معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در نامه‌ای به استاندار خراسان رضوی نقشه محدوده، عرصه، حریم و ضوابط حفاظتی و معماری اثر فرهنگی‌- تاریخی مصلای طرق واقع در شهر مشهد را ابلاغ کرد.

تعیین محدود مصلای طرقبه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد ،  اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گزارش داد که علی اصغر مونسان معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در نامه‌ای خطاب به علیرضا رزم حسینی استاندار خراسان رضوی آورده است: در اجرای بند ۱۲ از ماده سه قانون اساسنامه سازمان میراث‌فرهنگی کشور مصوب ۱۳۶۷ و مواد مربوطه از قانون راجع به حفظ آثار ملی مصوب سال ۱۳۰۹ و نظام‌نامه اجرایی آن، نقشه محدوده عرصه، حریم و ضوابط حفاظتی و معماری مربوط به اثر ملی فرهنگی‌- تاریخی "مصلای طرق " مربوط به آثار ملی فرهنگی - تاریخی واقع در شهر مشهد که به شماره ۳۳۰ در فهرست آثار ملی ایران به‌ثبت رسیده است ابلاغ می‌شود.

در بخش دیگری از این نامه آمده است: محدوده حریم آثار مذکور تحت حفاظت و نظارت این سازمان است و هرگونه دخل و تصرف در محدوده حریم و تخلف از ضوابط حفاظتی مقرر، برابر مواد ۵۵۸ لغایت ۵۶۹ از کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی، تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده جرم محسوب می‌شود و مرتکب، مشمول مجازات‌های قانونی خواهد شد.

بنای مصلای طرق که اکنون در حاشیه روستای طرق و در ۱۴ کیلومتری شرق مشهد قرار دارد باقی مانده ساختمان مصلایی است که در سال ۸۳۷ هجری قمری در کنار دیگر بنا‌ها ساخته شده و محل برگزاری اجتماعات مذهبی بوده است. این محل در سفر‌های کاروانی قدیم، منزل و مکان توقف موقت به شمار می‌آمد و به همین دلیل چندین کاروانسرا و رباط به وسیله صفویان در آن ایجاد شده بود که در سفرنامه‌ها به آن‌ها اشاره شده است.

این مصلی دارای یک تالار که بر روی آن گنبدی قرار داشته و یک ایوان مرتفع و محراب بوده است.

در نزدیکی طرق هم تپه‌ای به نام نادری با حدود ۳۵۰ متر ارتفاع وجود دارد که بقایای سفال، کوزه شکسته و خشت‌های خام در آن دیده شده است و حکایت از قدمت این منطقه تاریخی دارد.
 
انتهای پیام// ز.م
 

محدود مصلی طرق مشخص شد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.