درحالیکه مازندران جزء استانهای با استعداد در ورزش بانوان به شمار میرود، اما دو تیم لیگ برتری فوتبال و فوتسالش هر دو به دسته پایینتر سقوط کردند.
به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
ساری ، سال گذشته سقوط دو تیم فوتبال و
فوتسال مازندران به دسته یک، تحلیل گران ورزشی حتی به سمت خرافات هم کشاند تا جاییکه با خود میگفتند که انگار هر ورزشی نام آن با 'فوت' آغاز شود، به قول قدیمیها برای بانوان مازندرانی شگون ندارد.
اما نتایج ضعیف، شکستهای پی در پی و سنگین و قعر نشینی آن هم از ابتدا تا انتهای فصل، خود گویای وضعیت نابسامان سپیدار در فوتبال و استقلال در فوتسال در فصل خزان شان بود.
کم تجربگی و جوانی دلایل سقوط
تیم فوتبال سپیدار از بیست و دو بازی انجام شده خود، فقط هفت امتیاز کسب کرد و با یازده گل زده و ٩٩ گل خورده و ١٩ شکست در کل فصل که بیشترین شکست بوده، از انتهای جدول تکان نخورد.
سارا آذری سرمربی تیم فوتبال سپیدار قائمشهر با تاکید بر اینکه شرایط لیگ برتر با لیگ دسته اول کاملا متفاوت بود، گفت: اولین سالی بود در لیگ برتر بازی کردیم و به واقع هم با دستانی خالی وارد مسابقات شدیم.
وی افزود: نبود اسپانسر مالی و استفاده از بازیکنان نوجوان و جوان که بیشتر آنها دهه هشتادی بودند، امکان رقابت برابر با تیمهای قدرتمند را از تیم بی تجربه ما گرفته بود.
آذری با بیان اینکه نبود پخش تلویزیونی به ورزش بانوان ضربه زده است، گفت: بحث اول اسپانسرها دیده شدن و تبلیغات است، منتهی وقتی در ورزش بانوان هیچ تصویری به بیرون درز نمیکند، قاعدتا اسپانسر هم رغبتی برای ورود به این عرصه نخواهد داشت.
وی در پایان با اعلام اینکه گاهی مجبور بود برای انجام یک بازی بیش از ٦٠ ساعت را در اتوبوس سفر کند، افزود: واقعیت تلخ این است که متاسفانه پول قرارداد یک بازیکن درجه سوم فوتبال آقایان، هزینه یک فصل یک تیم بانوان را پوشش میدهد و این نابرابری باید با مدیریت مسئولان رفع شود.
استقلال ساری، تیمی که در نهایت سقوط کرد
تیم فوتسال استقلال ساری در بیست بازی لیگ برتری تنها توانست ٤ امتیاز بدست آورد و با یک پیروزی، یک تساوی و ١٨ شکست شرایط بسیار سختی را در فصل ٩٧-٩٨ تحمل کرد.
استقلال ساری فصل قبلتر هم از بیست و دو بازی ٧ امتیاز اندوخته بود و یازدهم شد و در نهایت با رایزنیهای انجام شده با فدراسیون توانست در لیگ برتر ماندنی شود.
رعنا محمدی سرمربی استقلال ساری با بیان اینکه تیمش در سومین فصل حضور خود نتوانست از سهمیه مازندران دفاع کند، گفت: به دلیل سقف مالی که در باشگاه وجود داشت موفق نشدیم تیمی قدرتمند برای لیگ آماده کنیم و بسیاری از بازیکنان درجه یک لیگ که مازندرانی هم هستند، حاضر نشدند در تیم ما بازی کنند.
وی افزود: تیم در بازیهای لیگ جنگنده و با کیفیت فوتبال بازی میکرد و مشکل فنی خاصی در تیم نبود، وجود ملی پوشان متعدد در رده های سنی مختلف، گواهی بر این مدعاست.
محمدی با بیان اینکه نداشتن پول موجب شد در برخی بازیها حاضر نشویم و باخت فنی بدهیم، گفت: از ارگانهای مختلف استان درخواست کمک کردیم منتهی کسی به کمک ما نیامد، باید توجه داشت که ورزش بانوان نیاز به دیده شدن دارد که متاسفانه تا به حال محقق نشده است.
سرمربی استقلال ساری افزود: در بسیاری از استانها مدیران کل ورزش و جوانان، اسپانسرها و خبرنگاران برای دیدن و پوشش بازی بانوان به ورزشگاه میآمدند، اما در مازندران ورود آقایان در هر مقامی ممنوع است و این امر از انگیزه بچهها کاسته است.
صداوسیما وارد شود، بخش اعظمی از مشکلات حل میشود
محمدحسن محمدی کیادهی مالک استقلال ساری گفت: برای موفقیت تیم سه عامل بازیکنان، باشگاه و ادارات دخیل هستند و در ساختار کنونی ورزش کشور، هرکدام از این سه دچار ضعف شود، مشکلات عدیده به سمت تیمها سرازیر میشود.
وی با بیان اینکه ادارات دولتی پول همه خدمات ارائه شده را بدون گذشت مطالبه میکنند، افزود: برای درخواست کمک از ادارات دولتی دست کسی به سمت قلم نمیرود و با وجود چنین اوضاعی، تنها درخواست ما این است هزینه خدماتی مثل پزشک، آمبولانس، نیروی انتظامی را از تیمها دریافت نکنند تا کمکی به آنها شود.
محمدی کیادهی گفت: اسپانسر به ورزش بانوان ورود نمیکند، چون ورزش بانوان دیده نمیشود و حتی با پخش چند ثانیه مسابقات در اخبار، اسپانسرها به طور محسوسی به فعالیت رغبت پیدا میکنند که نشان میدهد تا رسانه نباشد این مشکلات پابرجا خواهند ماند.
مالک تیم فوتسال استقلال ساری در پایان وجود یک تیم لیگ برتری موجب روشن بودن چراغ ورزش بانوان دانست، گفت: اولویت فعالان عرصه ورزش بانوان تنها فرهنگ سازی است و کسی از این راه درآمدی ندارد که موجب میشود بانوان در بالاترین سطح استعداد خود را به نمایش درآورند.
صنعت نیست، پول نیست، پس باید راه چارهای یافت
فاطمه بوداغی نایب رییس امور بانوان هیئت فوتبال مازندران گفت: نبود صنعت و شرکتهای تولیدی بزرگ به طور کلی ورزش استان را تحت الشعاع قرار داده است و اگر خیرین و شرکتهای کوچک نیکوکار نبودند، شرایط سختتر میشد.
وی افزود: بازیکنان با کیفیت از استان کوچ کردند و الان با قراردادی ٥٠-٦٠ میلیون تومانی مشغول بازی هستند و این بی تجربگی بازیکنان به تیمهای ما ضربه زده است.
بوداغی گفت: برای حل این مشکل دو راه وجود دارد: اول، فدراسیون و بالاخص هیئت فوتبال راهکاری بیاندیشد که تیمهای بزرگ لیگ برتری مردان بخشی از هزینه خود را به تیم داری در بانوان اختصاص دهند؛ دوم، درخواست از استاندار برای اینکه شرکتهای مالیات دهنده استان، وجه مالیات خود را در ورزش هزینه کنند تا بدین شکل هم تخفیفی به آنها داده شود و هم ورزش رونقی بیاید.
نایب رییس هیئت فوتبال امور بانوان گفت: باید پای رسانه را به ورزش بانوان باز کرد، چون کلید حل ماجرا در ورود رسانه است، رسانه نقش بسزایی در معرفی استعداد بانوان دارد.
گزارش از حامد گلی
انتهای پیام/س