وطن پور گفت: ایران توانسته است در حوزه نانو رتبه چهارم جهانی را از آن خود کند امادر سطح پتنت، رتبه بیست و پنجم دنیا را دارد.

ایران رتبه ۴ فناوری در دنیا را دارد/ تفاهم نامه وزارت دادگستری و قوه قضاییه در زمینه ثبت مالکیت فکریبه گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، حسین وطن پور، رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، صبح امروز در مراسم آیین راه اندازی دفاتر ثبت مالکیت فکری دانشگاه علوم پزشکی که در ساختمان وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: ایران در حوزه پژوهش در منطقه رتبه اول و شانزدهم جهان است اما متأسفانه جایگاه خوبی در ثبت اختراعات و پتنت ندارد.

وی با اشاره به اینکه در سال ۲۰۱۸ تعداد پتنت‌های ثبت شده در کشور ما بیش از ۱۵۰ مورد است افزود: شاخص ثبت اختراع در کشورمان در دانشگاه امیرکبیر ۴۱ درصد، دانشگاه شیراز ۴ درصد است. دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز در زمینه ثبت اختراع اقداماتی  انجام داده است.

وطن پور با بیان اینکه تاکنون ۲۰ دانشگاه نوآوری در دنیا فعالیت می‌کند، ادامه داد:  طبق آمار کره جنوبی در زمینه ثبت اختراعات رتبه برتر دارد.  ایران هم در زمینه فناوری جایگاه خوبی دارد، به طوری که ما در سال ۲۰۱۶ رتبه ۷۸، ۲۰۱۷ رتبه ۷۵، ۲۰۱۸ رتبه ۶۵ و در سال ۲۰۱۹ رتبه ۶۱ را در حوزه فناوری کسب کردیم.

رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه امروزه موضوع ثبت اختراع نقطه ضعف کشورمان است، گفت: از سال ۷۷ تا ۹۳ تنها ۲۸۵۱ اختراع به ثبت رسیده است.اقدامات خوبی برای ثبت اختراع و مالکیت فکری در ایران انجام شده است . اگر سلامت سیستم برای محققان تعریف نشود، فعالیت این افراد سخت می‌شود و مخترعان اختراع خود را جهت ثبت به خارج از کشور می‌برند.

وی افزود: ۱۱ هزار اپلیکیشن برای ثبت اختراع وجود دارد که تنها ۱۰۸ اختراع به ثبت رسیده است و این مسئله نشان می‌دهد که دفتری برای ثبت اختراع و مالکیت فکری وجود ندارد و دانشگاه‌ها در این زمینه خوش ندرخشیده‌اند.
وطن پور در ادامه تصریح کرد: ایران توانسته است در حوزه نانو رتبه چهارم جهانی را از آن خود کند اما در سطح پتنت، رتبه بیست و پنجم دنیا را دارد.
 
وی افزود: تشکیل کمیته سیاست گذاری تعریف سازمانی جهت ثبت مالکیت فکری، تدوین خط مشی مالکیت فکری، تدوین سیاست‌های ثبت اختراع از جمله اقدامات وزارت بهداشت جهت راه اندازی و ثبت اختراعات و مالکیت فکری و معنوی محققان است. در این زمینه وزارت بهداشت تفاهم نامه‌ای با دادگستری جهت آموزش آکادمیک مالکیت ثبت اختراع انجام داده است.

رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در راستای ثبت مالیکت فکری مذاکره‌ای با کره جنوبی و سازمان WIPO انجام داده‌ایم، گفت: وزارت بهدشت تفاهم نامه‌ای با قوه قضاییه در زمینه ثبت اختراعات و مالکیت فکری انجام داده است.

هزینه تولید علم در دفاتر ثبت اختراع باید در بخش خصوصی باشد

در ادامه مراسم محمود حکمتی نیا، معاون مالکیت فکری دادگستری گفت: ثبت اختراعات باید به گونه‌ای باشد تا در دسترس همه محققان قرار بگیرد و هزینه‌های تولید علم و محصول تولید شده به انحصار فرد محقق در بیاید.

وی ادامه داد: هزینه تولید علم در دفاتر ثبت اختراع باید در بخش خصوصی باشد تا مالکیت علم در اختیار مخترعان قرار بگیرد؛ بر این اساس اطلاعات دفتر ثبت اختراع در اختیار همه محققان قرار می‌گیرد.

حکمتی نیا بیان کرد: دولت متعهد است در بازه زمانی ۱۰ ساله تولید علم تا تولید عرضه در نمایشگاه‌ها به مدت ۲۰ سال برای تولید کننده محقق باشد تا اختراعات و علم تولیدی تبدیل به ارزش اقتصادی شود.

معاون مالکیت فکری دادگستری با اشاره به اینکه وضعیت شرکت باید به گونه‌ای شود تا از اختراعات بتوان استفاده بهینه در زمینه تولید علم و تبدیل آن به ثروت شود، بیان کرد: همواره علم در ایران در زمینه حل مشکلات و کمک حال مردم است و  باید این اختراعات در صنعت بروز پیدا کند تا به محصول و ثروت تبدیل شود.

وی افزود:  ثبت اختراع، اقدامات گسترده‌ای است و ثبت مالکیت فکری باعث ایجاد تحولی بزرگ در حوزه وزارت بهداشت می‌شود.

حکمتی نیا گفت: حاصل تحقیقات در زندگی اجتماعی می‌تواند نقش داشته باشد و علم نقش ویژه‌ای در ارتقای بهداشت و رفاه مردم ایفا کند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار