به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه لبنانی الاخبار به اسنادی از عربستان سعودی و اردن دست یافته که حاوی ارزیابی و برداشت ریاض و اَمان از بوریس جانسون، نخستوزیر جدید انگلیس است.
الاخبار گزارش داد به دو سند دست یافته که صورتجلسه دیدار جانسون با وزرای خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس است. ارزیابی سعودی و اردنی از جانسون به سال ۲۰۱۶ بازمیگردد که او در دو مرحله شهردار لندن سپس وزیر خارجه انگلیس بوده است.
الاخبار نوشت: «عادل الجبیر» وزیر خارجه وقت عربستان سعودی (که اکنون وزیر مشاور دولت در امور خارجه است) در آن زمان در نامهای محرمانه، ارزیابی منفی خود را از جانسون به محمد بن سلمان ارائه کرد که نتیجه جلسه وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس با جانسون در مقر اقامت نماینده دائم انگلیس در نیویورک بوده است.
این روزنامه لبنانی توضیح داد: توجه عربستان سعودی به جانسون خیلی زود شروع شد، چرا که اسم او از همان زمان به عنوان شخصیتی جنجالی و نامزد احتمالی قوی برای نخست وزیری انگلیس مطرح بوده است. در نشست وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس با جانسون در نیویورک که صورتجلسه آن ضمیمه نامه الجبیر به بن سلمان شده، آمده است که جانسون در قبال مواضع کشورهای خلیج فارس درباره ایران واکنش سردی نشان داده و در این تردید وجود دارد که مسئله اصلی او در خاورمیانه ایران باشد. در عین حال او نشان داده که از مردم ایران خوشش میآید و این از فیلمهای ایرانی که مشاهده کرده، مشخص است.
عادل الجبیر در این نامه به بن سلمان نوشت: «افتخار دارم اطلاعاتی درباره مواضع بوریس جانسون، وزیر امور خارجه جدید پادشاهی متحده (بریتانیا)، در سایه تغییرات سیاسی مرتبط با خروج [لندن] از اتحادیه اروپا خدمت جنابعالی برسانم. این اطلاعات حاصل ناهار کاری مشترک وزرای خارجه کشورهای شورای همکاری خلیج [فارس] با جانسون در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک است که از ارزیابی محرمانه اردن درباره شخصیت جنجالی جانسون و موضع او درباره بشار اسد کسب شده بویژه این که او یکی از محتملترین نامزدهای نخست وزیری بریتانیاست. آقای جانسون [میزان یا نوع] شناخت خود از اوضاع خلیج [فارس] را به ما بُروز نداد، و نظر خود را به روشنی و با صراحت در خصوص مسائل مورد بحث بیان نکرد؛ بخصوص موضعش درباره ایران و سوریه را. او بیشتر برای عقد توافقنامههای تجاری با کشورهای شورای همکاری تمایل نشان داد».
ارزیابی اردن از شخصیت و مواضع جانسون نیز به شرح زیر است:
جانسون گفته با بشار اسد موافق است، زیرا هر گزینه دیگری به ویرانی کامل سوریه منجر میشود. وی معتقد است دخالت نظامی روسیه در سوریه به آزادی مناطق متعددی از اشغال داعش کمک کرده است.
جانسون از اوباما متعجب است که چطور انگلیس را به ماندن در اتحادیه اروپا تشویق میکند تا نفوذ خود را در آن حفظ کند، اما در عین حال آمریکا در حال از دست دادن رهبری و زعامت خود در جهان است.
در اسناد مذکور آمده است: جانسون طی نشستی در نیویورک، وقتی وزیران امور خارجه عربستان و بحرین از حضور نیروهای ایرانی و گروههای دیگر در سوریه ابراز نگرانی میکنند گفته آیا واقعا سپاه پاسداران آنجاست؟ وی همچنین درباره ایران گفت: وقتی فیلمی ایرانی نگاه میکنم، میگویم که چه ملت بزرگ و صلحطلبی...
جانسون از حزب محافظه کار انگلیس با کسب ۹۲ هزار رای در مقابل ۴۶ هزار رای جرمی هانت، وزیر خارجه پیشین این کشور و رقیب خود در این انتخابات، به نخستوزیری رسید. او از طرفداران سرسخت برکسیت بوده و وعده داده است انگلیس را در تاریخ تعیین شده، ۳۱ اکتبر، با توافق و یا بدون توافق از اتحادیه اروپا خارج خواهد کرد.
انتهای پیام/
منبع: فارس