فارغی گفت: با وجود افزایش حداقل ۳۰ درصدی هزینههای تولید، نرخ جوجه یکروزه نسبت به مدت مشابه سال قبل تنها ۱۰ درصد افزایش یافته است.
غلامعلی فارغی دبیر انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه نرخ مصوب جوجه ارتباطی با هزینه های تولید و تورم ندارد، گفت: با وجود افزایش حداقل ۳۰ درصدی هزینههای تولید، نرخ جوجه یکروزه نسبت به مدت مشابه سال قبل تنها ۱۰ درصد افزایش یافته است که این امر نشان میدهد قیمت مصوب جوجه بدون احتساب تورم و هزینههای تولید اعلام شده است.
وی افزود: با توجه به آنکه ۳۰ درصد نهادههای دامی از بازار آزاد و مابقی با نرخ مصوب خریداری میشود، از این رو نرخ جوجه یکروزه حداقل باید ۳ هزار و ۲۰۰ تومان و مرغ گوشتی ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام میشد.
فارغی با اشاره به اینکه امکان عرضه جوجه یکروزه با نرخ ۲ هزار و ۶۰۰ تا ۲ هزار و ۷۰۰ تومان وجود ندارد، بیان کرد: اجرای قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار منوط به آن است که تمامی نهادهها با نرخ مصوب در اختیار تولیدکننده قرار بگیرد و چنانچه این امکان وجود نداشته باشد که صد درصد نهادههای مورد نیاز با نرخ مصوب دولتی تامین شود، مرغداران حاضر به اجرای نرخ مصوب مرغ نیستند.
بیشتر بخوانید: انتقاد مرغداران از نرخ مصوب مرغ/قیمت گذاری مرغ باید تابع مکانیزم عرضه و تقاضا باشد
این مقام مسئول نرخ مصوب هر کیلو ذرت را یک هزار و ۳۵۰، کنجاله سویا ۲ هزار و ۴۵۰ و متیونین ۱۴ هزار تومان اعلام کرد و گفت: این در حالی است که ذرت با نرخ یک هزار و ۵۰۰، کنجاله سویا ۳ هزار، متیونین ۵۰ هزار و لیزین ۶۰ هزار تومان از بازار آزاد خریداری میشود که این امر در افزایش هزینههای تولید تاثیر بسزایی دارد.
وی با اشاره به اینکه نرخ مصوب مرغ و جوجه یکروزه جوابگوی هزینه تولیدکنندگان نیست، بیان کرد: اگر مسئولان تنظیم بازار بخواهند قیمتهای مصوب را به صورت دستوری اجرا کنند، بدون تردید تولیدکنندگان یکی پس از دیگری از گردونه تولید خارج میشوند چرا که فروش با نرخهای مصوب، تولیدکنندگان را متحمل ضرر و زیان میکند.
دبیر انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه با اشاره به اینکه صنعت مرغ گوشتی در سه ماهه ابتدای سال حدود ۲ هزار میلیارد تومان متضرر شد، تصریح کرد: از ابتدای تیر با بهبود شرایط بازار، تولیدکنندگان مرغ، تخم مرغ و جوجه یکروزه از زیان خارج شدند و هم اکنون در نقطه سر به سر هستند که با متعادل شدن هوا و وزن گیری لاشه ها، مجدد مرغداران به سبب ازدیاد عرضه متحمل زیان میشوند که اجرای نرخهای مصوب بر این موضوع دامن میزند.
انتهای پیام/