هنر و ورزش دو عنصر جدایی ناپذیر هستند و در بخش های مختلف مکمل یکدیگر هستند.

به گزارش خبرنگار حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، ورزش یک پدیده اجتماعی است و هیچ پدیده اجتماعی جدا از هنر نیست. فعالیت ورزشی دارای یک عنصر اساسی به نام حرکت است که با هنر آمیخته می شود از این رو درباره ارتباط ورزش و هنر گفتگویی با خداداد عزیزی، فیروز کریمی و محمدرضا احمدی داشتیم که در ادامه می‌خوانید:

چرا باشگاه های ورزشی فقط پسوند فرهنگی را یدک می کشند/مربی اسبق استقلال تهران به هنر علاقه ندارد

خداداد عزیزی پیرامون ارتباط ورزش و هنر گفت:طبیعی است صد در صد ارتباط دارند؛ نمی‌توان گفت که فرهنگ و ورزش با هم ارتباط نداشته باشند زمانی که برنامه‌ای در تلویزیون بازی‌های جام جهانی را پوشش می‌دهد در آیتم‌های خود کشور‌های حاضر در جام جهانی را از لحاظ زندگی، دین، مذهب، فرهنگ و گویش بررسی می‌کنند.

وی ادامه داد: فرهنگ جزئی از ورزش است و یکی از نکاتی است که می‌گویند ورزش خیلی از پیامها را می‌تواند انتقال بدهد چرا که وقتی دو کشوربا یکدیگر بازی می‌کنند می توان ارتباط خوبی بین دو کشور برقرار کرد.

بازیکن سابق تیم ملی عنوان کرد:من فکر می‌کنم بحث فرهنگی در باشگاه‌های ما وجود ندارد و فرهنگ سازی نمی‌شود.

وی درباره علاقه خود و حضور ورزشکاران به هنرتوضیح داد: من هنر را دوست دارم و فیلم‌های سینمای ایران و خارج از کشور را پیگیری می‌کنم.در برخی موارد دیده شده فوتبالیستی بعد از پایان دوره ورزشی به سمت سینما و بازیگری حتی موسیقی سوق پیدا می‌کند، پژمان جمشیدی در این قضیه موفق بوده است البته خیلی کم اتفاق افتاده کسی از هنر وارد ورزش شود.

عزیزی خاطر نشان کرد:باید از سنین پایین در ورزش فرهنگ سازی شود همه باشگاه‌های ما با پسوند فرهنگی ورزشی دارند، اما فرهنگی نیستیم امیدوارم اتفاقات فرهنگی را شاهد باشیم. زمانی که در دنیا به یک بازیکن بخاطر رنگ پوست توهین می‌شود و نسبت به آن واکنش نشان می‌دهند این کار کاملا فرهنگی است.

بازیکن

احمدی: ورزش ، هنر است

محمدرضا احمدی گزارشگر ورزشی پیرامون این موضوع گفت:ورزش خودش هنر است کسی که می‌تواند دل خیلی را به دست بیاورد هنرمند است و در حوزه ورزش این موضوع را شاهد هستیم.

وی ادامه داد:در عرصه ورزش در کشور ما هر باشگاه یک نام فرهنگی را یدک می‌کشد و یک رسالتی بر دوش آنهاست که بتواند در امور فرهنگی هم کار‌های خوبی انجام دهد، اما خیلی کم به چشم می‌آید.

احمدی عنوان کرد:زمانی که می‌گویند فوتبال یک صنعت است،این صنعت می‌تواند گسترده باشد و در حوزه‌های مختلف اتفاق‌های مهم را رقم بزند حتی می‌گویند ورزش باعث دوستی ملل و انتقال فرهنگ می‌شود و ورزشکاران به نام سفیران فرهنگی و ورزشی و اجتماعی یک کشور به حساب می‌آیند. این نشان می‌دهد ورزش می‌تواند کار‌های خیلی مهمی انجام دهد و یک رسالت فرهنگی در عرصه اجتماعی به دوش ورزشکاران است که باید به بهترین شکل ممکن استفاده کنند انشاءالله قهرمانان ملی ما در عرصه ورزش بتوانند این کار‌ها را انجام دهند و بدانند به عنوان عضوی از جامعه یک وظایفی به دوش آن‌ها است شاید خیلی کمرنگ‌تر در ذهن آن‌ها باشد اما بسیار پررنگ است.

گزارشگر فوتبال تصریح کرد:آن کسی که روی سکو می‌نشیند از کسی که داخل زمین است الگوبرداری می‌کند، هر چقدر ما بتوانیم در عرصه فرهنگ سازی کار ها‌ی خوبی انجام دهیم قطعا تاثیر خود را روی سکو‌ها خواهیم دید، در حوزه ورزش برخی از هنرمندان را می‌بینیم که بازی‌هایی را انجام می‌دهند و اتفاق‌های را رقم میزنند و نشان می‌دهند که ورزش و هنر از هم جدا نیستند و در کنار هم می‌توانند کار‌های خوبی انجام دهند شما مگر هنرمندی می‌شناسید که ورزش نکند از این رو امیدواریم در یک راستا گام برداریم و حال کلی جامعه خوب باشد.

فیروز کریمی خیلی به هنر علاقه ندارم/ارتباط  بین ورزش و هنر از نگاه ورزشکاران/بحث فرهنگی در باشگاه‌های ما وجود ندارد

کریمی : هنر و ورزش از یک خانواده هستند

فیروز کریمی با اشاره به سختی کار هنرمندان گفت:خیلی به هنر علاقه ندارم، اما برای عزیزان در عرصه هنر احترام قائل هستم، از زمانی که در برنامه «ستاره ساز» حضور پیداکردم، متوجه شدم که چقدر زحمت می‌کشیدند و کار سختی دارند.

وی افزود: به دلیل مشغله کاری و فوتبال خیلی وقت نمی‌کنم سینما بروم، اما تلویزیون در حد نیاز اخبار، روزنامه ورزشی و علمی باشد سعی می‌کنم تماشا کنم.

کریمی عنوان کرد:ورزش خودش یک هنر است و ورزش کردن مثل نقاشی، خطاطی و نوازندگی است؛ فوتبال یکی از شاخصه های عرصه هنر است وشما به هیچ وجه آن‌ها را از هم جدا نمی‌بینید چرا که از یک خانواده هستند.

مربی اسبق استقلال تهران توضیح داد:وقتی وارد بحث فرهنگی در ورزش می‌شویم یک سری فاکتور‌های بازی جوانمردانه یا «فیرپلی» را شاهد هستیم و نفس کار ورزش؛ فرهنگ سازی است چرا که بدون فرهنگ ورزش معنی پیدا نمی‌کند.

وی افزود: ورزش فرهنگ‌های خاص خود مانند تلاش کردن، ناامید نشدن، از پیروزی مغرور نشدن، گذشت کردن را دارد، می‌توان از ورزش رضایت عموم، فرهنگ افزایش قدرت بدن، روح سالم در جسم ورزشکار را یاد بگیریم.

کریمی خاطر نشان کرد:یک هنرمند خوب می‌تواند ورزشکار خوب شود و برعکس؛ برخی از دوستان ما از ورزش به هنر و از هنر به ورزش آمدند و توانمندی آن را دارند چرا که ریشه آن‌ها از یک خانواده است، اما مردم و مخاطب از ورزشکار و هنرمند خواسته‌های متفاوت دارند و می‌خواهند هنرپیشه مسائل اجتماعی را در تصویر نشان بدهند. ورزشکار هم بخاطر نشاط جامعه باید تلاش کند تا افتخارات برای کشور داشته باشد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار