به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، سید، ولی سلطان درشست مشترک تجار و فعالان اقتصادی سیستان و بلوچستان و ولایت نیمروز افغانستان اظهار داشت: ایران میزبان بیش از ۲ میلیون افغانستانی در خاک خود است و همواره با محبت با اتباع ما رفتار کردند.
وی ادامه داد: افغانستان علاقهمند به تبادل تجارت با ایران بوده و آمادگی کامل برای همکاری بیش از پیش با این کشور دارد.
والی ولایت نیمروز جمهوری اسلامی افغانستان بیان کرد: مسائل و مشکلاتی در رابطه با تجارت بین ایران و افغانستان وجود دارد که باید هرچه سریعتر بر طرف شود و این اعتقاد و اخلاص برای حل مشکلات در میان ۲ کشور وجود دارد.
وی تصریح کرد: ۲ کشور همسایه و برادر ایران و افغانستان باید در تمام زمینهها به ویژه همکاریهای منطقهای و توسعهای روابط خود را بیشتر از قبل ارتقا دهند.
ولی سلطان چابهار را فرصتی طلایی برای ایران، افغانستان، پاکستان، کشورهای آسیای میانه و جنوب آسیا دانست و افزود: باید از فرصت و موقعیت این شهرستان برای توسعه و تجارت به نفع ایران و افغانستان استفاده کرد.
وی ادامه داد: چابهار مکان مناسبی برای اتصال افغانستان به کشورهای مختلف دنیاست و این فرصت مناسب را باید قدر بدانیم.
والی ولایت نیمروز به عمدهترین ظرفیتهای منطقه چابهار اشاره کرد و گفت: هزینه پایین، فاصله مواصلاتی کم افغانستان به این منطقه و سهولت خاص و ویژه در چابهار از جمله مزیتهای مهم این منطقه است.
وی برطرف کردن مشکلات پیش رو تجارت را مهم دانست و بیان کرد: ایجاد کمیتههای مشترک، برطرف کردن مشکلات در کنار به فراموشی نسپردن توافق نامهها از جمله راههای مهم برای توسعه پایدار است.
استاندار سیستان و بلوچستان اظهار داشت: در دنیا امروز هیچ کشوری به تنهایی نمیتواند نیازمندیهای خود را بر طرف کند بنابراین باید موانع موجود بین تجارت ایران و افغانستان به سرعت برطرف شود.
احمد علی موهبتی ادامه داد: در حوزه حمل و نقل هیچ ناوگانی نمیتواند با ناوگان حمل و نقل دریایی رقابت کند چراکه هزینه و زمان در حمل و نقل بسیار مهم است و در این ناوگان به درستی دیده میشود.
وی بیان کرد: سیستان و بلوچستان با توجه به داشتن منطقه آزاد تجاری چابهار و دسترسی به آبهای آزاد در حوزه حمل و نقل دریایی میتواند بسیار تسهیل گر و کمک کننده باشد.
استاندار سیستان وبلوچستان تصریح کرد: چابهار دروازهای برای اتصال کشورهای آسیای میانه بویژه افغانستان به آبهای آزاد است.
وی اظهار داشت: ایران سالهای اخیر برنامه ها، سرمایه گذاریها و ایجاد زیر ساختهای مناسب در این منطقه را در دست اقدام قرار داده و نتایج خوبی را بدست آورده است.
موهبتی هدف از سفر والی نیمروز به سیستان و بلوچستان را شناخت توانمندیهای این استان برشمرد و افزود:توافقات خوبی در این سفر انجام شده و باید همه برای رفع موانع تلاش کنیم.
وی توجه به بخش خصوصی را مهم دانست و گفت: در کشور افغانستان و ایران باید بخش خصوصی بیش از پیش فعال شود.
استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: کمیته و کارگروههای خوبی برای رفع موانع تشکیل و به طور مستمر به ارزیابی عملکرد دو طرف میپردازد و موانع را برطرف میکند.
انتهای پیام/ع