به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، خلیل نیکشاد، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: بدلیل به تاخیر افتادن برنامه اصلاح دام در سالهای گذشته، شغل دامداری در استان اردبیل به لحاظ اقتصادی دیگر مقرون به صرفه نیست و سال به سال از جمعیت دامدار روستایی استان کاسته میشود.
او افزود: با این حالی که سالانه ۱۵ هزار راس دام سبک و سنگین در استان اردبیل به روش اصلاح نژاد وارد چرخه اقتصاد کشاورزی استان میشود ولی لازم است که این فرایند به شکل علمی و مدیریت شده دنبال شود.
نیکشاد گفت: برای رونق اقتصادی روستاها، سفارش چند گونه نژاد برتر و پربازده دام سبک و سنگین از جمله گاو، گوسفند و بز داده شده که با اصلاح نژاد این گونه دامها، در آینده شاهد شکوفایی صنعت دامپروری در روستاهای استان خواهیم بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین افزود: با برگزاری کارگاههای آموزشی و فنی، اصول نگهداری از نژادهای برتر دام برای تولید شیر و گوشت بیشتر به روستاییان آموزش داده خواهد شد.
او اظهار کرد: پس از آموزش اصول علمی پرورش دام و روشهای بهینه نگهداری دام اصلاح نژاد شده، این دامهای مرغوب و پربازده در اختیار روستاییان استان اردبیل قرار میگیرد.
نیکشاد تاکید کرد: بر این اساس لازم است که روستاییان با اصول تغذیه صحیح دام آشنا شده و در مراحل بعدی دامهای نژاد اصلاح نژاد شده را تحویل بگیرند.
او با اشاره به تامین منابع مالی اجرای این طرح از محل منابع داخلی وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: در صورت نیاز منابع ارزی مورد نیاز نیز با هماهنگی معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی تامین خواهد شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین اضافهکرد: این استان به لحاظ آب و هوایی و منابع تغذیه دام از شرایط مطلوبی برای پرورش دام بویژه گوسفند برخوردار است و از همه طرحهای پرورش دام حمایت میشود.
نیکشاد تاکید کرد: بسیاری از زیرساختهای توسعه دامداری بویژه دام سبک در استان اردبیل فراهم است و نیاز زیادی برای ساخت و ساز و هزینه برای تامین زیرساختها وجود ندارد.
انتهای پیام/ع