی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی و دانشگاه آفاق ارومیه در سالن جلسات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان برگزار شد، به تبیین اهمیت تغییرات اقلیمی و خسارت ناشی از آن بر بخش کشاورزی استان و ضرورت تدوین برنامه جامع مقابله با این پدیده پرداخت.
جلیلی افزود: بخش کشاورزی یکی ازمهمترین فعالیتهای اقتصادی است که به عبارتی موتور محرکه اقتصاد استان به شمار میرود که پدیده تغییر اقلیم میتواند به شکلی ویژه آن را تحت تأثیر قرار دهد.
او تصریح کرد: در آذربایجان غربی با دارا بودن ۸۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی، برآورد میشود امسال ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تن محصول کشاورزی تولید شود که ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصول زراعی، یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصول باغی، ۵۷۰ هزار تن محصول دامی، ۲۲ هزار تن عسل و ۱۵ هزار تن در بخش شیلات و آبزیان را شامل میشود.
جلیلی تاکید کرد: تغییر اقلیم از سال ۱۳۷۶ در آذربایجان غربی آغاز شده بود که تا سال ۱۳۹۶ ادامه داشت که از سال ۹۷ تا کنون میزان بارشها افزایش داشته است و نباید شائبه ترسالی و بارندگیهای مطلوب سال زراعی جاری ما را از اجرای برنامههای کاهش مصرف آب و استفاده از شیوههای نوین علمی در جهت افزایش راندمان تولیدات بخش کشاورزی دور کند.
رییس سازمان جهاد کشاروزی آذربایجان غربی با بیان اینکه با افزایش هر یک درجه دما، نیازمند ۲۵ تا ۴۰ میلی متر بارندگی هستیم، گفت: باید به منظور برنامه ریزی بهتر و تدوین الگوی کشت، بانک اطلاعاتی جامعی از وضعیت کشاورزی استان، تعداد قطعات زمین، مالکان، موقعیت جغرافیایی و نوع کودهای مصرفی و اطلاعات توصیفی و مکانی با استفاده از تکنولوژیهای جدید گردآوری و تهیه شود.
جلیلی اجرای طرح جامع اطلاعات کشاورزی استان و تهیه نقشه کاداستر اراضی آبی شامل اطلاعات مکانی و توصیفی قطعات اراضی تحت بهره برداری، برقراری کشاورزی قراردادی در جهت تکمیل زنجیره ارزش محصولات کشاورزی، تهیه نقشههای تناسب اراضی جهت تدوین الگوی کشت را از مهمترین اولویتهای اجرایی سازمان در سال جاری عنوان کرد.
او با اشاره به اشتغال ۳۲.۸ تا ۳۸ درصدی جمعیت استان در بخش کشاورزی، ادامه داد: نیازمند برنامه ریزی دقیق و علمی تری در بخش کشاورزی هستیم تا دانش کشاورزان افزایش یافته و علاوه بر ایجاد فرصتهای شغلی بیشتربه سمت کشاورزی علمی در استان حرکت کنیم.
انتهای پیام/م
برگزاری چهارمین همایش ملی تغییر اقلیم و تاثیر آن بر کشاورزی و محیط زیست در ارومیه