مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان اردبیل گفت: اهالی روستا‌های با جمعیت بیش از چهار هزار نفر در این استان از امکانات کتاب و مطالعه بهره‌مند می‌شوند.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، پروانه رضاقلی‌زاده، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان اردبیل امروز در جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی خلخال و کوثر گفت: احداث و راه‌اندازی کتابخانه عمومی در تمام روستاهای پرجمعیت استان در دستور کار نهاد کتابخانه‌های عمومی قرار گرفته و این امکانات بتدریج در اختیار اهالی روستاهای با جمعیت بیش از چهار هزار نفر قرار خواهد گرفت.

او افزود: در حال حاضر ۵۹ هزار نفر از جمعیت استان که پنج درصد از کل جمعیت را شامل می‌شوند، عضو کتابخانه‌های عمومی در ۷۹ کتابخانه هستند که ۶ هزار نفر از این تعداد در سال گذشته به جمع اعضای فعال اضافه شدند.

رضا قلی زاده از افزایش منابع کتاب در کتابخانه‌های عمومی استان خبر داد و افزود: پیش از این مجموع منابع کتاب در کتابخانه‌های عمومی ۹۳۰ هزار جلد بود که در سال‌های اخیر با پنج هزار جلد افزایش به ۹۸۰ جلد ارتقا یافته است.

او با بیان اینکه آمار مراجعه به کتابخانه‌های عمومی حاکی از موفق بودن کتابخانه‌های روستایی نسبت به شهری و استقبال شایسته نوجوانان و جوانان ساکن در روستا از مطالعه کتاب است، اظهار داشت: ۱۶ باب کتابخانه عمومی روستایی در روستاهای پرجمعیت استان راه‌اندازی شده ، یک باب کتابخانه آماده برای بهره‌برداری در هفته دولت امسال بوده و سه پروژه احداث کتابخانه عمومی نیز در حال اجراست.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان اردبیل  گفت: برای افزایش سرانه مطالعه کتاب و حضور اقشار مختلف مردم در کتابخانه‌های عمومی تنها ارتقای سطح فضای فیزیکی ،منابع کتاب و یا افزایش اعتبارات سالانه کتابخانه‌های عمومی از سوی دولت کارساز نیست و برای ترویج فرهنگ مطالعه به معنای واقعی کلمه و آشتی مردم با کتاب نیازمند همت همگانی با توسعه برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی در سطح کلان جامعه هستیم.

او اظهار داشت: برای دستیابی به این هدف انتظار از اعضای حقیقی و حقوقی کتابخانه‌های عمومی در مناطق مختلف استان ارائه برنامه‌های مدون سالانه در جهت تبدیل کتابخانه‌ها به پایگاه فرهنگی و اجتماعی همراه با ترویج و توسعه فرهنگ کتاب در بین آحاد مختلف جامعه است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان اردبیل افزود: با چالش بزرگ کاهش آمار کتابخوان ،افزایش سطح بی‌رغبتی به مطالعه کتاب ،استفاده از فضای مجازی و رسانه‌های جمعی به جای مطالعه کتاب و کاهش آمار سرانه مطالعه مواجه بوده و در این زمینه ضمن پذیرش انتقادهای سازنده از هرگونه فکر و نظر و ارائه راهکارهای عملی برای افزایش سرانه مطالعه کتاب و آشتی مردم با کتابخانه‌ها استقبال می‌کنیم.

انتهای پیام/ع

ضرورت افزایش سرانه مطالعه کتاب در استان اردبیل

 

 

برچسب ها: کتاب ، مطالعه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.