براساس بخشنامه جدید دادستان کل کشور، شرط‌بندی پیش‌بینی مسابقات ورزشی با هر وسیله و ابزاری ولو در فضای مجازی جرم است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یک فانتزی اشتباه ذهنی، یک سراب و رویای باطل که قرار است شما را یک‌شبه پولدار کند. چیزی که این توهم را پروارتر کرده وجود ساز و کاری است که در ظاهر شما را به این باور می‌رساند که «این یک راه منطقی» است و در بدترین حالت شما را «بدشانس» جلوه می‌دهد. همین توهم باطل است که رویا را خیلی زود به کابوسی بی‌پایان بدل می‌کند. حرف از سایت‌های شرط‌بندی آنلاین است که این روز‌ها مثل قارچ هر کجا که باشید شما را پیدا می‌کنند و سعی دارند همان فانتزی اشتباه متوهمانه در شما را قلقلک کنند. این سایت‌ها در چند سال اخیر آن‌قدر زیاد شده‌اند که برخورد و فیلتر و بازداشت راه عبثی برای پیشگیری به نظر برسد. دو سال پیش پلیس اعلام کرد طی عملیاتی بیش از ۳۰۰۰ سایت شرط‌بندی را مسدود کرده است، این آمار دو سال پیش است و حالا که بسیاری از مسؤولان و رسانه‌ها حرف از رواج این سایت‌ها می‌زنند حتما با تعداد بسیار بیشتری از این سایت‌ها رو به‌رو هستیم.

ازتبلیغات  فوتبالیست مشهور تا شاخ های دوزاری اینستاگرامی / پشت پرده درآمد‌های نجومی سایت‌های شرط بندی آنلاین چه می گذرد؟

رواج پدیده قمار و شرط‌بندی را نمی‌شود به آسانی دسته بندی کرد، دلایل بسیاری برای رونق این جرم وجود دارد، شاید دم‌دست‌ترینش مربوط به مجازی شدنش باشد، این‌که اگر تا پیش از این محل‌هایی برای این کار وجود داشت حالا بی‌مکانی این پدیده خودش یکی از مهم‌ترین دلایل رواج شرط‌بندی است. افراد با سطوح درآمدی و بازه‌های سنی مختلف به راحتی می‌توانند بدون خروج از خانه یا حتی بدون جابه‌جا شدن از روی مبل منزل یا صندلی محل کار و تحصیل خود، با یک گوشی هوشمند وارد این سایت‌ها شوند. همین است که حالا حجت‌الاسلام منتظری، دادستان کل کشور، با صدور بخشنامه‌ای تاکید کرده هرگونه شرط‌بندی و پیش‌بینی آنلاین جرم است و هم کسانی که شرط‌بندی می‌کنند و هم کسانی که وب‌سایت‌های شرط‌بندی را اداره می‌کنند، «مجرم» هستند. پیش از این برخی از این افراد در توجیه کار خود به برخی از استفتائات فقهی استناد می‌کردند که قمار یا شرط‌بندی در فضای مجازی را مشمول قمار ندانسته‌اند. اما حالا دادستان کل در بخشنامه منتشر شده تاکید کرده موضوع شرط‌بندی آنلاین در «مرکز‌تحقیقات فقهی حقوقی قوه قضاییه» بررسی شده و این مرکز تفاوتی بین این نوع شرط‌بندی و شرط‌بندی معمولی ندیده است.

۴۰۰ میلیون تومان تبلیغ یک بازی

بدیهی است که گردش مالی مشخصی برای این سایت‌ها نمی‌توان متصور بود، چرا که رصدی برای تعداد کاربران این سایت‌ها وجود ندارد. اما گمانه‌زنی‌ها بر اساس همان داده‌های اندک نشان می‌دهد پشت پرده این سایت‌ها چه پول هنگفتی وجود دارد.

بدتر این‌که بدانیم بسیاری از این کاربران از سایت‌های شرط‌بندی خارجی استفاده می‌کنند و اعدادی که برای گردش و درآمد مالی ناشی از این پیش‌بینی‌ها هم مطرح می‌شود، گرچه کمی متفاوت، ولی نجومی‌اند و هر روز هم بخشی از سرمایه داخلی به‌واسطه پیش‌بینی در وب‌سایت‌های خارجی از کشور خارج می‌شود.

برای دریافت برخی از این ارقام می‌توانیم به یک خبر منتشر‌شده از سوی پلیس فتای آذربایجان‌شرقی استناد کنیم. چند وقت پیش اعلام شد در این استان شش نفر از گردانندگان سایت‌های شرط‌بندی دستگیر شده‌اند که گردش مالی آن‌ها بیش از ۱۶۰ میلیارد تومان بوده است. وقتی این گردش مالی بالا به حقیقت نزدیک‌تر می‌شود که بدانید بر اساس تحقیقات ما فقط در ۲۴ ساعت قبل از دربی فوتبال ایران تنها یک وب‌سایت قمار بیش از ۴۰۰میلیون تومان هزینه تبلیغات داده است. حتما که باید درآمد بالایی از یک مسابقه فوتبال وجود داشته باشد که تنها یک سایت برای تبلیغات خودش آن‌هم فقط در یک شب ۴۰۰ میلیون تومان خرج کرده است. در یک نمونه دیگر تعداد دنبال‌کننده‌های صفحه اینستاگرام یکی از این سایت‌ها ۵۰ هزار نفر است، حتی اگر خوشبینانه نگاه کنید و هر کدام از این افراد با تنها ۵۰ هزار تومان وارد این سایت شده باشند یعنی دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان وجه در حساب این افراد خوابیده است. این تنها یک نمونه است و اگر خبر از مسدود شدن نزدیک به ۳۰۰۰ سایت شرط‌بندی را ملاک قرار دهیم یعنی با یک گردش بسیار بالایی در این رابطه رو‌به‌روییم.

روش‌های آشکار عضوگیری

روش عضوگیری و شارژ مالی این وبسایت‌ها کاملا روشن است. قاعده تمام آن‌ها انتخاب از بین سه روش معمول برای شارژ مالی است. جالب این‌که این سایت‌ها به راحتی برای این روش‌ها شماره کارت اعلام می‌کنند. شماره کارت فردی حقیقی در یک بانک رسمی کشور. هر چند بسیاری از این سایت‌ها مدام این شماره کارت را (احتمالا به واسطه مسدود شدن آن) تغییر می‌دهند. این چرخه البته که سودی ندارد درست مثل فیلتر کردن خود وب‌سایت‌های قمار. در یک نمونه تنها طی یک هفته یکی از این سایت‌ها چهار بار فیلتر شده و هر چهار بار آدرس جدیدی اعلام کرده است. در حالی که به نظر می‌رسد باید به جای فیلتر کردن خود سایت برخورد با شرکت‌هایی در دستور کار قرار گیرد که به این سایت‌ها درگاه بانکی اختصاص می‌دهند. هر چه در این وادی جلوتر بروید اطلاعات جالب‌تری کسب می‌کنید. احتمالا برای پیدا کردن این شرکت‌ها کار سختی پیش روی وزارت ارتباطات و پلیس فتا نیست، اما چرا همچنان شرکت‌هایی وجود دارد که به این سایت‌ها (البته سایت‌های فیلترشکن) به راحتی درگاه بانکی اختصاص می‌دهند؟

از فوتبالیست تا ستاره پوشالی

اگر تا چند سال پیش بار منفی کلمه «قمار» همسان با اعتیاد بود، اما حالا انگار افزایش این کار و رواج این سایت‌ها به نوعی قبح قمار را هم کم کرده است، آنقدر که همین چند روز پیش یکی از فوتبالیست‌های جوان به صورت رسمی اعلام کرد که فوتبال را کنار گذاشته و می‌خواهد سایت شرط‌بندی تاسیس کند! آن‌ها که پیگیر فوتبال ایران هم هستند از وجود شرط‌بندی‌های گسترده در فوتبال ایران آگاهند. یکی دیگر از نقاط مبهم در برخورد با این سایت‌ها هم همین عیان بودن ماجراست. اعلام رسمی این فوتبالیست را بگذارید کنار، بازیگر سینمایی که چند وقت پیش هم به واسطه نمایش اسلحه کمری خود در یک ویدئو بازداشت شده بود در استوری اینستاگرام شخصی‌اش که البته تعداد بازدیدکننده چند ده هزار نفری دارد به راحتی تبلیغ یکی از این سایت‌ها را می‌کند و البته تضمین می‌دهد این سایت معتبر است. شعار اصلی همه این سایت‌ها هم اعتبار است!

بسیاری دیگر از چهره‌های مشهور در فضای مجازی البته که از گردانندگان سایت‌های قمارند، پویان مختاری و وحید خزایی نمونه‌های علنی این ماجرا هستند. افزایش شکاف طبقاتی، بالا رفتن نرخ بیکاری، بی‌ارزش شدن پول ملی و البته وجود رانت در مناسبات اقتصادی همه و همه شاید از دلایل پایه‌ای رواج این سایت‌ها باشد. کاستی‌های اقتصادی امروز جامعه و رسیدن به پول‌های آسان و رفتن راه صدساله در یک شب همه و همه از دلایل گرایش شدید این سال‌ها به این نوع شرط‌بندی‌هاست. همین است که ورود جامعه‌شناسان به این بحث را مهم‌تر می‌کند. بدیهی است که پلیس و مسؤولان قضا بنا به وظیفه خود با این موارد برخورد می‌کنند، اما در کنار آن نباید از بحث آگاه‌سازی افراد جامعه از این گرداب غافل شد.

منبع: روزنامه جام جم

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مهرسام
۱۳:۲۲ ۰۲ مرداد ۱۳۹۸
سلام الانی که دارم میگم دوستم نابود شد،افسرده شد،بدبخت بچه یسالش زنش هیچی واسه خوردن ندارن .بیکاره .ماشینش رفت طلاهاشون رفت بیکار شد فقط یه خونه براش موند .الانم افسرده تو خونه نشسته .اینو کی راه انداخت خدا لعنتش کنه شرطبندی چیه
Iran (Islamic Republic of)
بهرام
۰۹:۱۵ ۰۲ مرداد ۱۳۹۸
گرداننده اصلی سایت های شرطبندی و قمار پدر و پسری هستن که در ترکیه ساکنن ولی نکته تلخ ماجرا اینجاست که شبکه بانکی کشور براحتی آب خوردن درگاه بانکی در اختیار این مجرمین قرار میده؟؟ ایراد رو باید به دستگاه های ناظر گرفت که شما کجایید؟ طرف روی شبکه بانکی کشور شبکه کارت به کارت نوشته و در حال کلاهبرداری و پولشویی و فیشینیگ هست!!! یه پیگیری نمیکنید چطور اینکارو کرده؟؟
Iran (Islamic Republic of)
پیمان
۰۷:۲۹ ۰۲ مرداد ۱۳۹۸
باید جلوی کلاهبرداری از سوی قوه قضاییه هر چه زودتر گرفته شود
Turkey
Soheil
۰۵:۰۲ ۰۲ مرداد ۱۳۹۸
وارد نشید که بدبختی داره !
با ۲۰۰ هزار تومان وارد شدم
و تا الان طی ۲ سال که داره میگذره بالای ۶۰۰ میلیون باخت دادم
زندگی م ، دارایی م ، همه چی از هم پاشیده ، برای حرفام مدرک دارم که ثابت کنم ... واقعا وارد نشید
من که کل زندگی خودمو + خانوادمو نابود کردم ، امیدوارم کسی دچار روزگار من نشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۴۲ ۰۲ مرداد ۱۳۹۸
واقعا جای تاسف است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۵۷ ۰۲ مرداد ۱۳۹۸
تورو خدا این سایت ها و جمع کنید.بخدا قسم مشکل خیلی از خانواده هاست.خانواده ایی میشناسم که پسر ۲۳ سالشون کل رندگیشون بابت قمار تو همین سایت ها باخته یه عمرم بدهکار کرده خانوادشو آخرم به مواد مخدر. رو برد از باخت. بجز ضرر مالی زندگیش و هم باخت