به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه لبنانی الاخبار در گزارشی با عنوان «مرگ خالد القاسمی در لندن: آیا یک ترور به دستور بن زاید بود؟» از تشدید اختلاف میان امیرنشینهای امارات بر سر جنگ یمن و تاثیر آن روی ادامه زنجیره خونریزیها در داخل خاندانهای حاکم امارات خبر داد.
در این گزارش آمده است: چند روز پس از سفر شاهدخت «هیا بنت الحسین»، همسر «محمد بن راشد»، حاکم دبی و خواهر عبدالله دوم -شاه اردن- به اروپا و اقامت وی در انگلیس خبر مرگ «خالد بن سلطان» فرزند ۳۹ ساله «سلطان بن محمد القاسمی»، حاکم شارجه در یکم ژوئیه گذشته در انگلیس منتشر شد. مرگی که هنوز علت آن در هالهای از ابهام است به خصوص که هنوز تحقیق پلیس لندن درباره فوت این تاجر اماراتی و صاحب شرکت خانه مدهای قاسمی به نتیجهای قانع کننده درباره دلایل مرگ وی نرسیده است.
این روزنامه لبنانی آورده است: چیزی که ابهام درباره علت مرگ شاهزاده خالد را بیشتر میکند برگزاری عجولانه مراسم تدفین وی قبل از کالبدشکافی جسدش بود. آن هم در حالی که محمد بن زاید، ولیعهد ابوظبی، و محمد بن راشد، حاکم دبی، هم در این مراسم حضور نداشتند با وجود اینکه هر دوی آنها هم در امارات بودند.
الاخبار افزود: بدین ترتیب یک حادثه ناگهانی جدید به تاریخ مملو از کودتاها و خونریزیهای داخل خاندانهای حاکم این کشور افزوده شد و شک و تردیدهای زیادی را در در داخل و خارج از انگلستان درباره سرنوشت آخرین پسر حاکم شارجه مطرح کرد.
الاخبار بر اساس اطلاعات به دست آورده خود نوشت: خالد القاسمی طی عملیاتی پیچیده که چندین ماه برای آن مقدمه چینی شده بود به دستور محمد بن زاید، ترور شد و تصمیم به قتل پس از آن گرفته شد که گزارشهایی امنیتی در اختیار محمد بن زاید قرار گرفت که از وجود تماسهایی بین شاهزاده اماراتی ترور شده با دستگاه امنیتی عربستان که تحت فرماندهی محمدبن سلمان، ولیعهد سعودی فعالیت میکند، خبر داده بود.
به گفته منابع مذکور جزئیات این ارتباط هنوز مشخص نشده است و هنوز هم برای سرویس امنیتی امارات عربی متحده مبهم است. اما اگر این قضیه درست باشد ترور شاهزاده خالد با دو هدف انجام شد:
نخست اینکه به بن سلمان بفهماند اماراتیها قادر به کنترل تماسهای عربستان با مهرههای متعلق به آنها و متوقف کردن آن است و دوم اینکه پیام هشدار دهنده غیرمستقیمی به دیگر شاهزادهها باشد تا جلوی هر گونه ارتباط محرمانه آنها با سعودیها را بگیرد.
مرگ اسرار آمیز القاسمی در زمانی رخ داد که مناقشههای بین بن سلمان و بن زاید در مورد برخی مسائل در منطقه و در راس آن جنگ یمن بروز پیدا کرده و امارات با ارسال پیامهایی به چند کشور از تمایل خود برای خروج از جنگ یمن و همچنین درگیری با ایران و همچنین تمایل به آرامش و آتش بس گفته است بر خلاف سعودیها که آمریکا را برای جنگ با ایران تحریک میکنند.
اختلاف میان بن زاید و حاکم شارجه مربوط به مقطع اخیر نمیشود بلکه ریشه در تفاوتهای پنهان و تضاد در منافع میان آنها با یکدیگر دارد. بخصوص از زمانی که ابوظبی به جای همه امیر نشینهای امارات تصمیم میگیرد و بر اساس برخی دادهها به دنبال کودتا علیه القاسمی بوده است تا گاز الحمریه و چاه نفت الصجعه را به تسلط خود درآورده و از طریق آن کسری بودجه ناشی از ورود بن زاید به جنگ یمن را جبران کند.
ترور القاسمی به شیوهای بسیار مشابه ترور فایزه البریکی، همسر شیخ حمدان آل نهیان در سال ۲۰۱۶ در لندن صورت گرفت و همچنین قتل پسر وی محمد که سه ماه بعد در همان شهر رخ داد اتفاقی که اگر شایعات درباره علت آن درست باشد به نظر نمیرسد آخرین حلقه از زنجیره خونریزیها در بین خاندانهای حاکم امارات به دلیل ادامه کشمکش بر سر نفوذ و قدرت باشد.
منبع: فارس
انتهای پیام/