به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، رحمانی وزیر صنعت معدن و تجارت در نشست با صنعتگران و تولیدکنندگان شهرک صنعتی شمس آباد تهران گفت: این بازدید و جلسه با صنعتگران پیرو جلسه قبلی در فرمانداری شهرری، برنامه ریزی و اجرا شده است.
رحمانی افزود: رییس مجلس که هفته قبل از شهرک شمس آباد بازدید کرده بود نیز، مواردی را برای پیگیری به بنده ارائه داد و وظیفه ما پیگیری این مسایل است. شمس آباد به عنوان بزرگترین شهرک صنعتی کشور از لحاظ وسعت، تعداد واحدهای مستقر و تعداد شغل ایجاد شده است.
بیشتر بخوانید: بروکراسیهای اداری و کاغذ بازیها سدی مقابل تحقق رونق تولید
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: ۱۴ ماه است که در شکل جدید تحریم شده ایم و مقاومت تولیدکنندگان و صنعتگران در این مدت جانانه بوده است و با تحریم مقابله کرده اند. برخی مسائل و مشکلات پیش آمده برای تولیدکنندگان به دلیل عدم درک صحیح دست اندرکاران از موضوع است و در این زمینه نگاه مسئولان ذی ربط باید تغییر کند.
وی اظهار کرد: قانون میگوید که حداقل ۴۰ درصد تسهیلات بانکی باید به بخش صنعت و معدن داده شود. بانکمرکزی میگوید که ما ۲۷ درصد تسهیلات را در این حوزه ارائه دادیم که این رقم باید بیشتر شود.
به گفته رحمانی رسانهها از جمله صدا و سیما توانمندیهای خوبی که در واحدهای تولیدی و عرصه تولید است، را به مردم نشان می دهند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: باید از ظرفیتهای داخلی و منابع خدادادی که داریم استفاده کنیم. نمایشگاه فرصتهای داخلی سازی ظرفیت خوبی بود و بالای ۱۰۰۰ مورد تفاهم نامه در این نمایشگاه امضاء شد که فرصت خوبی برای رونق تولید است.
وی ادامه داد: باید فضای کسب و کار به نفع تولید و رونق تولید، تسهیل و اصلاح شود. وزارت صمت باید در حمایت از کسب و کار یک قدم از دیگر دستگاهها جلوتر باشد، همکاران این مهم را مدنظر داشته باشند، البته گلایهها از مجموعه صمت در این خصوص هر چه جلوتر میرویم کمتر است.
رحمانی گفت: مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی تهران، مدیری جهادی و پیگیر است و باید استفاده از خط لوله آب و مترو را برای شهرک صنعتی شمس آبادپیگیری کند که شدنی است.
وی تصریح کرد: شرایط امروز ما ایجاب میکند که از واحدهای تولیدی برای اشتغال آفرینی برای جوانانمان حمایت کنیم. اشتغال همین شهرک شمس آباد در صورت حمایت تا یکصد هزار نفر قابل ارتقا است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: تامین زیر ساختهای مختلفی مثل فیبر نوری و مخابرات را در کنار آب، برق و گاز و تلفن جدی بگیرید.
وی افزود: همچنین مجلس شورای اسلامی باید برخورداری زیر ساختهای شهرکهای صنعتی از ارزش افزوده را برای آبادانی آنها دنبال کند.
رحمانی ادامه داد: شهرکهای صنعتی باید جزو زیباترین نقاط صنعتی و شهری کشور و محل اقتصاد و تولید در کنار فضای سبز و مدرن باشند، این مهم با تامین زیرساختهای لازم، شدنی است.
وی گفت: موضوع ساماندهی لکههای صنعتی و اعمال شعاع شهرکهای صنعتی را در دستور کار داریم، جمع بندیهای لازم شده است و تصمیمات خوبی خواهیم گرفت.
رحمانی اظهار کرد: صنعت سنگ از مزیتهای ما است، با انجمن سنگ جلساتی داشتیم، جلسات با این انجمن را همچنان ادامه خواهیم داد و از ظرفیت تشکلها استفاده خواهیم کرد.
وزیر صمت ادامه داد: صادرات در حوزه معدن منفی باشد بد نیست، این به معنای آن است که جلوی خام فروشی مواد معدنی را برای ایجاد ارزش افزوده در داخل گرفته ایم.
رحمانی با بیان اینکه پارسال حدود ۲۲ درصد واردات کاهش یافت گفت: واردات هر کالایی که امکان ساخت داخل دارد را ممنوع میکنیم، سال گذشته ۱۳۳۹ قلم کالا را ممنوع کردیم و امسال ۱۴۸ قلم کالا را به این لیست اضافه کردیم.
انتهای پیام/