محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در جریان بازدید از باشگاه خبرنگاران جوان در گفت و گو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به زمان دقیق افتتاح فاز یک آزاد راه تهران _ شمال اظهار کرد: رئیس سازمان بنیاد مستضعفان، روز دوم مسئولیت خود به بازدید از آزاد راه تهران _ شمال پرداختند چنانچه آقای سعیدی کیا رئیس سابق بنیاد مستضعفان نیز هر هفته از این پروژه بازدید می کردند.
وزیر راه و شهرسازی امروز در پاسخ به این سوال که آیا طرح خانهدار شدن کارکنان دولت شامل خبرنگاران هم میشود، گفت: طرح خانهدار شدن کارمندان دولت مشمول خبرنگاران هم میشود.
او تأکید کرد: مقرر شده صندوق پساندازی برای خبرنگارانی که تابع یک واحد مشخصی هستند و آن سازمان تضمین پرداخت حقوق ماهیانه خبرنگاران را دارد، تشکیل شود تا خبرنگاران هم مشمول طرح خانهدار شدن کارمندان دولت شوند.
اسلامی همچنین درباره اقدامات صورت گرفته از سوی وزارت راه و شهرسازی برای مقابله با زمین خواری، گفت: وزارت راه به لحاظ حقوقی و قضایی پروندههای بسیار زیادی از زمینخواری را در محاکم تشکیل داده و با افرادی که اراضی دولتی را تصرف کردهاند، برخورد میکند؛ تعداد این پروندهها بسیار زیاد است و تمامی آنها در فرآیند رسیدگی قرار گرفتهاند.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: تعدادی از اراضی که تصرف شده بود، احقاق حق شدند و تعدادی به صورت فیزیکی توسط یگان حفاظت وزارت راه و شهرسازی رفع تصرف و بقیه آن هم در فرآیند دادرسی قرار دارند. ضرورت دارد که در زمان انجام معاملات، کنترل و بازداشت افراد متخلف انجام دهیم. همچنین طرح کاداس باید به زودی در کشور انجام شود تا مشخصات تمامی اراضی معلوم و فیریز شود.
اسلامی با بیان اینکه موضوع زمین خواری از ابتدای انقلاب تاکنون رخ داده است،گفت: زمانی که روستا به شهر تبدیل شد، باید اراضی که جزء منابع طبیعی بودند به وزارت راه منتقل میشدند، اما این اتفاق نیفتاد و زمینها تبدیل به اراضی شهری شدند؛ لذا در این فرآیند نقل و انتقال و این تغییر ماهیتها از روستا به شهر یا گسترش شهرها، معمولا خلاهایی به نام مثتسنیات اتفاق میافتد.
او در ادامه تصریح کرد: کسانی که زمینخوار حرفهای هستند، با به جریان انداختن اسناد جعلی، ادعا مالکیت میکنند؛ زمینخواری پس از انقلاب به دلیل رشد و گسترش شهرها، زیاد شد که اکثر آنها با جعل سند و سوء استفاده از غفلت دستگاهها و کم کاری آنها صورت گرفت.
اسلامی تاکید کرد: خوشبختانه اکنون در بحث مقابله با زمین خواری یکپارچگی شکل گرفته و تمامی دستگاهها از هوشیاری بالاتری برخوردار هستند، همچنین دستگاهها سیستمهایی را به کار گرفتهاند که توسط بانکهای اطلاعاتی که ایجاد کردند، اشراف بیشتری به داراییها دارند، از این رو روند دست اندازی رو به کاهش است.
وزیر راه اظهار کرد: تلاشش ما این است که بتوانیم تسلط دیجیتالی به اراضی پیدا کنیم تا کسی نتواند دست اندازی حقوقی و ملکی انجام دهد.
اسلامی در پاسخ به سوال مبنی بر اینکه امروز قرار بود تفاهمنامه ساخت ۵۰ هزار واحد مسکونی با ستاد اجرایی فرمان امام منعقد شود گفت: به دلیل آنکه هنوز نقاط ساخت این واحدها و همچنین تعداد این واحدها مشخص نبود مقرر شد معاونان هر دو حوزه جهت شناسایی شهرها و همچنین نقاط ساخت آنها بررسیهای بیشتری را انجام دهند.
رئیس راه و شهرسازی ادامه داد: این تفاهمنامه کلی بوده و در قالب ایجاد تحرک در بازار مسکن بوده است.
وی با اشاره به اینکه بر اساس نیازسنجیهای صورت گرفته باید نیازهای دهکهای پایین جامعه را هم پوشش دهیم و انعقاد این تفاهمنامه نقش مؤثری در بهبود وضعیت مسکنی دهکهای پایین جامعه ایفا میکند.
رئیس راه و شهرسازی یادآوری کرد: واحدهای تولید شده در قالب این تفاهمنامهها میتواند در جریانسازی تولید مسکن نقشآفرینی کند و به عنوان یکی از موتورهای محرک جامعه به شمار میرود.
اسلامی درباره ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی هم گفت: جامعه هدف این واحدها مردم هستند و قراردادها و تفاهمنامههایی که با ارگانهای مختلف جهت ساخت مسکن منعقد میشود به این ۴۰۰ هزار واحد مسکونی اضافه میشود.
رئیس راه و شهرسازی تأکید کرد: طبق مصوبهای که از مقام معظم رهبری دریافت شده مکانها و اراضی که برای ساخت این واحدها مجاز هستند در کنار اراضی و زمینهای در اختیار پادگانها و نیروهای مسلح قرار دارد انجام میشود.
وی تأکید کرد: ساخت این واحدها به گونهای است که وزارت راه و شهرسازی اراضی خود را در اختیار سازندگان قرار میدهد و طبق تفاهمنامهای که با سازندگان منعقد میشود بخشی از این ۴۰۰ هزار واحد در شهرهای جدید ساخته شده و برخی دیگر هم در قالب اتمام مسکن مهر و همچنین تعدادی هم در قالب بافتهای فرسوده انجام میشود.
رئیس راه و شهرسازی یادآوری کرد: به دنبال آن هستیم که شهرکهایی را با همکاری شرکتهای عمرانی جدید تأسیس کنیم و محیطهای مسکونی متفاوتی را در شهرهای جدید احداث کنیم.
اسلامی افزود: مصوبه احداث این شهرها را ابلاغ کردهایم و ۱۷ شهر جدید در این حوزه شناسایی شده است.
وزیر راه وشهرسازی درباره وضعیت مناطق سیل زده هم گفت : بخشی زیادی از راه ها و واحدهای مسکونی مناطق سیل زده بازسازی آن ها آغاز شده است گفت: نیروهای جهادی متاسفانه اقدام به خارج کردن گل ولای واحدهای مسکونی که باید تخریب می شدند و یا در بستر رودخانه کرده اند که همین موضوع باعث اضافه کاری شده است.
انتهای پیام/
کاش....
شاید اغراق نباشد که از آن با عنوان ،یکی از بزرگترین و مهم ترین و ترانزیتی ترین مسیر ایران اسلامی و تکمیل کریدور شمال جنوب ،نام برد.