استاندار فارس گفت: سیاست‌های کلی جمعیت ابلاغی مقام معظم رهبری باید توسط سازمان ثبت احوال به بخش‌های مختلف تقسیم بندی و برای هر بخش برنامه‌های عملیاتی که دارای سیاست‌ها و مولفه‌های مشخصی است تولید شود.


به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، عنایت الله رحیمی در جلسه شورای راهبردی جمعیت استان با بیان این که مدیران دستگاه‌های متصدی برنامه ریزی باید به موضوع آمار توجه ویژه‌ای داشته باشند، اظهارداشت: آمار پایه برنامه ریزی است و از دهه‌های گذشته بر اساس آمار‌های موجود چندین برنامه توسعه، تدوین و اجرا شده است.

وی با اشاره به این که ثبت وقایع چهارگانه بر عهده ثبت احوال است و صدور اسناد هویتی، تولید و انتشار آمار‌های جمعیتی و مهاجرت نیز از وظایف این نهاد محسوب می‌شود، ادامه داد: جمعیت روستانشین استان به حدود ۲۹.۹ درصد رسیده که نشانه دگوگونی در مجموعه‌های زیستی است و نیازمند برنامه ریزی برای نگهداشت جمعیت در مراکز زیستی استان در قالب فعالیت‌های اقتصادی هستیم.

رحیمی با بیان این که در حوزه خدمات عمرانی و تامین امکانات و ظرفیت‌های زیرساختی مانند راه، آب، برق، گاز، تلویزیون و تلفن، اقدامات بسیار خوبی در روستا‌ها انجام شده است، افزود: در زمینه تامین معیشت و ایجاد اشتغال برای افراد جویای کار باید تلاش‌های بیشتری صورت گیرد و برنامه ریزی برای ایجاد تنوع شغلی با توجه به تغییرات اجتماعی و اقتصادی باید مورد توجه قرار داشته باشد.

استاندار فارس با اشاره به این که کاهش آمار فوت در استان فارس متاثر از خدمات نظام و دولت در زمینه پیشگیری، درمان و ترویج و توانمندسازی افراد در حوزه مسائل پزشکی دانست و گفت: آمار‌های ولادت می‌تواند ما را در برنامه ریزی برای ارائه خدمت به گروه‌های سنی مختلف راهنمایی کند.

نماینده عالی دولت در استان فارس با بیان این که علاوه بر آمار‌های خام جمعیتی باید آمار‌های علمی و تحلیلی نیز بر مبنای آمار‌های جمعیتی ارائه شود، اظهارداشت: این تحلیل‌ها می‌تواند موجب برآورد صحیح نیاز‌ها و برنامه ریزی دقیق‌تر برای ارائه خدمات به بخش‌های مختلف جامعه شود.

وی با اشاره به این که بر اساس آمار‌های جمعیتی، میزان جمعیت جوان و فعال کشور در حال کاهش بوده به طور طبیعی جمعیت میانسالان افزایش خواهد یافت، گفت: فعالیت‌های اقتصادی آینده بیشتر باید دانش بنیان باشد تا این کمبود را جبران کند و همچنین ارائه خدمات به افراد میانسال و کهنسال را گسترش دهیم.

استاندار فارس با بیان این که بر اساس آخرین آمار‌های جمعیتی، تعداد جمعیت استان به حدود پنج میلیون نفر رسیده است، افزود: بر اساس این آمار باید برنامه ریزی‌ها متناسب با جمعیت پنج میلیونی استان باشد.

رحیمی با اشاره به این که آمار‌های دقیق جمعیتی می‌تواند مسئولین برگزاری انتخابات را در خصوص تعداد واجدین شرایط شرکت در انتخابات و میزان تعرفه‌های مورد نیاز یاری کند، گفت: صدور اسناد هویتی به تدریج در حال الکترونیکی شدن است و ارائه خدمات به مردم تسهیل می‌شود بنابراین دستگاه‌های اجرایی باید برنامه ریزی دقیق تری برای ارائه خدمات به مردم داشته باشند.

استاندار فارس خواستار توجه به تجربیات دیگر کشور‌های دنیا در زمینه سیاست‌های ترویجی و تشویقی برای افزایش جمعیت شد و افزود: فراخوان متفکرین حوزه‌های اجتماعی و بهره گیری از ظرفیت‌های علمی و دانشگاهی شیراز در این زمینه موثر است و جمع بندی این نظرات در سطح کشور می‌تواند مورد استفاده مدیران ملی قرار گیرد.
انتهای پیام/م

جلسه شورای راهبردی جمعیت استان فارس

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار