به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، روابط عمومی دادگستری فارس اعلام کرد: در دیدار مدیران دو مجموعه دادگستری فارس و دانشگاه شیراز، یک تفاهمنامه ۱۵ مادهای همکاری به امضای مسئولان دو مجموعه رسید تا براساس آن تعامل در ابعاد علمی، پژوهشی و انجام تحقیقات کاربردی، گسترش یابد.
رئیس کل دادگستری فارس در این دیدار با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری دانشگاه شیراز را دارالعلمی در دارالعلم توصیف کردند، گفت: دانشگاه شیراز یکی از سرمایههای علمی بزرگ کشور و از افتخارات استان همشه در قلّه فارس است.
حجت الاسلام والمسلمین سید کاظم موسوی در جمع مدیران و اساتید دانشگاه شیراز با اشاره به انتصاب حضرت آیت الله رئیسی به عنوان رئیس قوه قضائیه و آغاز دوران تحول در دستگاه قضایی با بیان اینکه مردم انتظار دارند در مجموعه قضایی کشور تحول ایجاد شود گفت: تحول در همه ابعاد نیازمند کار علمی و پژوهشی هدفمند است و این نشست مشترک میتواند مقدمهی یک همکاری بزرگ و هدفمند باشد.
نماینده عالی قوه قضائیه در استان فارس با تأکید بر اینکه ما برای ایجاد تحول درمجموعه قضایی نیازمند کمک فرهیختگان جامعه و شخصیتهای علمی هستیم تصریح کرد: یادداشت تفاهم همکاری دو مجموعه میتواند پشتیبان علمی مناسبی برای اجرای طرح تحول در دستگاه قضایی باشد.
وی با بیان اینکه اولویت ما در دستگاه قضایی در راستای ایجاد تحول، اتقان آراء قضایی، پیشگیری از وقوع جرم و آسیبهای اجتماعی، احیاء حقوق عامه، حمایتهای قضایی در راستای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی و اصلاح قوانین است گفت: آراء صادره در دستگاه قضایی باید از چنان استحکام و استدلالات قانونی برخوردار باشد که اعتراض به آراء کاهش و به حداقل برسد.
رئیس شورای قضایی استان فارس مسئله پیشگیری از وقوع جرم و آسیبهای اجتماعی را دیگر اولویت مجموعه قضایی استان در دوران تحول خواند و افزود: باید با کار علمی و پژوهشی مشترک و آسیب شناسی اجتماعی تلاش نمایئم تا از تشکیل پروندههایی مانند ضرب و جرح و توهین جلوگیری نماییم تا به جای رسیدگی به اینچنین پروندههایی دستگاه قضایی بتواند به امورات مهمتر و برخورد با فسادهای کلان و بزرگ بپردازد.
وی در خصوص اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی نیز بیان داشت: امروز در یک جنگ تمام عیار اقتصادی بسر میبریم، اما نباید فراموش کنیم که در این دوران میتوانیم با به کار گیری همه توان علمی و عملی خود در همه ابعاد و با همکاری و تعامل همه اقشار بر این مشکل کشور فائق بیایم.
وی افزود: دستگاه قضایی با تشکیل ستاد پیگیری اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی پیش از این کار را آغاز کرده، اما باز هم میتوان با تکیه بر ظرفیت علمی و پژوهشی دانشگاه، حمایتهای قضایی از تولید کنندگان و سرمایه گذاران استان را افزایش داد و راه کارهای بهتری در راستای رونق تولید و حمایت از تولیدات داخلی و در نتیجه اشتغال زایی ارائه کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در هم اندیشی مجموعه قضایی و دانشگاه شیراز افزود: با اقدامات معاونت حقوقی قوه قضائیه اقدامات مناسبی در راستای اصلاح قوانین انجام شده است، اما با بهره گیری از توان بالا و ظرفیتهای علمی موجود در دانشکده حقوق دانشگاه شیراز و همچنین توان بالای علمی و تجربی قضات دادگستری استان میتوان پیشنهادات علمی و کاربردی قابل توجهی را در راستای اصلاح قوانین به معاونت حقوقی قوه قضائیه ارائه کرد.
موسوی افزود: لازم است در برنامه ریزی مشترکی زمینه هدایت پایان نامههای دانشجویی و رسالههای دکتری به سمت موضوعات پایهای و کاربردی بخصوص در حوزههای مرتبط با دستگاه قضایی فراهم شود.
حمید نادگران رئیس دانشگاه شیراز هم با اشاره به سابقه تاریخی و جایگاه علمی این دانشگاه، گفت: دانشگاه شیراز به نظر کیفیت علمی بین دانشگاههای جامع کشور پس از دانشگاه تهران در جایگاه دوم قرار دارد و همین امر و وجود بیش از ۱۷ هزار دانشجو و همچنین ۷۱۴ عضو هیئت علمی در ۷۵ رشته ظرفیتهای قابل توجهی را برای استان فارس ایجاد کرده است.
نادگران اضافه کرد: مسئله کیفیت در دانشگاه شیراز اولویت اول است و رویکرد دانشگاه از دو سال پیش تا کنون حرکت به سمت دانشگاههای نسل و سوم و چهارم است که در این دانشگاهها علاوه بر اولویتهای آموزشی و پژوهشی مسئولیتهای اجتماعی، نوآوری و کارآفرینی و همچنین تقاضا محوری مد نظر قرار دارد.
رئیس دانشگاه شیراز تصریح کرد: همکاریهای دوجانبه و یادداشت تفاهم دو مجموعه قضایی و دانشگاه شیراز در راستای استفاده متقابل از ظرفیتهای دو مجموعه است. در ادامه این نشست معاونین دادگستری و مدیران و اساتید دانشگاه شیراز به بیان دیدگاههای خود در راستای ارتقاء سطح همکاریهای دو جانبه پرداختند.
انتهای پیام/م