حجم خون مادر در بارداری بالا میرود چراکه برای رشد و تکامل جفت و جنین و خون سازی، مادر نیاز به آهن دارد.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، در این گزارش، جدیدترین دانستنیهای روز پزشکی که هر روز با آن سر و کار دارید، دنبال میکنیم.
رژیم غذایی مادران شیرده، با مصرف غذاهایی مثل گوجه فرنگی، توت فرنگی، پیاز، سیر، سبزیجات خام، کاهو، کلم، حبوبات، ادویه جات و چاشنیها، موجب بروز مشکلات گوارشی در ماههای اول تولد نوزادشو و حتی بو و مزه شیر تغییر میکند.
میوههایی مثل زردآلو و آلو و خوردن بیش از حد بعضی میوههای دیگر مثل هندوانه و هلو باعث ایجاد گاز در روده و دردهای شکمی کودک شود؛ گاهی نوزاد به بعضی از مواد غذایی در رژیم غذایی مادر حساسیت دارد و دچار کهیر میشود، بنابراین مادر شیرده باید در مصرف غذاها دقت و ماده آلرژی زا را از رژیم غذایی حذف کند، خیلی اوقات این ماده حساسیت زا را میتوان از حساسیت پدر یا مادر نسبت به بعضی از مواد غذایی متوجه شد.
حجم خون مادر در بارداری بالا میرود و برای رشد و تکامل جفت و جنین و خون سازی، مادر نیاز به آهن دارد و از طرفی مقداری از آهن دفع میشود، بنابراین بدن مادر باید مقدار کافی از این عنصر را در اختیار داشته باشد تا بتواند به نیازهای بدنش پاسخ دهد.
آهن از ماه چهارم بارداری (۱۶ هفته) تا ۳ ماه بعد زایمان روزی ۳۰ میلی گرم در مادرانی که از نظر هموگلوبین طبیعی و تک قلو هستند به صورت مکمل دارویی تجویز میشود، در مواردی از جمله در دو یا چندقلویی، بزرگی جثه مادر، مصرف نامنظم آهن در طی بارداری، کم خونی، آغاز مصرف آهن در اواخر حاملگی دوز روزانه ممکن است دو تا سه برابر شود.
کمبود ویتامین D در بدن روی تمام سلولهای بدن تاثیر منفی دارد از جمله آنکه روی تجمع چربی در ناحیه شکم میشود؛ سعی کنید اگر خانه یا محل کارتان آفتاب گیر نیست در آفتاب نیم ساعت راه بروید و اگر خیلی در خانه هستید و آفتاب گیر هم نیست در خانه قرص ویتامین D بخورید.
بسیاری از افراد به دلایل مختلفی مواد نشاستهای مصرف میکنند که برای بدنشان مضرات زیادی به همراه خواهد داشت؛ از این رو پزشکان توصیه میکنند در مصرف مواد نشاستهای نهایت توجه را داشته باشید؛ باقی ماندن مواد نشاستهای در معده باعث نفخ و تولید گاز میشود و هضم و جذب مواد غذایی را به تاخیر میاندازد همچنین سبب یبوست میشود؛ گندم، ذرت و سیب زمینی از جمله گیاهانی هستند که نشاسته فراوانی در آنها وجود دارد.
اگر نمیخواهید دچار غلظت خون و سکته شوید، آب خوردن را فراموش نکنید؛ افراد بعد از ۴۰ سالگی، اغلب کمتر تشنه میشوند و آب کمتری مصرف میکنند، در نتیجه خون دائم غلیظ میشود و هیچوقت نمیتواند به عروق ظریف (مویرگها) غذا و اکسیژن برساند، به همین علت شاهد سکته و انواع بیماریها هستیم در نتیجه سعی کنید همیشه به میزان کافی آب بخورید.
انتهای پیام/