به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اینترنتی هندوستان تایمز، اطلاعات رسمی دفتر ملی آمار چین نشان داده است سرانه درآمد در دسترس شهروندان چینی طی ۷۰ سال گذشته ۶۰ برابر شده است و همین امر، چین را از کشوری با درآمد متوسط به کشوری با درآمد بالا نزدیک میکند.
تا پیش از پیروزی حزب حاکم چین و تشکیل جامعه غیرنظامی و مخالف با نظام سرمایه داری آمریکایی، سرانه درآمد در دسترس شهروندان چینی در سال ۱۹۴۹ تقریبا ۴۹.۷ یوآن بود. این در حالی است که با گذشت ۷۰ سال، این میزان درآمد در سال ۲۰۱۸ به ۲۸ هزار و ۲۰۰ یوآن [معادل ۴۰۳۰ دلار] رسیده است.
رشد مداوم درآمد طی چند دهه اخیر، افزایش ادامه دار هزینههای کالاهای مصرفی را نیز به دنبال داشته است و همین امر باعث شد اقتصاد چین به سرعت رشد کند و به دومین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل شود.
همچنین بر اساس آمارهای به دست آمده، رشد اقتصادی چین پس از سال ۱۹۵۶ سرعت بیشتری گرفته است و در سال ۲۰۱۸ اعلام شد چین به یک کشور پردرآمد با سرانه درآمد در دسترس بالا تبدیل شده است.
با این حال، اقتصاد چین به تاثیر از جنگ تجاری با آمریکا تا حدودی وارد جاده ناهموار رشد شده است، ولی در سال ۲۰۱۸ همزمان با آغاز جنگ تجاری، تولید ناخالص داخلی چین به ۹۰ هزار میلیارد یوان معادل ۱۳ هزار میلیارد و ۳۲ میلیارد دلار رسیده است و سرانه تولید ناخالص داخلی به حدود ۹۷۷۷ دلار رسید که ۱۰ برابر بیشتر از سال ۲۰۰۱ است. با وجود این بهبودی بانک جهانی اعلام کرده چین همچنان یک کشور با درآمد متوسط است، زیرا استانداردهای این بانک را در خصوص سرانه درآمد ناخالص ملی رعایت نکرده است.
سرانه درآمد ناخالص ملی از دیدگاه بانک جهانی بین ۱۰۰۶ تا ۱۲۲۳۵ دلار است.
سرانه درآمد در دسترس نیز پولی است که پس از کسر مالیات در اختیار شهروندان قرار میگیرد.
انتهای پیام/