به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، ابوالفضل درانی نژاد پزشک متخصص داخلی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار کرد: شایعترین بیماریهای دستگاه گوارش رفلاکس یا همان ترش کردن بعد از غذا است که ناشی از برگشت ترشحات اسیدی و مواد غذایی از داخل معده به لوله مری و با احساس داغی، سوزش و گاهی درد پشت جناغ سینه همراه است.
وی ادامه داد: این ترش کردن در حالت طبیعی اتفاق نمیافتد، بلکه به علت نوع غذا، حجم غذا و فرم خوردن غذا، به عنوان مثال پرخوری یا خوردن غذاهای پرچرب، ادویه دار، غذاهای اسیدی، خوردن قهوه و الکل، کشیدن سیگار، دراز کشیدن پس از غذا اتفاق میافتد.
ابوالفضل درانی نژاد تصریح کرد: همچنین افرادی که با معده پر فعالیت فیزیکی انجام میدهند دچار رفلاکس میشوند؛ به این علت که مخاط مری مانند مخاط معده، حفاظت و ایمنی کافی را در مقابل اسید ندارد و موجب التهاب و تورم، قرمزی و حتی زخم در ناحیه مری میشود که به آن «بارت» میگویند.
وی گفت: پزشک متخصص داخلی دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان کرد: بارت پیش زمینهای برای سرطان مری است و افرادی که دچار چنین مشکلی هستند، بهتر است از دراز کشیدن پس از مصرف غذا پرهیز کرده و از مصرف غذاهای حجیم و پرچرب و هرگونه پرخوری خودداری کنند.
پزشک متخصص داخلی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اضافه کرد: همچنین از مصرف مایعات زیاد همراه غذا، پرهیز کرده و بیش از اندازه قهوه، شکلات و نوشابههای گازدار نخورند و توصیه میشود هنگام خواب سر و شانه ها، ۱۵ درجه بالاتر از کمر قرار گیرد.
ابوالفضل درانی نژاد ادامه داد: اگر فردی بیش از ۲ تا ۳ بار، نشانههای ترش کردن و جوشش پشت جناغ سینه را تجربه کند، باید به پزشک مراجعه کند.
وی افزود: در صورت سن بالای ۴۰ سال، طول کشیدن علایم بیشتر از ۵ سال، احساس گیر کردن غذا یا کاهش وزن، باید عوارض احتمالی، به کمک اقدامات تشخیصی از جمله اندوسکوپی بررسی شود، اما در صورتی که سن فرد کمتر از ۴۰ سال و مدت آغاز نشانه ها، کمتر از ۵ سال باشد، توصیه میشود در دورهای ۴ تا ۶ هفته ای، با تجویز پزشک از داروهای آنتیاسید استفاده شود.
انتهای پیام/چ