به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، علی رضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به ورود ۸۸.۸ درصد زائران کشورمان به سرزمین وحی گفت: با گذشت بیست و چهارمین روز از عملیات انتقال زائران بیت الله الحرام در مجموع ۷۸ هزار و ۶۳۲ زائر و عوامل اجرایی حج تمتع امسال در قالب ۳۱۸ پرواز از طریق فرودگاههای مدینه و جده وارد عربستان شده و اماکن اقامتی تدارک شده اسکان داده شدهاند.
او با بیان اینکه ۲۹ هزار و ۶۴۰ نفر از این زائران در قالب ۱۲۷ پرواز از طریق فرودگاه جده وارد عربستان شده و پس از حضور در مسجد شجره راهی مکه مکرمه شدند، افزود: ۴۳ هزار و ۸۴۹ زائر از طریق فرودگاه و ۱۹۱ پرواز به شهر مدینه انتقال یافتند.
رئیس سازمان حج و زیارت با تاکید بر اینکه عملیات انتقال تمامی این زائران توسط شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی انجام شده است، گفت: عملکرد غیرتمندانه و متخصصانه مردان بی ادعای شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی با وجود همه محدودیتها و تنگناها بسیار برجسته و قابل تقدیر است.
رشیدیان تصریح کرد: ۵۹.۳ درصد پروازها بدون تأخیر انجام شد، اما با توجه به بروز یکی دو مورد مشکل در هواپیماها متوسط تأخیر در مجموعه پروازهای انجام شده تا کنون به ۲۶.۸ دقیقه رسید که رقمی بالایی نیست.
او افزود: طی این مدت در حوزه صدور ویزای زائران هم سرعت خوبی وجود داشت، چنانکه هم اینک ۹۹.۹ درصد ویزاها صادر شده و هم اکنون ۸۸ هزار و ۴۷۴ زائر ویزای خود را دریافت کرده اند و تعداد محدود باقی مانده هم در حال صدور است.
رئیس سازمان حج و زیارت ادامه داد: از کل زائران ورودی به عربستان هم اینک ۶۵ هزار و ۷۲۹ نفر در قالب ۴۶۰ کاروان در مکه مکرمه استقرار یافته اند که معادل ۸۹ درصد زائران کشورمان است.
رشیدیان تصریح کرد: ۳۴ هزار و ۵۶۳ نفر در قالب ۲۴۸ کاروان زائران مدینه قبل هستند که بعد از حضور چند روزه در مدینه به مکه انتقال یافته اند و بقیه پس از ورود به فرودگاه جده مستقیم به مسجد شجره رفته و بعد از محرم شدن به مکه وارد شده اند.
رئیس سازمان حج و زیارت همچنین جمعیت زائرانی که هم اکنون در مدینه حضور دارند را ۸ هزار و ۶۸۶ نفر معادل ۱۱ درصد زائران حاضر در عربستان دانست و افزود: این جمعیت شامل ۶۱ کاروان هستند ضمن آن که عملیات انتقال زائران همچنان تا ۱۴ مردادماه ادامه دارد.
او با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه تغذیه مناسب این زائران تصریح کرد: آشپزخانههای بزرگ و مجهز در مکه و مدینه و چندین آشپزخانه در این حوزه فعال هستند و در کنار غذای گرم و با کیفیت، تلاش شده نان هم به صورت تازه عرضه شود.
رشیدیان گفت: از ابتدای ورود زائران تا کنون ۴۱۶ هزار و ۳۷۵ قرص نان پخت و توزیع شده است، چنانکه فقط در روز گذشته بالغ بر ۴۵ هزار قرص نان تازه برای تغذیه زائران پخت شده است.
انتهای پیام/