به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، وبه نقل از روابط عمومی فنی وحرفهای سیستان وبلوچستان؛ خداداد اولیایی مدیرکل فنی و حرفهای استان سیستان و بلوچستان اظهار داشت: تاکنون بر اساس ظرفیتهای سیستان و بلوچستان اکثر حرفههایی که نیاز استان است شناسایی شده، این حرفهها شامل رشتههایی است که میتواند برای جوانان اشتغالآفرینی به دنبال داشته باشد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان سیستان و بلوچستان ادامه داد: یکی از رشتههایی که در استان سیستان و بلوچستان درصد زیادی از اشتغالزایی را به خود اختصاص داده لولهکشی گاز است؛ با توجه به اینکه گاز به تازگی به زاهدان رسیده و به زودی به چند شهرستان دیگر استان نیز خواهد رسید به همین دلیل در بسیاری از شهرستانها آموزش لولهکشی گاز منازل راهاندازی شده است.
او وجود سنگهای قیمتی در سیستان و بلوچستان را یکی از مزایای استان نام برد و افزود: در حال حاضر سازمان فنی حرفهای به این موضوع ورود پیدا کرده و مجوز کار را به بخش خصوصی داده که تا از این طریق از خامفروشی مواد معدنی در استان جلوگیری شود و خودمان در استان به سمت فرآوری سنگهای قیمتی حرکت کنیم.
او عنوان کرد: از جمله رشتههای بومی استان سیستان و بلوچستان میتوان به سوزندوزی بلوچی اشاره کرد؛ همچنین با توجه به اینکه لباسهای سنتی بلوچی مردانه و لباسهای سنتی حوزه سیستان بین مردم کمرنگ شده، مجوز فعالیت در این ۲ حوزه به بخش خصوصی داده شده تا این صنعت در استان زنده شود. در حال حاضر نیز در رابطه با رشتههای مختلفی که مختص استان است نیازسنجی در حال انجام است که امیدواریم به زودی این حرفهها در سیستان و بلوچستان راهاندازی شود.
اولیایی در مورد جذب کارآموزان به بازار کار پس از اتمام دورههای آموزشی، گفت: با توجه به نوع و حرفه، جذب به بازار کار کارآموزان متفاوت است به طوری که در حرفههایی مانند لولهکشی گاز و سنگهای قیمتی با اطمینان ۱۰۰ درصد جذب نیرو به بازار کار داریم، اما در حوزه صنایع دستی جذب بازار کار ۷۰ درصد است. در مجموع حرفههایی که در فنی و حرفهای استان سیستان و بلوچستان آموزش داده میشود درصد جذب به بازار کار آنها بسیار زیاد است.
مدیرکل فنی و حرفهای سیستان و بلوچستان با بیان اینکه برای رواج هنر اصیل و بومی سوزندوزی بلوچی در کشور استاندارد سوزن دوزی "مهتاب" برای اولین بار در سیستان و بلوچستان نوشته شده، اضافه کرد: این استاندارد به کل کشور ارائه داده شده از طرف دیگر نیز تمام کسانی که در این حوزه گواهینامه فنی حرفهای دریافت میکنند میتوانند از مزایای بیمه تامین اجتماعی که ۷۰ درصد حق بیمه توسط دولت پرداخت میشود استفاده کنند.
او در مورد فروش صنایع دستی استان که اخیراً بنیاد برکت هم در خرید آن ورود پیدا کرده، گفت: برای بازاریابی این موضوع به بخش خصوصی اجازه ورود داده شده؛ همچنین شرکتهایی هستند که محصولات تولیدی و صنایع دستی استان را میخرند و در بازارهای کشورهای همسایه و ایران به فروش میرسانند.
انتهای پیام/ع